Hallo Gast

Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Topics - PatrickC

Pagina's: [1]
1
Speciale onderwerpen / Saldo 1 januari
« Gepost op: 09 maart, 2019, 12:35:01 »
Hallo,

Welk saldo kan ik het beste als beginsaldo van het jaar gebruiken?

Voor 2018 heb ik het saldo ingevuld wat op het jaarafschrift bij 1 januari staat. Het probleem hiermee is dat op 31 december het saldo in acumulus niet matched met wat bij 31 december op het jaarafschrift staat.

Als ik echter op het eerste bankafschrift kijk en het saldo van het vorige afschrift in acumulus invoer dan matched het saldo op 31 december wel.

Alle boekingen zijn correct ingevoerd. Ik neem aan dat het verschil ontstaat door de boekingsdatum. Het is een heel klein verschil. Ik voerde altijd het saldo van het jaarafschrift in als beginsaldo. Maar dat is verwarrend op het einde van het jaar omdat het saldo dan dus afwijkt.

Ik ga er vanuit dat het saldo op het jaarafschrift gebruikt moet worden. Moet het saldo verschil dan gecorrigeerd worden met een prive boeking? Of laat ik het verschil voor wat het is (zoals ik het eigenlijk altijd al deed)? Of is er nog een andere optie.

Gr,
Patrick

2
Nieuwe functionaliteiten / Meerdere facturen betaald in één mutatie
« Gepost op: 06 januari, 2017, 09:32:18 »
Ik stuur soms meerdere facturen tegelijk naar een klant. Elke factuur heeft dan een andere referentie. De klant maakt vervolgens één bedrag over voor alle facturen tegelijk. Nu loop ik met regelmaat tegen de beperking aan dat Acumulus hier niet mee overweg kan bij het inboeken van de bank mutaties. Het is logisch dat Acumulus niet kan detecteren welke factuur er bij het bedrag hoort omdat het over een optelling van meerdere facturen gaat. Maar wat ik zou verwachten is dat ik vervolgens in een (popup) scherm kan aanvinken om welke facturen het gaat en dan alsnog automatisch kan inboeken. Dit is niet het geval waardoor ik bij alle betreffende facturen de betalingsdatum en betaald status handmatig moet wijzigen. Dit is nogal omslachtig en ook nog eens fout gevoeliger.

3
Ik loop tegen onderstaand probleem\beperking aan.

Ik boek handmatig een zakelijke uitgave. Een maand later is deze betaald en laad ik de bank mutaties. Bij het inboeken van de mutaties wordt gedetecteerd dat het factuurbedrag al bestaat. Maar een mogelijkheid om deze boeking direct bij te werken met de betalingsdatum van de geselecteerde mutatie bestaat niet. Ik moet dus altijd handmatig de boeking openen en de betalingsdatum invoeren én markeren dat deze betaald is. Ik vind dit nogal omslachtig terwijl alle informatie om het te automatiseren voorhanden is. Het zou exact zo kunnen werken als bij het inboeken van een factuur, met een "verwerk" knop.

Pagina's: [1]