Hoofdmenu
-menu

Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.

Toon bijdragen-menu

Berichten - BarryO

#1
Beste Annalies,

dank je wel voor je snelle reactie. Ik ga het inboeken, zoals je omschrijft. Denk idd dat de rekening-vorm de eenvoudigste is en voer die op.  :)

Groeten,
Barry
#2
Beste, ik probeer de afbetalingsregeling op deze wijze in Acumulus te zetten, maar loop toch tegen vragen aan.
1) geadviseerd wordt de 'lening' bij de provider als aparte rekening opvoeren, maar in Acumulus is ook een balanspost voor lening aan te maken. Waarom die niet te gebruiken?
2) als ik zo'n rekening aanmaak, hoe gaan de maandelijkse boekingen dan? Ik krijg 1 factuur van de provider met zowel de gebruikskosten als de afbetaling. Deze hele factuur betaal ik via de bank en die dien ik dan ook zo te verwerken (van Rek.Crt naar Crediteur). Hoe boek ik dan een verlaging van het uitstaande saldo op de 'lening'?

Indien ipv het aanmaken van een rekening toch een balanspost voor de lening aangemaakt dient te worden, hoe moet ik die inrichten in Acumulus? Ik neem aan 'soort = passiva lening', 'Af/Bij = Bij', 'datum = datum 1e factuur', etc. Maar wat moet ik iets doen met de velden 'saldo direct bijwerken' en 'Rekening'?

Bedankt voor een reactie, Barry