Hallo Gast

Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Berichten - nielsvo

Pagina's: [1]
1
Nieuws, wet- & regelgeving / Re: bedrijfsnaam op de bon als ZZP-er/ eenmanszaak?
« Gepost op: 14 februari, 2019, 23:27:40 »
NN: helaas u kunt bij ons geen ‘niet particulier’ afsluiten  :(  Willen persoonlijk contact ivm andere produkten.
Dan ga je toch naar de ANWB als je er niet uit komt? Of een andere verzekeraar die wel zakelijk gebruik toelaat (ik ben zelf uiteindelijk bij Promovendum uitgekomen).

2
Nieuws, wet- & regelgeving / Re: bedrijfsnaam op de bon als ZZP-er/ eenmanszaak?
« Gepost op: 04 februari, 2019, 23:29:26 »
Kenteken staat op naam van ‘haar e.v. mij’  zie ik op het pasje staan. MRB komt ook binnen met ‘echtgenote van...’
Bij Ohra was afsluiten geen probleem, nadat gecheckt was of de auto in ‘het systeem’ stond.
Let op dat er vaak nog een addertje onder het gras zit bij autoverzekeringen bij zakelijk gebruik. De meeste particuliere autoverzekeraars verzekeren namelijk alleen privégebruik!
Weet niet of je dit zakelijk gebruik ook hebt opgegeven (of ontkend) destijds bij afsluiten van de verzekering, maar anders loop je mogelijk nog een risico op niet uitkeren als op de polis nu enkel privégebruik wordt vermeld (zeker als het bedrag nu van de zakelijke rekening wordt afgeschreven).

Van de website van Ohra zelf (https://www.ohra.nl/autoverzekering/dekking/grijs-kenteken.jsp):

"Wij verzekeren geen grijze kentekens…
Bij OHRA verzekeren we alleen auto’s voor privégebruik. Dagelijkse ritjes naar je werk vallen daar ook onder, maar bijvoorbeeld niet een complete bezorgservice. Heb je een grijs kenteken, dan kun je niet bij ons terecht. En ook niet met een auto voor zakelijk gebruik zonder grijs kenteken. Je kunt je auto wel makkelijk verzekeren bij Nationale-Nederlanden.

Wat als je al een autoverzekering bij OHRA hebt voor een auto die zakelijk wordt gebruikt? Geen zorgen, dan verandert er niets. Je kunt alleen geen wijziging voor de auto of bestuurder meer doorgeven. Wil je dat wel, dan kun je bij Nationale-Nederlanden terecht."

3
Nieuws, wet- & regelgeving / Re: bedrijfsnaam op de bon als ZZP-er/ eenmanszaak?
« Gepost op: 01 februari, 2019, 20:56:56 »
De auto staat op naam van EZ van vrouw, maar de verzekering op naam  van mijnheer (vrouw heeft geen rijbewijs) ik neem aan dat de verzekering wel op naam van de zaak betaald mag worden?
"Bent u ondernemer in de inkomstenbelasting dan mag u doorgaans kiezen of u de auto tot uw ondernemingsvermogen rekent of tot uw privévermogen. Die keuze heeft u echter niet als u maar maximaal 500 kilometer per jaar privé met de auto rijdt. U moet de auto dan verplicht tot het ondernemingsvermogen rekenen. Rijdt u minder dan 10% van het aantal kilometers zakelijk, dan moet u de auto verplicht tot het privévermogen rekenen."

Je vrouw heeft geen rijbewijs, ik ben dus heel benieuwd (en de Belastingdienst bij een controle ook denk ik) hoe zij zelf dan ooit kan aantonen dat zij zakelijke kilometers heeft gemaakt ;/
Of werk je zelf ook (mee) in de zaak van je vrouw?

4
Nieuws, wet- & regelgeving / Re: Tips voor de jaarovergang van 2017 naar 2018
« Gepost op: 22 december, 2017, 22:59:17 »
Het was nochtans best een gepuzzel om de aansluiting te maken op dit stukje omdat Acumulus intern met cijfers achter de komma werkt en de bedragen enkel over een heel jaar werden afgerond voor de IB: met 4 kwartalen intern met cijfers achter de komma en 4x afgeronde bedragen kwam het niet uit...eens kijken of mijn nieuwe methode beter resultaat oplevert  ;)

5
Nieuws, wet- & regelgeving / Re: Tips voor de jaarovergang van 2017 naar 2018
« Gepost op: 22 december, 2017, 22:40:40 »
Beste Bert,

Het bedrag "saldo nog te betalen/ontvangen BTW" in het home veld is bij mij iets lager dan wat ik echt over q4 nog moet afdragen. Ik denk dat dit komt door afrondingsverschillen. Bij de fiscus moet je afronden in je voordeel. Ik moet de post voor 2018 dus opvoeren als het echte bedrag dat ik nog over q4 moet afdragen, en niet dit bedrag, toch? Daarnaast, weet jij wellicht daardoor dit verschil ontstaat? Dank alvast.
Ik liep hier ook tegen aan vorig jaar bij het opmaken van mijn belastingaangifte ondernemer. De terug te vragen BTW in Acumulus blijft elk kwartaal in cijfers achter de komma staan, terwijl je aangifte doet en een bedrag terugkrijgt van de Belastingdienst in hele euros (je moet afronden op hele euros en dat mag in eigen voordeel). Vanwege deze afrondingen klopte het saldo BTW bij mij ook niet op het einde van het jaar.
Ik denk dat ik nu ook weet hoe ik dit moet oplossen: afdracht/teruggave BTW opvoeren in cijfers achter de komma in plaats van hele cijfers (dat deed ik omdat anders het banksaldo niet meer overeenkwam) en bij ontvangst van het bedrag in hele euro's het verschil als afrondingsverschillen wegboeken?

6
Speciale onderwerpen / Re: Facturen uit het buitenland
« Gepost op: 20 december, 2017, 20:13:47 »
Bedankt voor het duidelijke antwoord! Nu eens kijken hoeveel werk het is om die buitenlandse BTW (België) terug te vragen :)

7
Speciale onderwerpen / Re: Facturen uit het buitenland
« Gepost op: 15 december, 2017, 18:49:57 »
Je kunt niets met deze buitenlandse btw in jouw aangifte omzetbelasting omdat het geen Nederlandse btw is. Je boekt zo'n factuur met buitenlandse btw dan als een gewone factuur met 0% btw voor het gehele bedrag.

Maakt het uit of je gewone factuur met 0% BTW kiest of BTW-vrijgesteld? (ik heb alle hotelrekeningen van het hele jaar tot nu BTW-vrijgesteld ingeboekt en zou anders alles moeten corrigeren; in de boeking en BTW aangifte is er volgens mij geen verschil?)

Deze btw kun je wel terugvragen bij de Nederlandse belastingdienst (als de site het doet):
https://eubtw.belastingdienst.nl/vrca-applicant/

Ik snap alleen niet helemaal hoe je dit dan juist in Acumulus zou moeten boeken: tegen welke rekening moet dit ontvangen bedrag dan worden afgeboekt als je dit teruggevraagde BTW bedrag op je bankrekening krijgt bijgeschreven, aangezien er geen te vorderen BTW is opgeboekt bij de oorspronkelijke factuurboeking (immers dit is op 0% gezet)?

Pagina's: [1]