Hallo Gast

Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Topics - Edwin van de Oudeweetering

Pagina's: [1]
1
Nieuwe functionaliteiten / Document bekijken in Browser
« Gepost op: 23 april, 2019, 16:58:12 »
Hi,

Super dat je documenten kan toevoegen aan boekingen echter, wanneer ik deze wil bekijken werkt het systeem 'omslachtig'.

Voorbeeld:
In het overzicht 'Ontvangen facturen' zie ik een groen folder icoontje (mijn toegevoegde document(en)). Wanneer ik die aanklik opent hij de boeking met het tabblad wat ik de laatste keer had bekeken bv 'Journaal'. Dan dien ik eerst op 'Boeking' te klikken, daarna omlaag te scrollen (heb een groter lettertype en hij laat niet alles in het vaste-venster zien), zodat ik op het gewenste toegevoegde document kan klikken. Dan wordt het document gedownload in mijn Downloads map. Ik zal dus mijn Finder of Verkenner moeten starten om het document op te zoeken. Redelijk veel handelingen.

Het lijkt mij prettiger werken als hij direct in mijn browser het document opent, mits deze wordt ondersteund natuurlijk (PDF moet geen probleem zijn). Zouden er meerdere documenten dan 1 bijzitten, hij direct naar het gewenste 'boeking-scherm' zou gaan, automatisch naar onderen zou scrollen indien nodig, zodat ik het gewenste document kan aanklikken. Bij meerdere 'browser-ondersteunde' documenten direct het gewenste document openen, anders downloaden in download map wanneer deze niet wordt ondersteund.

Mvg,

Edwin

2
Nieuwe functionaliteiten / Document koppelen aan meerdere boekingen
« Gepost op: 18 april, 2019, 12:00:05 »
Hi,

Is het mogelijk om een documenten aan meerdere boekingen te koppelen?

Voorbeeld:

Heb een factuur van KPN (abonnement en aflossing lening iPhone).
Deze dien ik in Accumulus op twee manieren in te voegen echter, wil beide boekingen aan dezelfde upload koppelen. Lijkt mij wel handig voor onnodig dataopslag.

Mvg,

Edwin

3
Nieuwe functionaliteiten / Factuurregels met parameters
« Gepost op: 12 juni, 2018, 12:06:30 »
Beste Bert-Jan,

Zou het niet handig zijn als je factuurregels kon aanmaken met parameters. Telkens bij het gebruik ervan veranderd hij die naar de juiste waarde. bv:

maand=juni
jaar=2018

"Onderhoudscontract [maand] [jaar]" -> Onderhoudscontract juni 2018
"Onderhoudscontract [maand-1] [jaar+1]" -> Onderhoudscontract mei 2019


Dit wordt ergens ander wel toegepast in Acumulus geloof ik...

Mvg,

Edwin

4
Nieuwe functionaliteiten / Betere leesbaarheid grootboek-overzicht
« Gepost op: 20 maart, 2014, 18:16:56 »
Beste Bert-Jan,

Ik ga er gelijk vanuit dat jij dit bericht leest ;-)

Wanneer ik het overzicht Grootboek-overzicht raadpleeg, krijg ik een overweldigende lijst met inhoud van mijn hele administratie van het betreffende jaar te zien, perfect! Echter, er is altijd ruimte voor verbetering.

Ik mis een vinkje met de naam toon lege tabellen niet. Één vinkje maar... Maar dit ene vinkje heeft een geweldig resultaat! Namelijk:

- Wanneer ik geen Verkopen belast met BTW 6% doe, heb ik ook geen belang bij de inhoud van deze lege tabel
- Wanneer ik een kostensoort kies, bijvoorbeeld Inventaris, dan krijg ik enkel en alleen de belangrijke tabellen met inhoud te zien die iets te maken hebben met mijn invertaris

Dit vinkje resulteert in een compacter overzicht wat het zoeken naar, controleren van en aanpassingen aan je administratie vereenvoudigd. Het huidige overzicht blijft intact want standaard staat het vinkje uit.

Ben benieuwd naar je reactie. Je mag het ook even op je in laten werken, ik beschrijf het idee ook nu pas terwijl ik er al erg lang mee rondloop ;-)5
Nieuwe functionaliteiten / Wensen voor Overzicht ontvangen facturen
« Gepost op: 04 september, 2013, 14:14:24 »
Beste Bert-Jan, (ik ga er vanuit dat jij dit soort vragen/wensen oppakt ;-)

Aan het einde van een kwartaal loop ik vluchtig door mijn facturen heen en controleer ik of alles in Acumulus is verwerkt. Uit het huidige overzicht ontvangen facturen kan ik nu veel opmaken maar helaas niet alles. Een aantal boekingen verdienen een tweede controle en dat betekent de boeking openen en door alle tabbladen lopen. Dit is een traag proces en kost ongelooflijk veel tijd indien je veel facturen hebt en dat is niet nodig. Wat ik zou wensen...

Kolom Bedrag (BTW)
-Toevoeging btw percentage tussen haakjes: (- | 0% | 19% | 21%)
Indien dit percentage staat vermeld hoef ik de boeking niet meer te openen. Immers, het factuurbedrag klopt dus moet de BTW berekening ook kloppen. Het enige wat fout zou kunnen gaan bij het boeken van een factuur is het verkeerde BTW tarief hanteren. Het factuurbedrag klopt dan nog steeds in het huidige overzicht maar de afdracht BTW is fout (valt dus niet op).
Dit lijkt mij eenvoudig te realiseren en erg handig.

Kolom Leverancier/crediteur
- Toevoeging icoon Europa + (eu-land) en icoon buiten Europa
Wanneer ik het overzicht relaties raadpleeg heb ik gelijk zichtbaar wie waar vandaan komt. Erg handig! In het overzicht facturen zou dit een enorme toevoeging zijn wanneer ze daar ook zichtbaar waren. Ik wil zeker een tweede keer controleren of ik de boeking juist heb gedaan bij facturen die niet uit Nederland komen. Deze zijn toch net even anders dan de standaard facturen.

Extra kolom Investering (met icoon bij betreffende regel)
- Een toevoeging van een extra kolom voor investeringen (voor het bedrag, aan het begin) met een icoon bij de betreffende regel zou erg handig zijn om een boeking eruit te laten springen indien dit een investering betreft. Er zijn natuurlijk ook andere wegen om dit te bereiken, maar dat is Rome ook.

Na de snelle implementatie van mijn vorige wens ga ik nu natuurlijk helemaal los!

Hoop dat mijn input bijdraagt aan een nog bruikbaarder systeem...  ;)

Happy programming,

Edwin

6
Nieuwe functionaliteiten / Feature Request
« Gepost op: 17 augustus, 2012, 15:56:58 »
Heb onlangs Acumulus aangeschaft om mijn boekhouding in over te zetten. Was mijn Excel bestandjes zat want deze gaven mij niet de gewenste overzichten.

Bij het invoeren van een nieuwe Relatie ga ik als volg te werk.

Nieuwe boeking, selecteer crediteur (niet aanwezig)
Klik op Relatie zoeken/toevoegen
Zoek in scherm op relatie (niet gevonden)
Voeg nieuwe relatie toe (opnieuw zoekterm invullen)

Het zou handig zijn als de reeds ingevulde zoekterm werd overgenomen bij het zoeken in openkvk.

Groet,
Edwin

\"Less GUI makes better software!\"

Pagina's: [1]