Hallo Gast

Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Topics - Paul Houkes

Pagina's: [1]
1
Nieuwe functionaliteiten / Finbox
« Gepost op: 05 maart, 2012, 14:53:36 »
ABN Amro, ING en Rabobank introduceren FiNBOX, een digitale postbus waar facturen en andere financiële documenten in terecht kunnen komen en die van daarvandaan simpel via online bankieren kunnen worden betaald.
Is dat een ontwikkeling die jullie ook volgen bij Acumulus? Is dat in het pakket in te bouwen? Het lijkt me erg handig!
Paul.

2
Vraag & aanbod / Een boek! Mijn on-echtgenoot, Leven met een leugenaar.
« Gepost op: 21 juni, 2010, 16:57:15 »
Het heeft niets met Acumulus te maken, maar ik wil toch even trots melden dat mijn partner Erika een autobiografisch boek heeft geschreven dat op 23 augustus uitkomt. Titel: \'Mijn on-echtgenoot, Leven met een leugenaar.\'
Erika beschrijft hierin hoe ze in haar relatie met de vader van haar kinderen werd meegezogen in de wereld van een pathologische leugenaar. Jarenlang is zij op onvoorstelbare wijze gemanipuleerd en meegezogen in een schijnbestaan. Door haar verhaal openbaar  te maken, hoopt ze op meer aandacht voor de omgeving van deze pathologische leugenaars.
Het boek, geschreven onder het pseudoniem Maria Catharina Sondermijer (om de kinderen te beschermen), verschijnt bij Free Musketeers. Meer informatie vind je op haar website, www.mcsondermijer.nl of  op http://www.freemusketeers.nl/index.php/pagina/boeken/aktie/details/boek/2220/de-on-echtgenoot-leven-met-een-leugenaar-.html

Paul.

3
Nieuws, wet- & regelgeving / Veel ZZP\'ers in schuldsanering
« Gepost op: 09 maart, 2010, 17:06:49 »
Veel zzp\'ers kwamen vorig jaar in de schuldsanering terecht. In 2009 waren dat er 1.595, aanmerkelijk meer dan de 1.411 zaken in 2008. Dit terwijl het totale aantal schuldsaneringen daalde: van 9.206 in 2008 tot 8.964 zaken.

Goed nieuws was er ook. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) meldde dat personen met schulden uit een eenmanszaak iets vaker een schone lei kregen na een traject dan overige schuldenaren.

http://www.onebizz.nl/financien/in-de-rode-cijfers/veel-zzp-ers-in-schuldsanering_000579.htm?utm_source=nieuwsbrief_onebizz&utm_medium=newsletter&utm_campaign=Nieuwsbrief_onebizz-09_maart_2010

4
Nieuws, wet- & regelgeving / Actieplan van GroenLinks voor ZZP\'er
« Gepost op: 02 maart, 2010, 14:56:49 »
GroenLinks-Kamerlid Ineke van Gent heeft maandag in Eindhoven een vijfpuntenplan gepresenteerd om zzp\'ers te helpen. Het plan vermindert administratieve druk, zorgt voor scholing en regelt betere verzekeringen.
\'Hier hebben kleine ondernemers wat aan in crisistijd en ook op lange termijn\', aldus van Gent.
GroenLinks maakt zich zorgen over de groep mensen die door deze economische crisis minder werk krijgen. Dit treft veel zzp\'ers in bijvoorbeeld de zorg, de bouw en de grafische sector. Ook het Centraal Planbureau concludeerde recentelijk dat de verborgen werkloosheid onder kleine ondernemers hoog is.

Achterstand
De bestaande kaders van sociale zekerheid zijn momenteel nog teveel afgestemd op de traditionele werkrelatie werkgever-werknemer, zo vindt de partij. De nieuwe arbeidsvormen, zoals freelancers of zzp\'ers, passen niet meer in dit plaatje. Zij staan op achterstand als het gaat om voorzieningen en wet- en regelgeving.

http://www.onebizz.nl/kredietcrisis/groenlinks-wil-zzp-ers-redden_000578.htm?utm_source=nieuwsbrief_onebizz&utm_medium=newsletter&utm_campaign=Nieuwsbrief_onebizz-02_maart_2010Onebizz.nl

5
Nieuws, wet- & regelgeving / FNV wil urencriterium ZZP\'ers verlagen
« Gepost op: 20 januari, 2010, 10:34:13 »
Vakcentrale FNV vindt dat het urencriterium, het aantal gewerkte uren als zelfstandig ondernemer, omlaag moet. Voor zzp\'ers wordt het dan gemakkelijker om zich te handhaven als zelfstandig ondernemer en te kunnen blijven profiteren van de belastingvoordelen die daarbij horen.

Dit vraagt de FNV in een brief aan het kabinet.


De vakbond maakt zich zorgen over de financiële positie van zzp’ers. De FNV vindt dat zpp’ers amper of niet profiteren van de door het kabinet genomen crisismaatregelen.

http://www.pleinplus.nl/nieuws/artikel/15594/fnv_vraagt_kabinet_urencriterium_zzp27%3Bers_te_verlagen

6
Nieuwe functionaliteiten / Status in Dossiers
« Gepost op: 24 november, 2009, 17:49:08 »
Een kleinigheidje misschien: het zou mooi zijn als in de dossiers de status in het veld \'Product/activiteit toevoegen\' standaard zou kunnen worden gemaakt op een van de keuzen. Nu staat dit standaard op \'gepland\', terwijl voor mij standaard \'afgerond\' makkelijker zou zijn. Het heeft geen hoge prioriteit, maar als er eens tijd voor is zou het mooi zijn!
Paul.

7
Nieuwe functionaliteiten / Elektronisch laten betalen via iDEAL
« Gepost op: 26 oktober, 2009, 16:37:38 »
Al voor de start van dit forum had ik met Bert-Jan al eens een discussie over de vraag of iDEAL-betalingen kunnen worden geintegreerd in de facturen die je met Acumulus maakt. Ik begreep toen dat implementatie daarvan technisch erg ingewikkeld zou worden. Dat snap ik ook wel, want ik ben zelf al eens bezig geweest om dat voor elkaar te krijgen en ik verzoop toen in een ondoorzichtig oerwoud van technische voorzieningen die daarvoor nodig zijn.

Nu stuit ik op het bedrijf Multisafepay (www.multisafepay.com) die de mogelijkheid biedt om een zogenaamde betaallink in je digitale facturen op te nemen. Het opnemen van zo\'n betaallink is niet zo ingewikkeld in een PDF. Ontvangers van zo\'n digitale factuur die op deze link klikken, komen terecht op een betaalpagina van Multisafepay en kunnen vervolgens via iDEAL direct via hun eigen bank betalen.

Kijk, dat lijkt me toch wel handig! Er is binnen Acumulus niets nodig; je moet immers als gebruiker zelf een account openen bij Multisafepay. De kosten vallen mee: 0,49 euro per iDEAL-betaling en 0,50 euro voor de overboeking (en daar kunnen bijvoorbeeld alle betalingen van de hele week in zitten).

Is er iemand die met dit of een vergelijkbaar iDEAL-systeem ervaring heeft?

Paul.

Pagina's: [1]