Hallo Gast

Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Topics - mijnpcprobleem

Pagina's: [1]
1
Nieuws, wet- & regelgeving / Onderhoudskosten prive auto in BTW aangifte
« Gepost op: 12 juli, 2012, 16:04:49 »
Beste meneer,mevrouw

Ik heb een vraag omtrent de BTW aangifte en specifiek het gedeelte waarbij ik kosten maak met mijn prive auto. Ik heb onlangs in april een beurt gehad waarbij onderhoud plaatsvond (banden vervangen etc) met mijn auto die ik niet op de zaak heb staan. Nu had ik vernomen dat je de BTW mag aftrekken over de gemaakte onderhoudskosten. Voor mijn mobiel en energie rekening zijn die kosten 40% prive. Kan ik dat percentage ook gebruiken voor de auto of geldt hier 75%?

Mvg,
Rafael

2
Nieuws, wet- & regelgeving / Inkopen via particulier/marktplaats
« Gepost op: 11 mei, 2012, 14:34:58 »
Beste mensen,

De laatste tijd komt het wat vaker voor dat ik sommige producten van mijn webshop niet meer kan inkopen via groothandels ivm extreme schaarste van het product dat ik verkoop. Ik ben dus op zoek gegaan naar andere mogelijkheden en in het 2de hands \'circuit\' terecht gekomen voor dit product. Wat graag zou willen weten is hoe belastingtechnisch dit in Acumulus in te voeren.

Voorbeeld:

Verkoopprijs van het product is 175 incl BTW.
Inkoopprijs is 100 euro 2de hands via een particulier. Bv marktplaats/eBay.

Klopt het nu dat ik geen BTW kan aftrekken als voorbelasting en ik dus in dit geval 27.94 dien af te dragen aan de belastingdienst als BTW.

Hoe bereken ik nu de winstmarge? Is dit simpelweg 147.06 excl BTW - 100 = 47.06 of maak hierbij een denkfout?

Hoor graag hoe jullie dit invoeren.

Mvg.
Rafael

3
Beste mensen,

Allereerst bedankt voor de uitmuntende cursus van gisteravond. Het werd heel goed duidelijk uitgelegd waarvoor mijn dank! In het begin van de presentatie ging het over het feit van welke aangifte je dient in te vullen ofwel de particulier degene die iedereen moet doen ofwel degene die klaarstaat na invullen van de logincodes op het ondernemersgedeelte van de belastingdienst.

Ik heb zojuist ingelogd bij het ondernemersgedeelte van de belastindienst en zie geen aangifte inkomenstenbelasting klaarstaan. Zelf ben ik nog in loondienst en werk ik part-time aan mijn eigen bedrijf en de andere helft van de tijd bij mijn andere werkgever. Daarom heb ik voor de zekerheid even net de belastingtelefoon gebeld die het volgende vertelden:
\"u hoeft geen inkomstenbelasting als ondernemer in te dienen apart omdat u als resultaatgenieter wordt gezien. Daarom hoeft u alleen als particulier aangifte te doen en de winst te vermelden bij \"overige loon bij andere werkzaamheden\". U kunt wel bepaalde kosten dan niet aftrekken.

Wat adviseren jullie mij? Schriftelijk een verzoek aanvragen voor de inkomstenbelasting zoals deze gisteren besproken is aan te vragen en in te vullen of toch de particuliere aangifte te doen?

4
Nieuws, wet- & regelgeving / Jaarlijkse contributie KVK
« Gepost op: 16 februari, 2012, 16:13:28 »
Beste mensen,

Ik heb vandaag een factuur ontvangen van de KVK waarbij ik waarschijnlijk voor het laatst (wordt per 2013 afgeschaft) de jaarlijkse bijdrage dien te betalen. Bij het bedrag staat een bijdrage voor KVK 2012 en SER opslag. Deze factuur wil ik nu boeken in Acumulus echter ik zie geen BTW bedrag staan. Kan ik ervan uitgaan dat BTW hiervoor 0% is?

Mvg,
Rafael

5
Nieuws, wet- & regelgeving / Inkopen uit China hoe in te boeken
« Gepost op: 27 oktober, 2011, 00:40:07 »
Beste mensen,

Wat betreft inkopen uit EU is dit forum heel duidelijk geweest met de antwoorden. Soms koop ik echter ook in bij Chinese webshops. Ik betaal dan met Paypal, krijg geen aparte factuur alleen een mailtje van het totale inkoopbedrag zonder verzendkosten verder. Het lijkt er dus op dat als particulier dan inkoop. Voor de rest wordt het pakketje dan afgeleverd via de TNT zonder dat ik daarvoor invoerkosten etc over hoef te betalen (dit vanwege het feit dat het pakket dan als \'gift\' is verstuurd).

Kan een van jullie mij vertellen waar ik deze inkoopbestellingen moet verwerken in Acumulus? Het zijn immers uitgaven mbt de inkoop. Dien ik deze ook nog apart in de BTW aangifte te vermelden en zo ja waar? Immers art. 23 geldt niet dus kan het niet vermelden als goederen verworven buiten de EU.

Mvg,
Rafael

6
Nieuws, wet- & regelgeving / Omzetbelasting en foutieve bestellingen in webshop
« Gepost op: 09 oktober, 2011, 17:15:41 »
Beste mensen,

Ik run sinds maart dit jaar een webshop die volledig runt op Joomla en Virtuemart. Omdat ik eerst mijn BTW heb laten doen via Yuki moest ik bij hun altijd de gedane facturen toesturen en zij verwerkten het dan. Gelukkig ben ik sinds 1 maand nu overgestapt naar jullie ivm kostenbesparing en meer mogelijkheden omtrent het doen van de aangifte en btw.

Mijn vraag is nu de volgende:

-> Mijn factuurnummers zijn opeenvolgende zoals de bestellingen in mijn webshop. Soms komt het echter voor dat een transactie ofwel niet goed wordt uitgevoerd waarbij de oorzaak kan liggen in:
1) storing iDeal
2) storing website
3) klant annuleert bestelling

Echter ik krijg dus wel een factuur bijbehorende bij de bestelling binnen met opeenvolgend nummer.

Mijn vraag is nu: hoe verwerk ik deze foutieve bestelling in de aangifte omzetbelasting? Immers heb geen geld ontvangen van de klant en de transactie of bestelling heeft niet plaatsgevonden. Moet ik dan toch de factuur invoeren en een creditnota in Acumulus doen of volstaat het weglaten van deze foutieve factuur in de boekhouding?

Hoor graag uw reactie!

Mvg,
Rafael

Pagina's: [1]