Hallo Gast

Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Berichten - SKYB Yvette

Pagina's: [1] 2 3
1
Speciale onderwerpen / Re: meewerkende kinderen
« Gepost op: 22 oktober, 2018, 09:43:20 »
Hi,

In principe is er dan sprake van een fictieve dienstbetrekking en is er dus sprake van het voeren van een salarisadministratie met de normale aangifte loonheffingen etc. Ik ga er dan wel even vanuit dat hier sprake is van een eenmanszaak en geen VOF met de kinderen of BV met de kinderen als aandeelhouder. Je moet dan dus precies het zelfde doen als ware het andere personen die in loondienst zouden zijn.Je kan de salarisadministratie dan verwerken zoals omschreven in bijgaande link is omschreven: https://wiki.acumulus.nl/index.php?page=loonadministratie-in-acumulus

Onder bepaalde voorwaarde is er een vereenvoudigde regeling voor meewerkende kinderen. Dan hoef je maar 1x per jaar aangifte loonheffingen te doen en geen loonstaten in te vullen. Ook dan moet een eenvoudige loonadministratie bijhouden.. Hiervoor moet je wel een speciale aanmelding werkgever doen bij de belastingdienst.Zie bijgaande link https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/themaoverstijgend/programmas_en_formulieren/melding_loonheffingen_werkgever_van_meewerkende_kinderen

Overleg in ieder geval even met uw administratiekantoor wat in uw situatie van toepassing is. Eventueel kan ik u ook wel even helpen hiermee. Dit is namelijk op dit board erg lastig te beoordelen. Maar moet wel goed worden toegepast om problemen te voorkomen.

2
Speciale onderwerpen / Re: donatie verwerken in acumulus
« Gepost op: 26 december, 2017, 20:28:25 »
Hi,

Ja, dat lijkt mij een goede oplossing.

3
Nieuwe functionaliteiten / Re: AVG-, en GDPR-compliant bestanden delen
« Gepost op: 26 december, 2017, 09:26:25 »
Hi Guido,

Perfect  :)

4
Speciale onderwerpen / Re: donatie verwerken in acumulus
« Gepost op: 26 december, 2017, 09:24:46 »
Hi,

Als de donering als zakelijk kan worden gezien bijv omdat je dit gebruikt als verkooppunt of als je er een advertentie voor ontvangt, kan je het inboeken als reclame/advertentiekosten. Anders is het een prive opname.

5
Speciale onderwerpen / Re: Diensten buitenland
« Gepost op: 22 november, 2017, 07:27:18 »
Hi Jacky,

Hoe je factureert is afhankelijk waar het agentschap is gevestigd dat je opdracht geeft. Is het het kantoor in Engeland moet je dus een factuur in EU maken BTW 0%. Gaat de factuur naar het buitenland buiten de EU maak je een gewone factuur en kies je btw vrij.

 Zie ook de tabel in bijgaande link: https://wiki.acumulus.nl/index.php?page=facturen-naar-het-buitenland

6
Speciale onderwerpen / Re: Coach sessie
« Gepost op: 04 oktober, 2017, 10:16:55 »
Hi,

Je kan dit soort trainingen inderdaad gewoon onder cursussen inboeken. Ze worden dan als zakelijke kosten gezien. Als jij dan geen privé deel in de boeking meeneemt, voor 100% 😀. Als ik je vraag goed begrijp gaat het volgens mij dus gewoon goed zo.

7
Hi,

Bij verkoop past u de afschrijving aan, zodat de investering geheel is verwijdert van de balans (https://wiki.acumulus.nl/index.php?page=investering-aanpassen). Vervolgens boekt u de verkoopfactuur in. Het verschil zal als resultaat worden gezien

8
Hi,

Geen dank

9
Hi,

Dat is inderdaad voldoende dan. De btw heeft hier geen invloed op. Je mag niet de btw terug vragen. Dat heb je immers al terug gevraagd bij de inkoop van de producten.

10
Hi,

Heb je een voorraad aangelegd in je administratie? Als dit zo is kan je je voorraad muteren voor deze onverkoopbare producten. Als je geen voorrraad hebt aangelegd administratief, zijn de kosten van deze producten als in het resultaat verwerkt bij de inkoop ervan en hoef je dus niets te doen  :)

11
Speciale onderwerpen / Re: werkbureau thuiskantoor aftrekbaar?
« Gepost op: 08 juli, 2017, 14:49:38 »
Hi Gert-Jan,

Klopt in jullie situatie zal het innemen van een ander standpunt helaas écht niet verdedigbaar zijn   :|

12
Hi,

Geen dank.  :)

13
Hi,

In de bijgaande link zie je wat je moet doen bij verkoop van een bedrijfsauto. Dat maakt het allemaal wel duidelijk verwacht ik :-)

https://wiki.acumulus.nl/index.php?page=verkoop-bedrijfs-auto

14
Hi,

Nee, de afschrijving is het bedrag dat de investering vermindert in een bepaalde periode. Als je bij de inkoopfactuur aangeeft dat het een investering betreft, komt de afschrijving goed. Zodra je de auto hebt verkocht, ga je dan berekenen wat de aanschrijving daadwerkelijk moest zijn en pas je dit aan. Als het zover is..... vraag het  :|

15
Hi,

Als je de youngtimer zakelijk aanschaft boek je de inkoopfactuur in op de inkoopdatum en uiteraard de verkoopfactuur op de verkoopdatum.  Daar tussen dient gewoon te worden afgeschreven over de maanden dat jij hem in je bezit hebt   :). En vergeet ook niet dat je over die periode ook de bijtellingen IB en btw moet berekenen t.z.t. :|


16
Speciale onderwerpen / Re: Ontvangen Royalties - hoe te boeken?
« Gepost op: 04 juli, 2017, 07:18:52 »
Hi,

Mijn advies is om inderdaad een verkoopfactuur aan te maken voor het bedrag dat je ontvangt. Reken dan gewoon even de dollars om naar euro's. Als je het heel precies wil doen zou je deze omwisseling per dagkoers per datum dat je een bedrag op paypal hebt ontvangen moeten omrekenen 😀

17
Speciale onderwerpen / Re: winstuitreiking vanuit cooperatie
« Gepost op: 31 mei, 2017, 17:27:29 »
Beste Gina,

Graag wil ik je toch adviseren om even telefonisch contact met mij op te nemen aangezien dit niet zomaar te beantwoorden is helaas.

18
Speciale onderwerpen / Re: winstuitreiking vanuit cooperatie
« Gepost op: 19 mei, 2017, 11:23:53 »
Beste Gina,

Kan je aangeven wat je bedoeld met cooperatie? Is er sprake een samenwerkingsverband? En wordt er in dit samenwerkingsverband winst uitgekeerd? Misschien is het eenvoudiger om dit telefonisch te bespreken  :)

19
Nieuws, wet- & regelgeving / Re: Verandering regels aftrek huurwoning??
« Gepost op: 06 mei, 2017, 16:04:57 »
Hi,

Ik wordt er op geattendeerd dat je het over 2017 hebt en niet 2016. Helaas is het vanaf 2017 helemaal niet meer mogelijk kosten van een onzelfstandige werkruimte af te trekken.

Tja, en advies over je administratie kan je uiteraard inwinnen bij een goede adviseur  :|

20
Hi,

Ik ga bij het beantwoorden van uw vragen er even uit dat dit een koopwoning betreft  :)

1. De wijziging in de meterkast wordt nagelvast gemaakt aan uw woning en is niet zomaar meer te verwijderen. Deze wijzigingen volgen daarom het eigenaarschap van de woning. Vermoedelijk is deze woning privé bezit. De kosten zijn dan niet zakelijk aftrekbaar.

2. Wellicht kunt u zich inderdaad op het standpunt zetten dat u het deel van de verhoging van de kosten als zakelijk deel aan merkt. U kunt uiteraard bij de belastingdienst hierover een schriftelijke uitspraak vragen voor de zekerheid.

21
Nieuws, wet- & regelgeving / Re: Verandering regels aftrek huurwoning??
« Gepost op: 06 mei, 2017, 11:36:38 »
Hi,

Deze regels zijn niet verandert, alleen meer in de pers gekomen  :). Of het nuttig en zinvol is, hangt af van uw situatie. Het is helaas geen algemeen advies over te geven.

22
Speciale onderwerpen / Re: Energieinvesteringsaftrek bij koophuis
« Gepost op: 11 april, 2017, 18:25:23 »
Hi,

Dit is best een lastige vraag om zo op dit forum te beantwoorden. Het is namelijk afhankelijk van uw specifieke situatie. In het algemeen kan je stellen dat dit niet mogelijk is. Eventueel lunt mij persoonlijk bellen dan kan ik kijken of in uw situatie dit wellicht anders is.

23
Vraag & aanbod / Re: Gezocht boekhouder met kennis van Acumulus in Purmerend
« Gepost op: 24 maart, 2017, 10:47:24 »
Hi,

Heeft u al in onderstaande lijst gekeken?

https://www.siel.nl/acumulus/boekhouders/

24
Speciale onderwerpen / Re: Kosten gebruik privé auto en youngtimer
« Gepost op: 15 februari, 2017, 11:29:33 »
Dank je  :)

25
Speciale onderwerpen / Re: FOR - % van de bruto of netto winst?
« Gepost op: 15 februari, 2017, 11:09:50 »
Hi,

Geen dank namens ons beide. Zoals je merkt zijn zowel Annalies als ik niet écht voorstander van deze regeling. Helaas maken wij te vaak mee dat het écht misloopt en er eigenlijk verkeerd is geadviseerd.

26
Speciale onderwerpen / Re: Kosten gebruik privé auto en youngtimer
« Gepost op: 15 februari, 2017, 11:07:51 »
Hi,

Annalies, je hebt gelijk ik heb het aangepast  ;D Lang leven koorts en griep  :(

27
Speciale onderwerpen / Re: FOR - % van de bruto of netto winst?
« Gepost op: 15 februari, 2017, 09:30:52 »
Hi,

Annalies, ik ben het helemaal met je eens  ;D En dan nog...... bij scheiding of beëindiging van het ondernemerschap (dus ook als je niet meer als ondernemer wordt gezien), kan het voor veel problemen zorgen. Helaas in de praktijk al diverse malen meegemaakt. Bezint eer ge begint dus :-)

28
Speciale onderwerpen / Re: FOR - % van de bruto of netto winst?
« Gepost op: 15 februari, 2017, 07:46:46 »
Hi Gert Jan,

Als je een FOR wil gaan aanleggen heeft dat wel ook andere gevolgen en consequenties. Het is een uitstelling van de betaling van belastingen. Wees je daar wel goed bewust van. Graag wil ik je er op wijzen om ook je daar goed in te verdiepen of je te laten adviseren  :|

29
Speciale onderwerpen / Re: Kosten gebruik privé auto en youngtimer
« Gepost op: 15 februari, 2017, 07:42:04 »
Hi,

Helaas geldt deze correctie inderdaad mbt de btw ook voor youngtimers inderdaad.

30
Hi,

Precies. Dat dacht ik al  :)

31
Hi,

Normaal gesproken zit er op borg geen btw en dan doe je het dus op de manier als hierbiven omschreven. Controleer de factuur van de borg even of er inderdaad sprake is van btw.

32
Speciale onderwerpen / Re: uitdraai voor hypotheek
« Gepost op: 13 januari, 2017, 09:13:24 »
 ;D

33
Speciale onderwerpen / Re: uitdraai voor hypotheek
« Gepost op: 13 januari, 2017, 07:49:07 »
Hi,

Dan hebben ze inderdaad de uitdraai: Jaarrekening ten behoeve van aangifte IB nodig.  Dit kan je vinden bij: Overzichten/Fiscaal overzicht en dan onderaan.

Let er uiteraard wel op dat de cijfers ook correct zijn  ;D

34
Speciale onderwerpen / Re: uitdraai voor hypotheek
« Gepost op: 12 januari, 2017, 23:01:32 »
Hi,

Vermoedelijk bedoelen ze dezelfde uitdraai als de uitdraai die je maakt voor het doen van je aangifte IB.

Vraag hen anders eerst wat zij precies van je wensen te ontvangen. Wellicht wordt het dan duidelijker voor je wat ze precies van je wensen.

35
Nieuws, wet- & regelgeving / Re: Tips voor het afsluiten van het jaar 2016
« Gepost op: 08 januari, 2017, 08:36:53 »
Hi,

Even een aanvullende tip op Annalies: Denk ook even bij je keuze aan de gevolgen voor het toepassen van de KOR-regeling 😀

36
Nieuws, wet- & regelgeving / Re: Tips voor het afsluiten van het jaar 2016
« Gepost op: 06 januari, 2017, 07:53:03 »
Hi,

Hier Yvette 😀. Graag adviseer ik je dan per kwartaal te vergelijken wat je hebt aangegeven destijds met wat je nu volgens Acumulus zou moeten hebben aangegeven. Zit daar het verschil?

37
Nieuws, wet- & regelgeving / Re: Tips voor het afsluiten van het jaar 2016
« Gepost op: 05 januari, 2017, 07:38:20 »
Hi,

Graag wil ik dan adviseren om per boekjaar een jaaropstelling btw te maken, dan kan je precies zien waar het fout is gegaan 😀

38
Nieuws, wet- & regelgeving / Re: Tips voor het afsluiten van het jaar 2016
« Gepost op: 03 januari, 2017, 09:12:33 »
Hi,

Geen dank. Lijkt me inderdaad nog een goede reden om het zo te doen  :)

39
Nieuws, wet- & regelgeving / Re: Tips voor het afsluiten van het jaar 2016
« Gepost op: 03 januari, 2017, 08:57:02 »
Hi,

Het maakt het overzichtelijker 😀 Dat is inderdaad het voordeel.

40
Nieuws, wet- & regelgeving / Re: Tips voor het afsluiten van het jaar 2016
« Gepost op: 03 januari, 2017, 08:36:49 »
Hi,

Hier kan je evt je uren registreren die wel mee tellen voor het urencriteruim maar dus niet relatie gebonden zijn bijv. Voeren administratie, opzetten marketingplan etc.

41
Nieuws, wet- & regelgeving / Re: Werkruimte in een huurwoning
« Gepost op: 25 december, 2016, 09:11:15 »
Hi,

Ik zie dat er nog geen antwoord is gegeven op uw amtwoord. Op de site van Beeldenrijk wordt een goede duidelijke uitleg gegeven. Graag verwijs ik u naar dat atikel  :)

https://www.beeldrijk.org/cat/Fiscaliteiten/Werkruimte%20aan%20huis/475


42
Speciale onderwerpen / Re: Participatie inboeken
« Gepost op: 12 november, 2016, 16:31:52 »
Hi,

Het is de soort passiva lening

Zie handleiding https://wiki.acumulus.nl/index.php?page=balanspost

43
Speciale onderwerpen / Re: Participatie inboeken
« Gepost op: 12 november, 2016, 09:41:14 »
Hi,

U kunt de participatie inboeken op de volgende manier.

U kiest de speciale boeking: balanspost inboeken.  Kietst dan AF en geeft als omschrijving de paricipatie KNAB mee. Vink de optie Saldo direct bijwerken van betreffende rekening aan. De participatie en betaling is nu geboekt.

De rente ontvangst boekt u bij ontvangst in als negatieve (bedrag met min ervoor) met kostensoort rente.

44
Vraag & aanbod / Re: Acumulus boekhouder voor ZZP / BV i.o.
« Gepost op: 12 oktober, 2016, 12:55:08 »
Hi,

Geen dank.

45
Vraag & aanbod / Re: Acumulus boekhouder voor ZZP / BV i.o.
« Gepost op: 11 oktober, 2016, 12:49:29 »
Hi,

Al iemand gevonden? Heb je al op de onderstaande lijst gekeken?

https://www.siel.nl/acumulus/boekhouders/

Welllicht heeft daar nog iemand ruimte. Uiteraard mag je mij ook even bellen  :)

46
Nieuws, wet- & regelgeving / Re: Werkruimte in een huurwoning
« Gepost op: 31 augustus, 2016, 16:52:55 »
Hi,

Binnenkort heb ik dit onderwerp ook bij mijn NOAB afdeling vergadering op de agenda staan. Mocht er daar toch iets afwijkends worden gezegd tov datgene dat hier al is gemeld, laat ik het wel even horen.  :)

47
Goed nieuws !

48
Speciale onderwerpen / Re: Producten over de datum (bederfelijk) afboeken
« Gepost op: 23 juni, 2016, 07:20:53 »
Geen dank  :)

49
Speciale onderwerpen / Re: Producten over de datum (bederfelijk) afboeken
« Gepost op: 22 juni, 2016, 21:58:17 »
Hi,

Als je een voorraad op de balans hebt geactiveerd, kun je dit inboeken als voorraadmutatie. Heb je geen voorraad op de balans, zijn alle kosten van de inkoop al ten laste van het resultaat gebracht en is er geen mutatie meer nodig.

50
Nieuws, wet- & regelgeving / Re: Rittenregistratie nodig?
« Gepost op: 15 juni, 2016, 16:57:49 »
Hi,

Bedankt voor de update. Voor de omzetbelasting is het dus gelukkig voldoende.

Pagina's: [1] 2 3