Hallo Gast

Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Berichten - Loekarin

Pagina's: [1]
1
Nieuwe functionaliteiten / Re: Veld KvK-nummer bij relaties
« Gepost op: 08 december, 2017, 14:23:26 »
En verder zou het met de huidige ICT-technieken toch eenvoudig moeten zijn voor gebruikers om zelf 'custom fields' aan te maken in een database. Ik werk zelf met diverse website-systemen (content management systemen), zoals Wordpress, waar ook een database onder zit. En als gebruiker kun je heel makkelijk zelf 'custom fields' toevoegen aan verschillende inhoudstypen.

Dat moet dan toch in Acumulus ook mogelijk zijn, zou ik denken.

2
Nieuwe functionaliteiten / Re: Veld KvK-nummer bij relaties
« Gepost op: 08 december, 2017, 14:19:34 »
Ik heb in oktober 2017 via email dit verzoek (maken veld voor KvK-nummer klant) nogmaals naar Acumulus gemaild. Ik liep tegen precies hetzelfde probleem aan als PSupport. De oplossing om het KvK-nummer dan maar elders in te vullen, bijv. onder 'clientgegevens', zorgt ervoor dat dit vervolgens op de factuur verschijnt, en dat is niet de bedoeling.
De reactie van Acumulus was: "Omdat een KvK niet van toepassing is in een relatie en ook nooit gebruikt wordt is er in Acumulus geen veld voor.
Als u dit ergens wilt registreren voor u zelf, dan kunt u dat eventueel in de relatie bij tekst zetten of memo (tabblad)."

Maar goed, ik blijf dus vinden dat het KvK-nummer wel handig is (en wel van toepassing) bij een relatie, en ik ben zo iemand die dat wel registreert. Ik kan me ook voorstellen dat het wel gebruikt wordt, bijvoorbeeld om in het handelsregister op te zoeken of een klant betrouwbaar is (zelf geen ervaring mee).

Het veld memo werkt ook niet lekker voor dit doel.

Verder was het antwoord van Acumulus op mijn vraag om een apart veld aan te maken voor het KvK-nummer: "Dat is helaas niet mogelijk voor 1 klant, er is geen vraag naar van andere klanten."

Dus ik ben blij om te lezen dat er nu in elk geval TWEE klanten zijn die dit willen :-)

3
Nieuwe functionaliteiten / Re: Product regels bij Crediteuren facturen
« Gepost op: 14 maart, 2016, 12:03:46 »
Ik sluit me hier ook bij aan. Ik zou het ook heel handig vinden als ontvangen facturen productregels bevatten voor ingekochte producten en diensten, net als uitgaande facturen. Ik verkoop geen producten door, maar ik wil kunnen terugzien wat ik aangeschaft heb. Stel dat ik bijvoorbeeld een laptop koop, of iets kleins als paperclips. Dan wil ik snel terug kunnen zien wanneer ik die gekocht had. Dat kan nu niet, als het op een factuur staat met meerdere dingen, bijv.  kantoorspullen, die je tegelijk hebt aangeschaft. Of je bent uren bezig om voor elke productregel een compleet nieuwe boeking aan te maken, en de optie 'boeking kopieren' bestaat ook nog niet. Dat betekent steeds opnieuw alle ca. 15 velden invoeren, waarvan er 14 hetzelfde blijven en eigenlijk alleen het veld omschrijving elke keer verandert. Omslachtig, veel werk, niet intuitief.

4
Wens: Bij Overzichten --> Laatste boekingen behalve het veld Factuurdatum ook het veld Betaaldatum zichtbaar maken. Dus als volgorde van de velden: 1) Factuurdatum 2) Betaaldatum 3) Factuurnummer 4) Omschrijving 5) Toelichting en dan de rest.

5
Nieuwe functionaliteiten / Boeking kopieren
« Gepost op: 14 maart, 2016, 10:11:45 »
Ik zou het fijn vinden als er een mogelijkheid komt om Boekingen te kopieren. Bijvoorbeeld als ik een factuur (zakelijke uitgave) invoer, die meerdere factuurregels heeft, moet ik nu voor elke factuurregel een nieuwe boeking aanmaken. Maar eigenlijk blijft alles hetzelfde (leverancier, factuurnummer, datum betaald etc.), alleen de productregel is steeds anders. Stel dat ik 1 factuurregel heb ingevoerd en dan opsla. Dan is het handig als ik daarna kan kiezen tussen 'nieuwe uitgave invoeren', 'boeking openen' en als derde optie: boeking kopieren. Dan kan ik daarna in die kopie alles laten staan, alleen de omschrijving (productregel) wijzigen en opnieuw opslaan.
Stel dat ik bijvoorbeeld een hele reeks kantoorbenodigdheden bestel, en dan een factuur ontvang met bijvoorbeeld 20 factuurregels. Ik wil dit niet allemaal samenvoegen, dus ik wil terug kunnen blijven zien wat ik gekocht heb. Dan is het heel erg onhandig om 20x de hele riedel (leverancier, factuurdatum, factuurnummer, betaaldatum, wel/geen investering etc. etc. etc.) opnieuw te moeten doen.

6
Nieuwe functionaliteiten / Re: Kunnen sorteren op Relatienummer in Relaties
« Gepost op: 13 maart, 2016, 22:53:00 »
Ik gebruikte eerst een ander boekhoudpakket en wil graag de nummers blijven gebruiken die ik toen heb toegekend aan mijn klanten en leveranciers. Dat is ook het (klant)nummer dat ik op mijn uitgaande facturen vermeld.

7
Dat snap ik bij meerdere vestigingen of vestigingsadressen. Maar een postbusnummer staat daar meestal los van. Ik heb veel relaties (bijv. stichtingen, verenigingen) die een vestigingsadres en een postbusnummer hebben. Maar wat dan toch echt maar om 1 relatie gaat.

8
Nieuwe functionaliteiten / Re: Veld KvK-nummer bij relaties
« Gepost op: 13 maart, 2016, 22:48:41 »
Bij Kenmerk is voor mij niet handig, omdat ik daar al het relatienummer invul. Een KvK-nummer hoort voor mij bij het standaardrijtje dat je bijhoudt, evenals BTW-nummer en bankrekeningnummer. Meestal zie je dit rijtje ook bij elkaar staan onderaan een factuur.

9
Vraag & aanbod / Re: Accumulus boekhouder gezocht in Nijmegen e.o.
« Gepost op: 13 maart, 2016, 22:40:35 »
Ja, die had ik al gezien. Er stond een paar maanden geleden een Nijmeegs kantoor op, TaxTigers, maar dat zie ik er nu niet meer tussen staan. Dat is ook terecht, want ze werken niet (echt) met Accumulus. (heb ik ontdekt toen ik contact met hen zocht)

10
Nieuwe functionaliteiten / Kunnen sorteren op Relatienummer in Relaties
« Gepost op: 13 maart, 2016, 16:20:39 »
Bij relaties mis ik het veld Relatienummer/Leveranciersnummer/Klantnummer. Ik kan wel het veld Kenmerk gebruiken voor dit doel. Maar volgens mij kun je vervolgens niet sorteren op (relatie/leveranciers/klant)nummer. Ook zie ik in het scherm Relaties niet de nummering staan. Als ik nu bij Kenmerk het eerstvolgende relatienummer in wil voeren, dan moet ik eerst op een omslachtige manier opzoeken bij welk nummer ik ook alweer gebleven ben.

11
Vraag & aanbod / Accumulus boekhouder gezocht in Nijmegen e.o.
« Gepost op: 13 maart, 2016, 15:59:32 »
Ik ben op zoek naar een boekhouder die bekend is met Accumulus en hier zelf ook mee werkt, en die mij op weg kan helpen bij het (gaan) gebruiken van Accumulus. Denk aan het bieden van ondersteuning, controleren van boekingen die ik zelf doe, uitleg geven zodat ik zelf kan leren van mijn fouten, bereikbaar zijn voor vragen, verzorgen BTW-aangiftes en aangifte inkomstenbelasting. Met de mogelijkheid om in het begin mij meer te ondersteunen en begeleiden, en dat af te bouwen als blijkt dat ik zelf goed overweg kan in Accumulus. Wie heeft dit als aanbod en werkt bij voorkeur in Nijmegen of omgeving?

12
Bij Relaties staat nu wel het veld "Adres 2", maar eigenlijk is dat het veld "Adresregel 2", horend bij het eerste adres. Volgens mij is het nu niet mogelijk om echt 2 adressen in te voeren, zoals een vestigingsadres en een postadres (bijv. een postbus-adres). Want dan zou je ook 2x een postcode en woonplaats moeten kunnen invoeren. Ik zou het handig vinden als er in elk geval een onderscheid en aparte invoermogelijkheid wordt gemaakt voor postadres en vestigingsadres.

13
Ik zou het handig vinden als je bij Relaties zelf (door Drag and Drop o.i.d.) de volgorde van de velden zou kunnen veranderen. Ik zou het bijv. prettig en logisch vinden als de velden Email en Website onder elkaar staan, ipv het ene op Blad 1 en het andere op Blad 2. Als je zelf de volgorde van de velden in het invoerscherm kunt aanpassen, kun je dit zo instellen dat je die velden als eerste ziet, die je zelf het meeste gebruikt. Velden die je niet of minder gebruikt, komen dan meer naar achteren (op Blad 2).

14
Nieuwe functionaliteiten / Veld KvK-nummer bij relaties
« Gepost op: 13 maart, 2016, 15:44:09 »
Ik zie dat er bij Relaties niet standaard een veld "KvK-nummer" is. Misschien wel handig om te hebben. Het is in elk geval wat op de meeste facturen standaard vermeld wordt.

Pagina's: [1]