Hallo Gast

Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Berichten - erwin-burorader

Pagina's: 1 2 [3] 4 5
101
Webshopkoppelingen / Re: OpenCart - Betaalstatus en factuursjabloon
« Gepost op: 07 januari, 2017, 21:43:17 »
OC houdt geen betalingen bij. De koppeling kan daarom geen betaalstatus bepalen en stuurt default de status "betaald" mee. Daarmee is in OC in feite de instelling "Invoice template (due)" van nul en generlei waarde, tenzij er een event handler geschreven is die wel de correcte betaalstatus bepaalt en zet (en zelfs dan lijkt het eerste event (invoice_created) te laat en moet die event handler ook het sjabloon zelf zetten).

102
Webshopkoppelingen / Re: Woocommerce en aanhef
« Gepost op: 07 januari, 2017, 21:25:26 »
De aanhef kan zogenaamde tokens bevatten, dat is op zich niet webshop specifiek, dit zit in het algemene gedeelte van de koppeling. Wat echter wel specifiek is, is wat die tokens zijn, dat moeten namelijk properties, methods of getter-methods zijn op het order, klant of adres object/array, afhankelijk van het datamodel van de webshop. WooCommerce heeft een redelijk plat datamodel, klant en adresgegevens staan ook in het WC_Abstract_Order object. Als je wilt uitzoeken welke proterties er zijn open dan het bestand wp-content\plugins\woocommerce\includes\abstracts\abstract-wc-order.php. Bovenin staan de meeste (alle?) beschikbare properties. De voornaam wordt dan "Beste [billing_first_name]".

Dit is slecht gedocumenteerd, omdat tot voor kort alle helpteksten generiek waren. Sinds 4.6.0 kunnen helpteksten per webshop ingesteld worden en zou ik dus een specifieke lijst van tokens per webshop kunnen maken. In de volgende (minor) versie van de koppeling zal dit dan ook beter gedocumenteerd worden, omdat het gebruik van tokens enorm uitgebreid gaat worden en dus bijna iedereen ermee te maken zal krijgen.

103
Webshopkoppelingen / Re: Magento 2
« Gepost op: 03 januari, 2017, 20:42:37 »
De huidige versie 4.6.6 wordt in het wild gebruikt op Magento 2.1. Daar is feedback van gekomen, en de gemelde problemen zij opgelost dus de koppeling wordt daadwerkelijk en nu succesvol gebruikt.

104
Webshopkoppelingen / Re: Huisnummer op nieuwe regel factuur?
« Gepost op: 28 december, 2016, 20:39:55 »
Helaas, de 4.6.x versies zijn bug fixes op de 4.6.0 release. De hier gevraagde feature heeft het niet gemaakt in 4.6.0, maar omdat een aantal voorbereidende wijzigingen nodig om dit te realiseren, wel zijn doorgevoerd, zal 4.7.0 dit zeker wel bevatten. Deze versie zal in Q1-2017 (verwachting: eind januari, begin februari) gereleased worden.

105
Webshopkoppelingen / Re: Vreemde tekens - XML fout
« Gepost op: 15 december, 2016, 22:08:24 »
Ook al is het opgelost nu, misschien is het een idee om de gemeenschappelijke library van een aantal webwinkel koppelingen te gebruiken, met name de \Siel\Acumulus\Web namespace daarbinnen had je deze problemen kunnen besparen. Het betreft de koppelingen voor WooCommerce, PrestaShop, Magento, OpenCart, VirtueMart of HikaShop. Deze hebben dus allen een groot gemeenschappelijk gedeelte dat o.a. de communicatie verzorgt.

106
Dit is vrij eenvoudig na te gaan mbv de informatie in de mail:

ad Waarschuwing : Één of meer van de factuurregels hebben geen BTW terwijl is ingesteld dat er "Alleen aan BTW onderhevige producten en/of diensten." aangeboden worden.

Bekijk de factuurregels op de factuur. Er zit er minimaal 1 bij zonder BTW. Zonder te wetenom welk product of dienst het gaat weet ik niet of dit juist is, maar indien dit:
- juist is: dan moet de instelling "Verkoopt u van BTW vrijgestelde producten of diensten?" gezet worden op "Zowel BTW vrije als aan BTW onderhevige producten en/of diensten." of "Alleen producten of diensten die van BTW vrijgesteld zijn."
- onjuist is: dan moet je in woocommerce een btw tarief aan dit product toekennen.


ad Waarschuwing : De factuur kan meerdere factuurtypes hebben. Daarom is de factuur als concept opgeslagen.

De factuur die nu verstuurd is, staat onder concepten. Als deze idd fout is (dus er hangt ten onrechte geen btw tarief aan het betreffende product), verwijder deze factuur dan en stuur hem opnieuw op vanuit je WooCommerce site (menu-item WooCommerce - Acumulus). Als de factuur toch goed is (en de instelling dus fout) kun je deze definitief maken.


107
Webshopkoppelingen / Re: Acumulus 4.6.2 icm opencart 2.3.0.2
« Gepost op: 18 november, 2016, 13:36:39 »
Als je een ticket aanmaakt via opencart at acumulius punt nl, zal ik een mail sturen met instructies om mij in te laten loggen, stuur nog geen ww op.

108
Webshopkoppelingen / Re: Acumulus 4.6.2 icm opencart 2.3.0.2
« Gepost op: 18 november, 2016, 09:08:10 »
Staat de log op "Log error messages, warnings, and operational and informational notices."?

Die validatie gaat idd fout: verwijder tijdelijk de regels in de methode validateEmailAsPdfFields() in bestand system/library/Siel/Acumulus/Shop/ConfigForm.php en je kunt door. Idem voor de regels in validateRelationFields() in system/library/Siel/Acumulus/Shop/AdvancedConfigForm.php

109
Webshopkoppelingen / Re: Acumulus 4.6.2 icm opencart 2.3.0.2
« Gepost op: 18 november, 2016, 08:32:15 »
"Als u geen klantgegevens naar Acumulus verstuurt, kunt u Acumulus geen PDF factuur laten versturen. Pas één van beide opties aan.": De optie waarnaar verwezen wordt staat nu op het geavanceerde instellingenformulier. Daar zul je eerst deze optie moeten aanvinken voordat je PDF aan kunt zetten. Het geavanceerde instellingenformulier vindt je onder "Sales - Acumulus - Advanced settings" of via de link op het instelingenformulier.

De Acumulus log wordt opgeslagen onder system/storage/logs/acumulus.log.

Als Acumulus niet op het order status change event reageert moet je even in de events tabel kijken of de acumulus handlers wel geregistreerd staan, tabel oc_event:
acumulus   admin/view/common/column_left/before   module/acumulus/eventViewColumnLeft   1
acumulus   catalog/model/checkout/order/addOrderHistory/after   module/acumulus/eventOrderUpdate   1
acumulus   catalog/model/checkout/order/addOrder/after   module/acumulus/eventOrderUpdate   1
               

110
Webshopkoppelingen / Re: Acumulus down-Woocommerce alsnog overzetten
« Gepost op: 09 november, 2016, 08:36:36 »
De handleiding is sterk verouderd en daarom niet meer beschikbaar. We werken nog aan een nieuwe manier om deze info beschikbaar te maken.

Het nogmaals versturen van facturen kan via het zgn "batch verzendscherm", menu-item "WooCommerce - Acumulus".

Wat betreft de storing kan ik u niet verder helpen.

111
Webshopkoppelingen / Re: Waar kan ik de webshopkoppeling vinden?
« Gepost op: 18 oktober, 2016, 17:07:28 »
Er staan spaties voor de contractcode, dat zou de fout kunnen zijn?

112
Webshopkoppelingen / Re: 0,- facturen veroorzaakt 'probleem' WooCommerce
« Gepost op: 11 oktober, 2016, 15:46:22 »
Dit probleem is bekend en wordt in de volgende versie op 2 manieren opgelost:
- optie om 0-facturen niet te verzenden, echter dit is niet altijd gewenst ivm behoud opeenvolgende factuurnummers.
- bij 0-prijzen het BTW tarief opzoeken ipv uitrekenen (wat dus niet kan).

Deze volgende versie kan ergens deze maand verwacht worden.

113
Het is de taak van de plugin om de gegevens van een bestelling zo correct en compleet mogelijk over te zetten. Voor een bestelregel wordt waar voorhanden één van deze gegevens meegestuurd als 'itemnumber':  mpn, isbn, jan, ean, upc of sku, waarbij elk later veld eerder nummers overschrijft. Als Acumulus ook voor het printen van de pakbon gebruikt wordt is dit zeer belangrijk. Daarnaast wordt de productnaam en indien aanwezig het model als 'product' overgezet. Dit lijkt mij alles correct.

Als je een EAN of SKU nummer niet wilt printen op een factuur lijkt mij dat een template-aangelegenheid, maar ik weet niet of je dit in Acumulus zo kunt instellen dat het itemnumber niet geprint wordt. NB: persoonlijk wil ik als klant exact weten wat ik kkop/gekocht  heb en in mijn ogen voldoet alleen een SKU oid daaraan, niet een omschrijving met evt modelnaam.

Als je toch wilt voorkomen dat dit meegestuurd wordt dan kun je een event (OC2) of een vqmod (OC1) ontwikkelen die dit veld weghaalt. Zie events.txt in de installatie zip.

114
Webshopkoppelingen / Re: Geen facturen in Acumulus. Opencart 2.2
« Gepost op: 10 oktober, 2016, 10:18:25 »
Dit zou een van de weinige dingen moeten zijn die niet zijn veranderd (changelogs zijn niet meer te vinden of te ontcijferen, vinden ze blijkbaar de moeite niet waard bij OC :() en lokaal werkt het ook. Heb je in de OC log (system/storage/logs/error.log) zelf PHP meldingen over b.v. undefined index?

115
Webshopkoppelingen / Re: Geen facturen in Acumulus. Opencart 2.2
« Gepost op: 09 oktober, 2016, 20:40:33 »
- De log vind je onder system/storage/logs/acumulus.log
- Het batchscherm is inderdaad niet zichtbaar in het menu in 2.2 omdat de aanpassings ocmod fout gaat. (had ik al gezegd dat OC een waardeloze puinzooi is voor ontwikkelaars :))
- Je kunt het bezoeken door in de adresbalk route te veranderen in module/acumulus/batch. Je krijgt dan zoiets als http://www.myshop.nl/admin/index.php?route=module/acumulus/batch&token=RPiGfVQXhUewqaQXVFg1OZjew9TFMUUT
- Automatisch versturen werkt niet omdat het hele event systeem weer eens over de kop is gegaan van 2.0 naar 2.2 (had ik al gezegd dat ...) Er is inmiddels een versie  4.5.6 maar die stond nog niet online (ik wachtte nog op feedback). Dat ga ik nu meteen doen.

116
Webshopkoppelingen / Re: Huisnummer op nieuwe regel factuur?
« Gepost op: 03 oktober, 2016, 20:59:47 »
Je zult nog even geduld moeten hebben. We zijn bezig met een nieuwe versie van de plugin (inmiddels voor 8 (versies van) webshops) waarin een aantal features toegevoegd zullen worden, waaronder deze.

117
Webshopkoppelingen / Re: Contact zoeken
« Gepost op: 26 september, 2016, 15:20:58 »
Het matchen van personen is een lastig probleem, maar matchen op basis van postcode en huisnummer lijkt me niet de aangewezen methode. De koppeling update de debiteurgegevens al, maar matcht op basis van emailadres. De kans dat dat verandert of door een andere klant wordt overgenomen lijkt mij al een stuk kleiner. De koppeling geeft ook een contactid mee (veld contactyourid) van de webshop die u gebruikt, maar dit wordt niet gebruikt om te matchen, maar zou daar evt wel voor gebruikt kunnen worden. Bedenk dat als u 2 webwinkels beheert dit contactyourid niet uniek hoeft te zijn in Acumulus.

Mijn eerste reactie is dus: niet doen. Laat de koppeling zijn werk doen.

118
Webshopkoppelingen / Re: Relatie aan groep toevoegen
« Gepost op: 25 september, 2016, 20:41:16 »
Relatiegroepen kunnen niet via de API gezet of opgevraagd worden. Dus de koppelingen kunnen hier niets mee. Als er een API uitbreiding komt die dit ondersteunt dan wordt het voor de koppeling mogelijk om dit aan te bieden.

119
Webshopkoppelingen / Re: Woocommerce: extra informatie productomschrijving
« Gepost op: 22 september, 2016, 20:45:37 »
    $invoice['customer']['invoice']['line']['product'] = "Test";
zou iets als
    $invoice['customer']['invoice']['line'][]['product'] = "Test";
moeten worden, want op het moment dat dit filter uitgevoerd wordt bevat ['customer']['invoice']['line'] een array van factuurregels. Echter, los van ontbrekende verplichte velden, komt de optie daarmee onderaan de factuur erbij en niet onder de regel met het samengestelde product.

De koppeling ondersteunt opties (maat, kleur, capaciteit, etc.) en samenstellingen (laptop + adapter + hoes) maar moet dan wel weten hoe deze terug te vinden. Is deze plugin gratis? Zo niet dan heb ik inzicht nodig in de code van de plugin om deze te kunnen ondersteunen.

120
Webshopkoppelingen / Re: Opencart koppeling herkennen betaal methode
« Gepost op: 12 september, 2016, 10:47:28 »
De melding "401 - Error - Unauthorized - Authentication failed for provided credentials. - UAEFAIL01" is duidelijk: uw accountnummer, gebruikersnaam en/of wachtwoord zijn verkeerd ingevuld. Let op een wachtwoord met een & geeft problemen bij de koppeling. Pas dit dan ook aan indien nodig.

Het probleem met uw 2e webwinkel begrijp ik niet goed. Kunt u dit nader toelichten? Het liefst door een mail te sturen naar opencart at acumulus punt nl met daarin naast een duidelijke beschrijvingvan uw probleem graag ook welke versies van OC en onze koppeling u gebruikt.


EDIT: ik zie net dat u dit al gedaan heeft. Na een week afwezigheid ben ik alle supportverzoeken één voor één aan het afhandelen en had daarom bij het beantwoorden van dit bericht nog niet uw mails gezien naar opencart at acumulus.

121
Kevin,

kun je hier een support ticket voor aanmaken door  bovenstaande foutmelding en de inhoud van het gemelde bestand (/share/HDA_DATA/Web/opencart/system/storage/modification/system/library/template/php.php) naar opencart at acumulus punt nl te sturen? Dan zal ik van daaruit verder gaan met dit probleem. Ik wil dan ook weten:
- welke versie van OC je gebruikt?
- en die van onze koppeling?
- kun je nagaan welke extensie de modificatie op /share/HDA_DATA/Web/opencart/system/library/template/php.php heeft aangebracht (stuur de log van ocmod mee)?
- kun je ook de originele inhoud van /share/HDA_DATA/Web/opencart/system/library/template/php.php meesturen?

Alvast bedankt,
Erwin

122
Webshopkoppelingen / Re: Geen facturen vanuit OpenCart webshop
« Gepost op: 02 september, 2016, 10:43:31 »
Stuur een mail naar opencart at acumulus punt nl met daarin jouw systeem en acumulus log. Zet eerst de log op het hoogste niveau. Als je mail krijgt van de plugin stuur die dan ook door (zet de instelling boven de loginstelling op altijd mail zenden).

123
Webshopkoppelingen / Re: Huisnummer op nieuwe regel factuur?
« Gepost op: 29 augustus, 2016, 15:02:55 »
OK, dus die andere plugin wil idd dat je het huisnummer apart invult (straatnaam wort dan erbij gezocht). Templating (aanpassen van de factuur-sjabloon in Acumulus) lijkt ook niet mogelijk, dus blijft over het schrijven van een event handler. Als u enige programmeerkennis heeft, kunt u dit zelf doen, anders kunt u het aan uw webdesigner vragen of deze het voor u kan doen. Het bestand events.txt dat uitleg geeft over hoe dit te doen zit sinds versie 4 per abuis niet meer in de isntallatie zip-file die u van dit forum kunt downloaden. Deze stuur ik u graag per mail toe (nadat ik de versie die bij 3.6 zat heb bijgewerkt).

124
Webshopkoppelingen / Re: Huisnummer op nieuwe regel factuur?
« Gepost op: 26 augustus, 2016, 19:40:15 »
Maar waarom zet je het huisnummer in een apart veld wat daar niet eens voor bedoeld is?

Als dit niet met templating is op te lossen en dit een requirement van die andere plugin is, dan kun je een event handler schrijven die de 2 adresvelden weer samenvoegt voordat de factuur naar Acumulus verstuurd wordt. zie events.txt in de zip

125
Kun je de "Factuur verzendmodus" op "Ontvang altijd een mail met de resultaten bij het verzenden van een factuur naar Acumulus." zetten? Zodra er een factuur verzonden wordt krijg je een mail. zie je daarin de klantgegevens? Stuur deze mail evt naar opencart @ acumulus.nl dan kunnen wij ook meekijken.

126
Ik neem aan dat u gebruik maakt van onze extensie binnen OC voor het verzenden van facturen. (Als u importeert via een bestand geldt dit alles niet.)

Zijn de instellingen "Uw (niet zakelijke) klanten automatisch aan uw relaties in Acumulus toevoegen." en "Overschrijf bestaande adresgegevens." aangevinkt? Zo niet, dan moet u dat alsnog doen en zal het probleem opgelost zijn.

127
Goed nieuws voor WooCommerce gebruikers:
- Er is nu een gratis plugin - WooCommerce EU VAT Assistant - die zowel B2B facturen binnen de EU met verlegde BTW (met controle van BTW nummer bij de EU VIES service)ondersteunt als ook B2C binnen de EU met digitale goederen (BTW tarief van klantland).
- Versie 4.5.1 van de koppeling ondersteunt deze plugin en lost meteen 2 fouten op, 1 mbt verlegde BTW facturen en 1 mbt de upgrade naar 4.5.0.
- Dus de betaalde plugin "EU VAT Number" van WooCommerce is niet meer nodig. De koppeling ondersteunt deze nog wel.

128
Webshopkoppelingen / Re: Opencart koppeling herkennen betaal methode
« Gepost op: 09 juni, 2016, 11:12:33 »
Versie 4.5.0 bevat deze feature (rekening en kostenplaats per betaalmethode)). Deze is vanaf nu te downloaden vanaf het forum, niet alleen voor OpenCart 1 en 2, maar ook voor Magento 1 en 2, PrestaShop, WooCommerce, VirtueMart3 en HikaShop.

129
Webshopkoppelingen / Re: Magento 2
« Gepost op: 09 juni, 2016, 11:10:37 »
Inmiddels is versie 4.5.0 gereleased. De bedoeling is deze versie zeer binnenkort ook op de Magento marketplace te zetten.

130
Invullen van het BTW nummer is niet voldoende, de webshop ZELF zal ook de BTW moeten verwijderen uit de order. Ik weet zo snel niet hoe dat te doen in WooCommerce. De koppeling volgt de webshop en kan zelf geen facturen aanpassen. Als dit gebeurt en de koppeling pikt het toch niet op, wil ik weten welke extensie je hiervoor gebruikt en hoe je de BTW regels hebt ingesteld. NB: de koppeling ondersteunt de EU VAT number plugin (http://docs.woothemes.com/document/eu-vat-number-2/), wordt het BTW nummer van de klant wel overgestuurd?

131
Webshopkoppelingen / Re: Webshopkoppeling Woocommerce & Event Espresso
« Gepost op: 18 mei, 2016, 11:46:40 »
Ik heb binnen het uur gereageerd en volgens het ticketsysteem is de mail naar jou toe correct verstuurd. Misschien is deze in jouw spamfolder terechtgekomen, of al op jouw mailserver geweigerd. Ik zal hem opnieuw versturen.

132
Wat heb je ingesteld voor de instelling "Verkoopt u digitale diensten?" Als dat niet is ingesteld of op "Zowel digitale diensten als normale producten." staat dan kan de koppeling niet weten of het BE of NL BTW is.

133
Webshopkoppelingen / Re: Magento 2
« Gepost op: 13 mei, 2016, 20:53:01 »
Er is een test versie voor Magento 2, lees meer op en download vanaf: https://forum.acumulus.nl/index.php?topic=5590.msg31856#msg31856

134
Webshopkoppelingen / Re: Webshopkoppeling Woocommerce & Event Espresso
« Gepost op: 12 mei, 2016, 14:35:58 »
mail naar woocommerce@acumulus.nl

135
Ter info, het gemelde probleem is inmiddels al opgelost via het ticketsysteem. De module is al enige tijd terug aangemeld bij PS, maar nog steeds niet goedgekeurd. Maar dit komt er dus aan.

136
Webshopkoppelingen / Re: Opencart & margeregeling
« Gepost op: 12 mei, 2016, 14:31:18 »
Als je OC1 gebruikt wordt het allemaal wat lastiger, maar is het mogelijk om een mod op onze koppeling te maken. De code bevat wat expliciete punten waarop je kunt inhaken met een mod. Als je OC2 gebruikt, zijn er events beschikbaar waarmee je de factuur die naar Acumulus verstuurd gaat worden kunt aanpassen. In beide gevallen hoef je dus niet bang te zijn om updates van onze koppeling niet meer te kunnen installeren.

Anderzijds, en daar doelde Guido al op, als het een publiekelijk verkrijgbare mod/module is, dan is Siel Acumulus ws. bereid om te investeren in support van de koppeling voor die module en zal de koppeling dus standaard om kunnen gaan met de margeregeling zoal geïmplementeerd door die module.

137
Webshopkoppelingen / Re: Webshopkoppeling Woocommerce & Event Espresso
« Gepost op: 12 mei, 2016, 14:19:41 »
Kun u een ticket openen voor dit probleem? Vermeld daarin de versie van WP, WC, en de koppeling. EEn link naar de genomend eplugin zou ook mooi zijn en het resultaat van de query "SELECT * FROM {wp_}options where option_name like '%acumulus%';". LET OP: dit resultaat kan een accountnaam en wachtwoord bevatten, niet posten op dit forum dus. Ook de inhoud van de log (WooCommerce - Systeemstatus - Logs - Acumulus) meesturen graag. Probeer de loginstelling ook op het hoogste niveau te zetten.

138
Webshopkoppelingen / Re: Magento 2
« Gepost op: 29 april, 2016, 10:12:05 »
Ik ben eraan begonnen, maar het is idd volledig anders. Ik krijg nu na een aantal uren ploeteren eindelijk een form met 1 veld getoond. Dit mede omdat er nog maar weinig goede docu is, veel alpha en beta zaken die toch nog aangepast zijn in de finale versie. Dus dat er nog maar weinig extensies geport zijn kan ik begrijpen.

139
Webshopkoppelingen / Re: Geen facturen in Acumulus vanuit Opencart
« Gepost op: 15 april, 2016, 11:04:39 »
ad Acumulus onder kopje verkoop)
ocmod lijkt dus niet naar behoren te werken. Kun je iets vinden in de ocmod log? Is de install.xml van Acumulus verwerkt?

ad Facturen komen niet in Acumulus)
- Zet de log instelling op de 4e of 5e optie
- Zet de debuginstelling op de 2e optie
- Wat zijn de je instellingen: Sla de instellingen op en mail mij de acumulus log op support at burorader dot com.
- Krijg je mails van de koppeling of Acumulus, probeer het nog eens met de nieuwe loginstelling en mail mij de log

140
Webshopkoppelingen / Re: Magento 2
« Gepost op: 15 april, 2016, 10:54:47 »
Als je nu begint is het een duidelijke keuze, maar voor al die mensen die nu op 1.x zitten (x >= 7) is overstappen helemaal niet vanzelfsprekend. Wij komen veel "al jaren" niet bijgewerkte winkels tegen, zelfs security patches ontbreken vaak... :mad:

141
Webshopkoppelingen / Re: Magento 2
« Gepost op: 13 april, 2016, 18:42:37 »
Ben ik gisteren aan begonnen. Maar ik heb nog geen idee hoeveel er veranderd is en dus hoelang dit gaat duren, maar tzt zal de nieuwe versie op Magento Connect verschijnen + uiteraard bericht in dit forum.

NB: Voor Magento 1.9 is onze koppeling gisteren goedgekeurd door Magento en deze is dus nu opgenomen in Magento connect.

142
Webshopkoppelingen / Re: Facturen worden niet overgezet Opencart 2.0.1.1..
« Gepost op: 01 april, 2016, 09:03:42 »
- Zit je echt nog op OC 2.0.1.1 en niet 2.1.0.1 of zelfs 2.2.0.0?
- De koppeling is nooit getest op 2.0.x.y. maar als OC zichzelf een beetje serieus neemt qua versienummering zou het niet heel veel mogen uitmaken.
- Welke versie van de koppeling?
- Wat staat er in de log (acumulus, error en ocmod.log; en de PHP log)

- Zet de debug instelling op de 2e optie, de log instelling op de 5e optie. Verstuur een order via Verkoop - Acumulus. Wat gebeurt er?

143
Dat hoeft dus niet meer, dit kan met het batch verzendformulier onder Verkoop - Acumulus.

144
OK, geen Belgische klanten dus.
- Maar zijn ze ook niet als concept verstuurd. In Acumulus is dit een aparte lijst.
- Als u via "Verkoop - Acumulus" de niet verstuurde facturen handmatig verstuurd, lukt het dan wel? Zo niet wat zijn de meldingen?

145
[NB: dit antwoord geldt voor de koppelingen voor HikaShop, VirtueMart, OpenCart, Magento en WooCommerce (behalve de plek van de log). Zie bv ook https://forum.acumulus.nl/index.php/topic,5401.0.html]

Ik denk dat ze als concept zijn opgeslagen. Als de koppeling een factuur als concept verstuurt wordt er een mail verstuurd naar het in de Acumulus koppeling instellingen ingegeven e-mailadres (dus vanuit de webshop). Als die mail niet is aangekomen, kan dat aan je spamfilter liggen.Krijg je wel andere mails vanuit je webwinkel? Als d email niet verstuurd is zou je in de log iets kunnen vinden (Configuratie - Fouten logboek) of in de log file specifiek van de Acumulus koppeling: system/storage/log/acumulus.log.

De reden dat facturen als concept verstuurd worden heeft te maken met het (niet kunnen) bepalen van het factuurtype. Waarschijnlijk zijn het Belgische klanten. Er is een nieuwe instelling om aan te geven of u elektronische diensten verkoopt die belast worden in het klantland.

146
Webshopkoppelingen / Re: Virtuemart 3 installatiefout
« Gepost op: 21 maart, 2016, 21:20:57 »
Het snelst los je dit op door het bestand administrator\components\com_acumulus\sql\install.mysql.utf8.sql zelf even aan te passen. Plaats een haakje openen '(' op regel 2.

Omdat dit tijdens de installatie gebeurt die je dit te doen in de zip voordat je de installatie-procedure begint. Ik zal binnenkort versie 4.3.1 uitgeven, maar er lopen nog wat andere zaken di ik ook mee wil nemen.

147
Zie http://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/zakelijk/btw/zakendoen_met_het_buitenland/goederen_en_diensten_naar_andere_eu_landen/btw_berekenen_bij_diensten/wijziging_in_digitale_diensten_vanaf_2015/ maar dan wordt je nog niet direct veel wijzen van wat onder die regeling valt en wat niet. E-books niet volgens mij. De pdf  met toelichting geft an dat ook helpdeskdiensten er niet onder vallen, maar neem gerust contact met de belastingdienst op als je wil weten hoeveel btw je moet berekenen over jouw diensten,

148
Bdankt, maar jij verkoopt geen digitale diensten die je moet belasten met het tarief van het klantland. Als je die instelling uitzet krijg je ook geen concepten meer.

149
In Magento moet dien je "Beste [#firstname]," te gebruiken.Omdat deze optie direct in het datamodel van de webshop duikt, moet ik dit nog een keer beter documenteren PER webhop, omdat al die shops net een andere benaming gebruiken voor hun datavelden. (Er zit trouwens ook een spatie voor Beste.)

Wat zijn jouw digitale diensten die je moet belasten met het tarief van het klantland? (Voor mijn testomgeving zou ik graag een import willen doen van hoe je al die tarieven hebt opgezet, zou je mij een export kunnen sturen?)

150
Helaas, geen enkele indicatie waarom het mailen fout zou gaan.

NB, ik heb even de factuur bekeken en heb wat vragen:
- Welke waarde heeft de instelling "Verkoopt u digitale diensten?"?
- Welke waarde heeft de instelling "Aanhef"?

Pagina's: 1 2 [3] 4 5