Hallo Gast

Recente berichten

Pagina's: 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10
41
Speciale onderwerpen / Re: Veilingkosten/ opgeld boeken
« Laatste bericht door Bert-Jan Wiegeraad Gepost op 03 maart, 2019, 21:57:21 »
Als dat vaak voor komt, zou ik daar een aparte kostensoort voor aanmaken en het daar apart op boeken.
42
Bij het invullen van de IB-aangifte dien je dit apart op te geven. Dus kun je daar gewoon het totaalbedrag invoeren.
43
De computer is inderdaad in 2019 in gebruik genomen.

Jij geeft aan de factuur gewoon apart te boeken, maar dan wordt dit toch niet gekoppeld aan de eerdere factuur en klopt het investeringsbedrag toch niet? Hoe boek ik dit zodat het investeringsbedrag juist is?
44
Speciale onderwerpen / Veilingkosten/ opgeld boeken
« Laatste bericht door miesmol Gepost op 03 maart, 2019, 14:06:34 »
Hallo beste boekhouders,

Hoe moeten veilingkosten/opgeld geboekt worden van goederen die op een veiling gekocht zijn ?
De goederen worden per opbod verkocht en daarop komt nog een percentage(- %) veilinggeld bovenop.
Horen deze kosten bij de inkopen of moeten ze ergens anders geboekt worden.

Alvast bedankt!
45
Ik zou die extra factuur gewoon apart boeken.

Heb ik het goed dat de computer pas in 2019 in gebruik is genomen?
46
Speciale onderwerpen / Computer (investering) betaald in 2018, factuur en creditnota voldaan in 2019
« Laatste bericht door Djeuce Gepost op 02 maart, 2019, 15:15:00 »
Goedemiddag,

Ik ben bezig de boekhouding van mijn man zijn bedrijfje over 2018 af te sluiten en loop tegen het volgende aan. Eind 2018 heeft mijn man voor zijn bedrijf losse computeronderdelen besteld waarmee hij zelf zijn nieuwe computer in elkaar heeft gezet. Al deze losse onderdelen vormen samen zijn computer en daarom zie ik al deze onderdelen - die allen bij één bedrijf zijn aangeschaft en gezamenlijk op één factuur staan - ook als één geheel. Alle onderdelen bij elkaar heeft hij een computer in elkaar gezet met een waarde van meer dan € 3.500. Een flinke investering dus en dit heb ik ook zo in Accumulus ingevoerd: als één computer en één investering met afschrijving over vijf jaar. Volgens mij is dat oké toch?

Nu het probleem. Mijn man heeft het totaalbedrag voor de computer overgemaakt in december 2018. De factuur van de computer is echter pas in 2019 binnengekomen en de factuurdatum staat dus ook op 2019. Geen probleem voor de investering, die gaat gewoon lopen vanaf de factuurdatum in 2019, dat regelt Accumulus uitstekend. De kosten zijn door mijn man echter al betaald in 2018. Ik heb hiervoor een balanspost 'overlopende activa' gemaakt en daarmee het gehele bedrag op 2019 gezet. Tot zo ver klopt mijn redenatie volgens mij nog (zo niet, dan hoor ik het graag ;)). In 2019 - tijdens het in elkaar zetten van de computer - bleek echter dat mijn man het verkeerde type videokaart voor de computer had besteld. Hij heeft met de leverancier gebeld en heeft de videokaart mogen retourneren en een andere videokaart besteld. Hij kreeg een nieuwe factuur waarop het bedrag van de ene videokaart volledig gecrediteerd is (een bedrag van zo'n € 700) en de andere videokaart gefactureerd is (een bedrag van zo'n € 800). Uiteraard stond op deze factuur alleen het crediteren en factureren van de videokaart en dus niet meer alle andere losse computeronderdelen die mijn man eerder al had besteld. En dit is het punt waarop ik vastloop. Hoe boek ik deze factuur/creditnota nu correct? Het bedrag dat als overlopende activa op de balans in 2018 staat, is dus niet juist doordat hij uiteindelijk een net iets duurdere videokaart heeft gekocht en ook het bedrag dat als investering is geboekt, klopt dus niet meer. Hoe pas ik dit overal correct aan, dus voor de balans 2018, maar ook voor de investering die nu dus iets hoger uitpakt, terwijl ik nu dus niet één volledige factuur meer heb? Hoe doe ik dat nu ik twee facturen heb die bij elkaar horen; de eerste factuur met het totaalbedrag van alle computeronderdelen en de tweede factuur met de facturatie/creditatie van de videokaart?


Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen! Alvast heel erg bedankt.

Groet,
Joyce
47
Nieuwe functionaliteiten / Re: Verwerken bankimport
« Laatste bericht door Annalies Janssens Gepost op 28 februari, 2019, 13:51:56 »
Ach Aris toch, sorry hoor!! Ik zie dat logo en denk dat het Guido is....

Bij deze dan: Aris, heel erg bedankt voor je snelle actie!
48
Webshopkoppelingen / Re: Acumulus + Woocommerce - Credit wordt verstuur ondanks dat dit uit staat
« Laatste bericht door erwin-burorader Gepost op 28 februari, 2019, 13:36:18 »
Dat kan even gaan duren omdat deze instelling voor alle plugins zou zijn die ik onderhoud, maar WooCommerce op dit moment de enige is met die infobox en dus een eenvoudige manier om ze alsnog te versturen. Voordat die infobox ook in alle overige plugins zit gaat nog wel even duren. Maar goed, ander winkels zijn weer wat  duidelijker in het tonen van credit nota's als aparte entiteiten inclusief hun id, dus dan is die infobox weer niet strikt noodzakelijk.
49
Webshopkoppelingen / Re: Acumulus + Woocommerce - Credit wordt verstuur ondanks dat dit uit staat
« Laatste bericht door Berg Gepost op 28 februari, 2019, 10:15:28 »
Hey Erwin,

Ah op die manier, ik dacht dat de creditnota was gekoppeld aan het bestelstatus 'terugbetaald', maar technisch gezien staat dat blijkbaar los daarvan. Het helemaal kunnen uitzetten zou een prima oplossing zijn.  Verwacht je dat dit snel in een update verwerkt is?
50
Nieuwe functionaliteiten / Re: Verwerken bankimport
« Laatste bericht door Guido Gepost op 27 februari, 2019, 14:15:20 »
Hi Guido,
Al neem ik graag de credits aan, Ik denk dat je "Hi Aris" bedoelt :)
Pagina's: 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10