Hoofdmenu

Acumulus facturen in Woocommerce: sjabloon & naar klant?

Gestart door lars, 23 augustus, 2020, 23:27:04

Vorige topic - Volgende topic

lars

Dit weekend heb ik de eerste bestellingen in mijn Woocommerce webshop ontvangen en so far so good.
a- Klanten bestellen en betalen via Payal,
b- ik exporteer de data naar Acumulus via "Send a batch of invoices to Acumulus"
c- dan maak ik de facturen definitief aan in Acumulus (oa type goedzetten in geval van producten naar buiten EU)
d- die data zie ik perfect terugkomen in het "Acumulus" widget vakje bij de order

Maar dan komen nu mijn vragen:
1. (Hoe) kan ik aan facturen die ik van Woocommerce naar Acumulus schiet een bepaald Factuur-sjabloon meegeven (concreet "Engelstalig, betaald" of "Nederlandstalig, betaald)?
Of moet dat dan even in stapje C zodat ik een tekstje kan tonen dat de factuur al betaald is.

2. (Hoe) krijg ik die Acumulus factuur automatisch per e-mail bij m'n klant?erwin-burorader

Voordat ik jouw 2 vragen beantwoord, eerst even wat opmerkingen:
ad b) Dit kan ook automatisch door in te stellen bij welke statussen de factuurgegevens van een bestelling naar Acumulus verstuurd moeten worden.
ad c) Wat bedoel je met definitief aanmaken?  Als ze als concept verstuurd worden, is mijn eerste reactie dat er iets fout gaat, ofwel vanwege de instellingen ofwel iets wat de plugin over het hoofd ziet c.q. waar deze de fout in gaat.
ad c) Dit zou dus De bepaling van het factuurtype kunnen zijn dat je blijkbaar in bepaalde gevallen dient te corrigeren. Als de plugin voldoende informatie heeft,  zou een factuur voor producten naar buiten de EU correct getypeerd moeten worden (type 4). Dit vereist echter wel dat WooCommerce dit ook goed doet (en dus geen btw rekent).

NB: Recentelijk hebben we gezien dat de keuze van de plugin om bijkomende kosten, bv verzend of betaalkosten, altijd als service aan te duiden. niet helemaal correct is. Het is beter als deze het hoofdbestanddeel (van de echte "regels") van de factuur volgt. In de volgende versie zal dit ook zo zijn. Ik heb even in de code gekeken en dit lijkt niet de oorzaak te kunnen zijn van het niet vast kunnen stellen van factuurtype 4 voor producten buiten de EU.

Antwoord 1) De plugin kent momenteel een instelling voor keuze van het factuursjabloon op basis van betaalstatus. Keuze hiervan op basis van betaalstatus  EN land  is momenteel niet mogelijk via de instellingen. Het is echter wel mogelijk om via wat custom code die regeert op een filter van onze plugin, de factuur aan te passen voordat deze naar Acumulus wordt verstuurd. Zie hiervoor de voorbeeldplugin die via dit forum is te downloaden (nog even wachten op versie 6.x hiervan omdat de huidige download, versie 5.x niet compatibel is met versie 6.x van onze plugin). We gaan deze feature trouwens heroverwegen voor een volgende versie, maar dat kan nog even duren en we weten ook nog niet hoe dit er dan uit zal gaan zien, dus voorlopig lijkt het schrijven van wat custom code de snelste en zekerste manier.

Antwoord 2) Dit kan door op het "Acumulus geavanceerde instellingen" formulier de optie "Verstuur de factuur als PDF vanuit Acumulus." onder het kopje "PDF Factuur" aan te zetten. Daarvoor dient de factuur dus wel correct verstuurd te worden, d.w.z: niet als concept, en wil je dus het factuursjabloon correct ingesteld hebben, zie antwoord op vraag 1.


MN

Oh, ik zie dat ik zojuist dezelfde vraag heb gesteld. Heb je die verschillende sjablonen voor verschillende landen etc kunnen oplossen?

erwin-burorader

Nee dit is niet toegevoegd en zal je dus met wat regels custom code moeten doen.

MN

Vraag was eigenlijk aan Lars, die hetzelfde advies kreeg.
Je laat het heel makkelijk lijken 'wat regels custom code'.
Ik heb geen idee waar ik moet starten.

lars

Uiteindelijk heb ik ervoor gekozen om een "Engelstalig - Paid" template te maken en die voor alle transacties te gebruiken.
95% van mijn klanten is toch internationaal dus dan vind ik het prima dat de paar Nederlanders ook een Engelstalige factuur krijgen.
Belangrijkste leerpunt uit het bovenstaande was dat ik een "paid" template kon instellen.
Hoe het met code taal specifiek zou moeten weet ik ook niet en gaat mij boven de pet dus heb ik maar gelaten en voldoet prima zo.

MN

Dank Lars, ja dat klinkt idd voor jou als de beste oplossing.
Ik heb het net andersom en kan dus niet met een Engelstalige factuur aankomen.

erwin-burorader

Ik heb een artikel geschreven dat beschrijft welke mogelijkheden de plugins bieden m.b.t facturen en pakbonnen:  Zie dit onderwerp op het forum