Hoofdmenu

Factuur vanuit Woocommerce toont hidden records

Gestart door lars, 07 april, 2021, 14:50:34

Vorige topic - Volgende topic

lars

In mijn Woocommerce (laatste versies van alles) webshop gebruik ik de WooCommerce Extra Product Options van themecomplete.
Dat werkt op zich prima, alleen op de factuur komen teveel regels terug, zie bijlage.
Het gaat om de - _tm... regels, dus:
- _tmcartepo_data:
- _tm_epo_product_original_price:
- _tm_epo:
- _tmdata:
In eerste instantie had ik bij hen een support topic aangemaakt.
Zij geven echter aan dat factuurregels die met een underscore beginnen door Woocommerce verborgen worden en dat plugins dit ook moeten doen.
De plugin WooCommerce PDF Invoices & Packing Slips zou dit wel zo doen.

Kunnen jullie de Woocommerce Acumulus plugin zo aanpassen dat zie dit ook doet of dat ik in elk geval kan instellen dat hij deze records die beginnen met een underscore verbergt op de factuur?

Guido

Ik heb de forumpost even in de juiste groep gezet. Zou je vanuit de Acumulus-plugin in WooCommerce een hulpverzoek willen starten? We krijgen dan op de klantenservice het verzoek binnen met wat shop-gerelateerde informatie (webserver/php-versie/plugin-versie etc). Dat helpt om dit op te pakken.  Vermeld gemakshalve even de link naar dit topic; https://forum.acumulus.nl/index.php/topic,7918.0.html zodat je het verhaal niet nogmaals hoeft af te steken :)


erwin-burorader

Ik heb dit probleem onderzocht en het ligt niet zo simpel als zij zeggen.

WooCommerce heeft een filter 'woocommerce_hidden_order_itemmeta' dat gebruikt kan worden om meta dat die niet getoond moet worden te verbergen. Als je kijkt naar hoe dit filter gebruikt wordt en hoe andere plugins dit gebruiken is het niet duidelijk dat meta data die met een underscore begint per definitie niet getoond zou worden:


  • - WC zelf geeft b.v. in wp-content/plugins/woocommerce/includes/admin/list-tables/class-wc-admin-list-table-orders.php, method get_order_preview_item_html() een lijst van meta data mee waarin de meeste met een _ beginnen. Verderop in die method WC_Order_item::get_formatted_meta_data() aangeroepen met '' ipv '_' voor de parameter $hideprefix, dus meta data die begint met een _ wordt hier niet per definite uitgesloten.
  • - De plugin WooCommerce Product Bundles reageert op het filter 'woocommerce_hidden_order_itemmeta' en voegt al zijn eigen meta data, die allemaal beginne met een _, toe aan de lijst van hidden order item meta data.
  • - Idem voor de plugin yith-woocommerce-deposits-and-down-payments, die voegt ook al zijn meta data die met een _ beginnen toe aan het filter.
  • - De plugin TM extra product options slaat de opties op onder de sleutel _tmcartepo_data en dat zijn dus de opties die je wel getoond wilt hebben.

Dat jullie de eerste zijn die dit melden komt denk ik omdat jullie varianten zoals WooCommerce die zelf levert en TM extra product options binnen hetzelfde product gebruiken, iets wat blijkbaar niet gebruikelijk is, maar wel zou moeten kunnen.

Ik denk dat het beter zou zijn als de ontwikkelaars van de andere plugin het filter 'woocommerce_hidden_order_itemmeta' gaan implementeren en daar hun meta data keys aan toevoegen, ook die met een _ beginnen.