Hallo Gast

Acumulus en de BV

  • 0 Reacties
  • 4383 Gelezen
*

Es

  • 3429
    • Bekijk profiel
Acumulus en de BV
« Gepost op: 25 september, 2012, 14:22:18 »
De BV en Acumulus

Regelmatig krijg ik de vraag of het pakket geschikt is voor de administratie van een kleine BV.  In veel gevallen kan ik hier bevestigend op antwoorden.

Acumulus is weliswaar in eerste instantie gemaakt voor eenmanszaken, ZZP’ers en Freelancers, maar het pakket wordt ook steeds vaker gebruikt voor kleine BV’s, zoals een Holding BV, Stamrecht BV, of een kleine werk BV. Ondernemers vinden de eenvoudige opzet van Acumulus vaak prettig en zijn zo in staat om zelf een groot gedeelte van hun administratie bij te houden. Voor het opstellen van de publicatiestukken en het indienen van de VPB-aangifte (Vennootschapsbelasting) zult u wellicht wat extra hulp nodig hebben.

Hierbij is het zaak dat de administratie voor de BV in beginsel goed opgezet wordt in Acumulus.
Er zijn voor een BV nl. een aantal wezenlijke verschillen met de administratie van een eenmanszaak (waar Acumulus op gebaseerd is)  en u zult met bepaalde boekingen wat creatief moeten omgaan in Acumulus, om zo de gegevens op de juiste manier te kunnen verwerken.

Hierbij kunt u denken aan een Rekening Courant Directie, het Aandelenkapitaal, het betalen en/of ontvangen van Dividend, een Deelneming in een ander bedrijf, de oprenting van een Stamrechtverplichting en ga zo maar door……
Voor vrijwel elk “probleem” waar u tegenaan loopt, is een oplossing voorhanden om dit creatief in Acumulus te zetten, zodat de Balans en Winst/Verliesrekening een correct beeld geven .

Wanneer u deze opzet dan eenmaal doorheeft en goed toepast in Acumulus, kunt u eenvoudig de dagelijkse administratie in Acumulus bijhouden. U houdt daarmee overzicht over uw inkomsten en uitgaven en kunt bijvoorbeeld de BTW-aangiftes zelf verzorgen.