Main Menu

Koppeling ING boekhoudpakket

Started by Jelmerh, 03 December, 2016, 09:33:57

Previous topic - Next topic

Jelmerh

Hoi,

Is er in de toekomst ook zicht op een koppeling met ing , ipv alles in te moeten lezen? https://www.ing.nl/zakelijk/internetbankieren/service/koppeling-boekhoudpakket/index.html


Bert-Jan

Acumulus kent geen automatische import van bankmutaties. Het automatisch importeren van bankgegevens in boekhoudpakketten betekent vaak niet meer dan het importeren in het zogenaamde bankboek.

Hierna dienen de bankmutaties veelal handmatig afgeletterd te worden omdat veel essentiële informatie ontbreekt.

Stel dat er in de bankmutatie staat:

Laptop Dell prijs 1250 euro.

In de bankmutatie staat niet:
- wat de kostenplaats is;
- wat de kostensoort is;
- met welk btw-tarief gerekend is;
- of de aankoop (willekeurig) afgeschreven dient te worden;

Deze informatie dient derhalve toegevoegd te worden voordat de mutatie volledig kan worden geboekt.

Acumulus kent geen separaat bankboek. Boekingen hebben invloed op het banksaldo indien deze op "Betaald" worden gezet. Het boeken van bijvoorbeeld een laptop inclusief saldo en eventuele afschrijvingen, gaat in één enkele boekingshandeling.

Acumulus kan op basis van de tegenrekening onthouden om welke relatie het gaat en welke kostenplaats en -soort het betreft. Hierdoor verloopt de verwerking van terugkerende kosten sneller.

Tot slot hechten veel klanten er waarde aan zelf te kunnen bepalen wanneer zij hun administratie bijwerken over welke periode. De een doet dat wekelijks, de ander eens in de drie maanden. Het importeren van de bankmutaties kost enkele minuten en biedt de vrijheid om de administratie op eigen initiatief, tempo en boekhoudkundige keuzen  bij te werken.
Bert-Jan Wiegeraad (klantenservice@acumulus.nl)