Hallo Gast

iZettle en SumUp (Payleven)

  • 3 Reacties
  • 2786 Gelezen
iZettle en SumUp (Payleven)
« Gepost op: 12 maart, 2017, 14:48:21 »
Wij gebruiken nu SumUp en voorheen iZettle. Beiden mobiele betalings oplossingen en kassa in een. Er bestaat ook nog Payleven maar daar heb ik geen ervaring mee.

In forum vond ik een stuk over iZettle https://forum.acumulus.nl/index.php/topic,5888.msg34345.html#msg34345. Hier zal ik echter alle mutaties handmatig en dubbel moeten invoeren. Zowel als factuur en als Bankmutatie. Dit moet veel beter kunnen.

Ik ben op zoek naar een import mogelijkheid voor .csv bestanden van  iZettle en SumUp (Payleven bestaat ook nog). Persoonlijk gebruiken wij alleen nog maar SumUp omdat we deze ook in het buitenland gebruiken kunnen.
We gebruiken de SumUp als kassa en om zo alle contante betalingen en pin betalingen vast te leggen.

Ik vermoed dat het het makkelijkste is om zowel een factuur import als een Bankmutatie import te maken, maar dat is mijn vermoeden ;-).
« Laatst bewerkt op: 12 maart, 2017, 15:06:21 door egongiero »

Re: iZettle en SumUp (Payleven)
« Reactie #1 Gepost op: 13 maart, 2017, 08:35:09 »
We kunnen wel een keer kijken of SumUp kan worden geimporteerd.

Zou je een CSV-bestand willen mailen naar klantenservice@acumulus.nl
Bert-Jan Wiegeraad (klantenservice@acumulus.nl)

*

Guido

  • 2059
    • Bekijk profiel
Re: iZettle en SumUp (Payleven)
« Reactie #2 Gepost op: 13 maart, 2017, 08:55:45 »
We hebben eerder naar een importprofiel van iZettle gekeken. Echter er bleek in alle gevallen dat iZettle de volgende dag de gepinde bedragen al bijschreef op de zakelijke rekeningen. In al die gevallen bleek het makkelijker (en veel minder werk) om gewoon op basis van de bankmutaties van de zakelijke rekeningen de boekingen af te letteren.

Er zijn 2 oplossingen die meestal gebruikt worden.

  • Er wordt een iZettle-rekening in Acumulus aangemaakt. Vervolgens worden alle uitbetalingen door iZettle aan de ondernemer als interne overboeking van de iZettle-rekening naar de zakelijke rekening ingeboekt. Hierdoor loopt het banksaldo van de zakelijke rekening gelijk en zakt het saldo op de iZettle rekening. Vervolgens worden er periodiek (bijvoorbeeld eens per week/maand of kwartaal) de omzet via iZettle opgeteld. Dit kan aan de hand van de overzichten van iZettle. Voor het totaal aan omzet wordt dan een fisctieve verkoopfactuur als verzamelboeking gedaan. Er wordt een relatie aangemaakt genaamd: "Klant Pin" en een factuur voorzien van een regel "Pin-verkopen mei 2016". Deze verkoopfactuur wordt ten gunste van de iZettle rekening geboekt.
  • De tweede oplossing is nagenoeg hetzelfde als hierboven maar dan zonder verzamelboeking maar elke transactie apart op de fictieve klant. Veel meer werk, maar soms praktisch als het om sporadische betalingen gaat.

Hopelijk helpt dit voor iZettle. Waarschijnlijk kan de methode ook gebruikt worden voor SumUp.

- Guido

*

Guido

  • 2059
    • Bekijk profiel
Re: iZettle en SumUp (Payleven)
« Reactie #3 Gepost op: 26 oktober, 2017, 22:11:05 »
Inmiddels zijn er voor zowel SumUp als iZettle aparte importprofielen beschikbaar gekomen.

iZettle: https://www.siel.nl/acumulus/koppelingen/betaaloplossingen/iZettle/
SumUp: https://www.siel.nl/acumulus/koppelingen/betaaloplossingen/SumUp/

De genoemde importprofielen voorzien in de import als bankmutatie. Neem aub even de moeite om het onderdeel "Praktisch verwerken" op de webpagina te lezen. Dit zou je een hoop handwerk kunnen besparen!