Hoofdmenu

Bankmutaties importeren en koppelen gegevens

Gestart door wouter15, 15 april, 2019, 22:22:17

Vorige topic - Volgende topic

wouter15

Goedendag,

In mij beleving zit de functionaliteit voor het koppelen van gegevens op een te boeken factuur bij verwerken bankmutaties er nog niet zo lang in?!

Ik vind dit een zeer handig optie omdat het tijd scheelt bij het boeken van zakelijke kosen. Nu is het alleen zo dat sommige bedrijven geen tegenrekening doorgeven (of niet zichtbaar is in de download) waardoor Acumulus gegevens niet automatisch kan koppelen.
In de omschrijving zit echter wel de naam van het bedrijf die bij alle boekingen hetzelfde is (zie bijlage)

Suggestie 1: Maak het mogelijk om op basis van een deel van de omschrijving automatische gegevens voor een te boeken factuur te koppelen.
Suggestie 2: Maak het vinkje  'Gemengde kosten automatisch corrigeren' default bij een relatie of bij het automatisch koppelen van gegevens. Je vergeet deze dan niet te zetten.

Hoop dat deze suggesties meegenomen kunnen worden. Scheelt ons allen in totaal weer een hoop tijd.

Es

Koppelen van gegevens bestaat al veel langer. ;)

Wat ik zelf doe als er geen tegenrekening is en ik de boeking wel sneller wil kunnen verwerken:

Maak een relatie aan, sla deze op.
Open de relatie opnieuw en ga naar tabblad 3.
Hier kun je o.a. kostensoort, kostenplaats, btw-%, standaard tekst/omschrijving opgeven.

Bij verwerken van de bankmutatie kies ik dan in de boeking die relatie en hup...een heel aantal velden worden ingevuld. ;)

wouter15

Hoi Ester,

Dank voor je reactie! Het koppelen van gegevens bij relaties gebruikte ik al. Alleen moet je dan alsnog bij iedere boeking de relatie aangeven en eventueel vinkje gemengde kosten aanvinken. 90% van mijn kosten zijn periodiek terugkerend, dus een hoop geklik.
Herkenning op basis van de bankgegevens vind ik een moeite toevoeging dan wordt ook de relatie automatisch gekoppeld. Alleen zou het mooi zijn als dat ook op basis van de omschrijving kan.

Misschien klinkt het wat lui. Maar als je rekent hoeveel 1.000den boekingen door ondernemers gedaan worden met Acumulus scheelt iedere klik in totaal een hoop werk.

Groet,
Wouter

Berg

Dit vind ik ook wel een goeie. Het koppelen aan een rekeningnummer is natuurlijk het nauwkeurigste, echter merk ik vaak dat (ook hele grote) leveranciers gebruik maken van een betaaldienst (zoals Mollie) waarbij het rekeningnummer dus hetzelfde is als die van andere leveranciers.

Guido

Toevallig werd ik deze week door 2 gebruikers hierop gewezen. Inmiddels is dit prima mogelijk via de transactiefilters en Cecilia :)

https://www.siel.nl/acumulus/cecilia/