Hoofdmenu

Facturen naar buitenland (niet-EU) staan niet in BTW aangifte overzicht

Gestart door Maartenflip, 15 december, 2020, 17:34:29

Vorige topic - Volgende topic

Maartenflip

Dag,

Met mijn bedrijf leveren wij regelmatig diensten aan bedrijven buiten de EU. We hebben dan meestal wel een soort van BTW#, maar niet een Europese stijl, en kunnen daarmee geen BTW verleggen. Wel zonder btw factureren met het benoemen van die code. Het gaat dus om levering van diensten, niet goederen. Bij het aanmaken van een factuur herkent ie dat je een tax-id nummer hebt opgegeven, en zet hem dan automatisch op "Dit is een factuur voor goederen aan het buitenland buiten de EU". Maar bij de opmerking staat, als het om diensten gaat kies je voor "Dit is een gewone factuur (BTW-vrij, 9% of 21%)" en dan moet je voor BTW-vrij kiezen. Dat doe ik dus altijd zo. Geen probleem.

Maar... nu viel me op dat ik op de BTW-kwartaal aangifte deze factureren nergens terug zie. Die zouden toch bij Rubriek 3a leveringen naar landen buiten de EU (uitvoer) moeten staan? Dat staan ze dus niet. En de totale omzet komt daarmee onder aan de streep lager uit.

Geen probleem voor de BTW-aangifite, want is zonder btw, maar nu met het aanvragen van de TVL komt dit wel terug. Ze kijken namelijk naar omzetverlies, op basis van kwartaal aangiften. Maar de omzet op die aangiften zijn niet compleet.

Wie weet hoe ik dit kan oplossen?

Groeten
Maarten

Annalies Janssens

Ik begrijp je verhaal niet helemaal. In elk geval "soort van BTW# maar niet Europese stijl"?

Los daarvan, hier vind je hoe het gefactureerd moet worden.:
https://wiki.acumulus.nl/index.php?page=facturen-naar-het-buitenland
https://wiki.acumulus.nl/index.php?page=facturen-naar-het-buitenland

Alleen bij levering GOEDEREN buiten EU komt het in rubriek 3a terecht

Voor TVL:
het is inderdaad een wat vreemde methode dat er gekeken wordt naar de BTW aangifte maar je kunt die toch nemen en daarbij vermelden dat je een x bedrag BTW vrije omzet hebt gehad.
(de totale omzet per kwartaal haal je dan uit de verlies en winstrekening)info@countforyou.nl | www.countforyou.nl
                   06-17888488
          Administratie en belastingen

Maartenflip

Dag Annalies,

Ok, die laatste zin helpt me. Maar het klopt dus dat ik leveringen van diensten niet in rubriek 3a staan. En voor de TVL moet ik die extra omzet er bij op tellen dan. Dat moet lukken. Nu nog kijken of ik de aanvraag van TVL Q3 nog kan aanpassen, want daar heb ik die dus niet meegenomen.
Dank voor je snelle antwoord.

Groeten
Maarten

Annalies Janssens

info@countforyou.nl | www.countforyou.nl
                   06-17888488
          Administratie en belastingen