Hoofdmenu

Verzoek: zoek- en filtermogelijkheid bij overzicht boekhouders

Gestart door Loekarin, 22 december, 2020, 09:48:22

Vorige topic - Volgende topic

Loekarin

Op https://www.siel.nl/acumulus/boekhouders/  staat weliswaar een opsomming van boekhouders, maar deze lijst biedt mij geen overzicht of handige hulp als ik een nieuwe boekhouder zoek. Ik mis filter- en zoekmogelijkheden om zo boekhouder(s) te kunnen vinden met een bepaald specialisme, affiniteit en/of werkwijze. Nu moet ik bij tientallen boekhouders hun persoonlijke website bekijken, om te ontdekken op wie ze zich richten en waar hun expertise ligt. Kan dit niet anders?
Ja, volgens mij wel. Een zoek- en filtersysteem zou, volgens mij, veel toevoegen. Daarnaast zou het handig zijn als per boekhouder niet alleen adresgegevens e.d. vermeld staan, maar er ook een korte omschrijving bij staat (enkele regels), waarin ze zelf kort kunnen zeggen wie ze zijn en wat ze doen.

Handige filtermogelijkheden zouden bijvoorbeeld kunnen zijn:
Werkwijze:
-onderwijzen/ trainen/ begeleiden van de klant, zodat je als klant zoveel mogelijk zelf kunt doen
-'overnemen' van de klant, zodat de boekhouder zoveel mogelijk doet
-beide
-anders

Werk je (graag) op afstand bijv. via Zoom, MS Teams etc. of 'in het echt'?
Buiten coronatijd, hoef je een boekhouder aan de andere kant van het land, die aangeeft vooral via echte afspraken te werken, dan niet te benaderen. Behalve als je een paar uur reistijd geen punt vindt.

Expertise, specialismen
-kan ook goed vermeld worden in de korte omschrijving bij iedere boekhouder

-Affiniteit met..
idem. Bijv. ervaring/affiniteit met parttime ZZP-ers; met ZZP-ers die ondernemen naast een uitkering (Wajong, WIA etc.); met het 'middenbedrijf' met lease-auto's en personeel etc.

Kortom: bij het zoeken van een boekhouder wil ik graag iets meer weten, dan wat er nu in het overzicht staat.

Bert-Jan

Ik begrijp jouw vraag maar dat is minder eenvoudig dan het lijkt. Ten eerste dienen de boekhouders bereid te zijn deze info allemaal te geven en ten tweede kost het veel tijd en energie om dat allemaal up to date te houden.
Bert-Jan Wiegeraad (klantenservice@acumulus.nl)

Loekarin

Waarom zouden boekhouders daar niet toe bereid zijn? Het levert hun immers meer klanten op. Als je jezelf duidelijk presenteert en mensen meer van je zien dan alleen je naam, is de kans veel groter dat iemand voor jou kiest of in ieder geval iets uitgebreider naar je aanbod gaat kijken. Bij mij zou dat in ieder geval wel zo werken. Terwijl ik nu niet eens de moeite neem om al die sites te bekijken en daarmee misschien iemand niet vindt, die heel goed bij me zou passen.

Up to date houden is ook geen probleem, want dat is de verantwoordelijkheid van de boekhouder zelf. En die heeft er belang bij dat de goede informatie over hem/haar vermeld staat en dat hij/zij daarmee de goede klanten aantrekt. Misschien kun je mensen zelfs een beperkte inlogmogelijkheid geven in de website, zodat ze zelf hun eigen informatie kunnen aanpassen.