Hoofdmenu

Spontaan uitloggen Acumulus.

Gestart door Arjan74, 22 maart, 2021, 10:29:54

Vorige topic - Volgende topic

Arjan74

Ik heb de laatste tijd al een paar keer gehad dat ik spontaan word uitgelogd bij Acumulus, heel lastig als ik midden in een factuur zit, en ik weer opnieuw alles in kan voeren.
Nu sla ik voor de zekerheid bij een lange factuur met veel typwerk,de factuur steeds op als concept. Om hem maar niet kwijt te raken.

Is er een instelling die fout kan staan, of zit dat bij de server? Ik werk met de browser van Windows 10.

Groet, Arjan.
Water is pas drinkbaar als het door de brouwerij is geweest

Karin Stijger

Als u de melding: "Uw verbinding lijkt te zijn gewijzigd. U bent conform ons veiligheidsprotocol automatisch uitgelogd." krijgt, dan betekent dit dat er een automatische veiligheidsmaatregel in werking is getreden.

Acumulus heeft geconstateerd dat uw bezoek "plotsklaps" vanaf een andere plek op het internet vervolgd werd. Dit kan bijvoorbeeld komen doordat men van 3G overschakelt naar WiFi.

Echter, het kan ook komen omdat een kwaadwillende toegang heeft gekregen tot uw computer en vanaf een andere locatie meekijkt of uw verbinding probeert over te nemen. Omdat het voor Acumulus onmogelijk is om vast te stellen wat er precies speelt, wordt de verbinding om veiligheidsredenen automatisch gesloten.

We hebben van diverse MacOSX en Microsoft Windows gebruikers vernomen dat het probleem soms terugkeert maar dat na systeemupdates en een volledige herstart de problemen verholpen zijn.

Een laatste mogelijkheid is dat uw internetprovider of netwerkbeheerder uw uitgaande verbinding heel frequent wisselt van IP-adres. U kunt dit navragen bij uw provider en de meeste providers kunnen dit doorgaans voor u verbeteren. U kunt een wisseling zelf controleren in Acumulus via:

  Beheer -> Gebruikers -> Knop: Recent gebruik

Arjan74

Dankjewel voor het snelle reageren!
Ik ga even aan de slag o.a. met updaten van de laptop en Windows.

Groeten, Arjan.
Water is pas drinkbaar als het door de brouwerij is geweest

Karin Stijger