Hallo Gast

Buitenlandse btw instellen in uw webshop

  • 0 Reacties
  • 1156 Gelezen
Buitenlandse btw instellen in uw webshop
« Gepost op: 02 december, 2021, 11:25:45 »
Sinds 1 juli 2021 gelden er nieuwe regels voor (afstands-)verkoop aan klanten in de EU. Bij deze klanten dient u in principe het btw-tarief van het land van de klant te gebruiken. Als u echter weinig aan het buitenland verkoopt, kunt u ervoor kiezen om het Nederlandse btw tarief te blijven hanteren. Dit kan echter maar tot een totale buitenlandse omzet binnen de EU van € 10.000,- per kalenderjaar. Zodra deze grens gepasseerd is, dient u per direct en tot het eind van het jaar alsnog buitenlandse btw in rekening te brengen.

Om deze buitenlandse btw te kunnen afdragen is het belangrijk dat de webshop goed ingesteld is zodat van alle verkoopfacturen duidelijk is welke btw is gehanteerd zodat Acumulus de juiste rapportages kan aanmaken op basis waarvan belasting moet worden afdragen.

Het bijgevoegde artikel beschrijft hoe u uw webshop dient in te richten om buitenlandse btw in rekening te brengen. (Deze handleiding is in een apart document gezet om de afbeeldingen op de juiste plekken in de tekst te houden.)