Main Menu
Menu

Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts Menu

Messages - iceeyz

#1
Oh, misschien maakt het allemaal niet zo veel uit zie ik nu. Orders kunnen in Shopify (deels) gecrediteerd worden, waarna dezelfde orderregel wordt aangepast met een kolom "Refunds". Dat wordt chaos bij toekomstige refunds van bestaande orders, dus ik schakel maar over op maandelijkse geaccumuleerde bedragen uit de Shopify rapportages.

Ook dat is te automatiseren, wat misschien niet gek is voor andere gebruikers. Het Total Sales rapport is als CSV te exporteren en is wel chronologisch juist, met nieuwe regels voor refunds.
#2
Momenteel levert de standaard Shopify Order export optie een .csv met geen BTW info per orderregel, waardoor Acumulus de order skipt bij het importeren.
Begrijpelijk, maar vermoeiend :).

Zou het mogelijk zijn de orders wel in te laten lezen, maar deze als conceptorder weg te schrijven?
Het zou enorm schelen als bijvoorbeeld relaties al wel vast worden aangemaakt, alsook de order met orderregels, waarbij alleen met het handje de bedragen en BTW tarieven gecorrigeerd moeten worden.

Alvast bedankt.

Een ander/complexer alternatief is om de importfunctionaliteit uit te breiden met alternatieve veelgebruikte formaten, zoals Matrixify, die bijv. ook uit de gratis ablestar-cli komt rollen. Deze kan wel per line-item btw informatie weergeven.
#3
Dat is niet heel bijzonder als je bedenkt dat grotere bedrijven of sommige overheden facturen (alleen) verwerken tegenover inkooporders, waarbij facturen tegen inkoopnummers gematcht worden, en daarom dat nummer op een factuur vermeld moet worden.

Ik kan me voorstellen dat het snel terugzoeken van facturen behorend bij een bepaald PO-nummer handig is, bijv. om te bepalen of de inkooporder al volledig verbruikt is. Dus het lijkt mij geen gek idee om een dergelijk veld configureerbaar en opvraagbaar te maken.
#4
Nieuwe functionaliteiten / Finbox
06 March, 2012, 11:16:44
Quote from: Bert-JanKijk eens naar iDeal. Dit is ingebouwd in Acumulus maar er wordt heel weinig gebruik van gemaakt. Waarom? Omdat het 20 euro per maand kost ongeacht of je er iets aan hebt.

Misschien is het handig om ondersteuning voor bijvoorbeeld Sisow en Mollie ideal-betalingen in te bouwen.
Dan zou ik er ook gebruik van gaan maken namelijk :).

Los daarvan, de Rabobank had ook al een dergelijk systeem voor digitale acceptgiro\'s, en dat is nu omgedoopt in Finbox.
De kosten daarvan waren gelijk aan een papieren acceptgiro, ik ga er vanuit dat de Finbox eenzelfde bedrag blijft rekenen.
#5
Grappig, ik ben net begonnen met het opzetten van mijn webshop op basis van Prestashop en was van plan zelf aan iets dergelijks te gaan werken.

Zou erg makkelijk te ontwikkelen moeten zijn lijkt me, mijn hulp is bij deze aangeboden.
#6
Dit vraag ik me ook af. Normaal gesproken ontvang je bij kleine bedragen, of gifts, geen factuur van TNT/PostNL met betrekking tot btw of invoerrechten. Het pakket is zeg maar ontvangen als consument.

Het lijkt me dat als je deze in je boekhouding wilt verwerken, je verplicht bent deze aan te geven en alsnog btw/douanerechten te betalen. (?)
#7
Nieuwe functionaliteiten / Email afzender
13 October, 2011, 14:38:32
Ben zojuist voor mezelf begonnen en al een tijdje met Acumulus aan het stoeien. Geweldig pakket.
Dan de vraag die ik heb.

Momenteel komen verstuurde emails aan bij een ontvanger aan, met als Afzender, het gedeelte van het emailadres voor de @.
Voor afzender info@domein.nl is de weergegeven naam in bijvoorbeeld Gmail: info.
Dus, een klant ontvangt een factuur in zijn inbox van info.

Het zou beter zijn als hier een eigen naam gekozen kan worden.
In de header van de email wordt dit bepaald onder \"From:\"

Dit element is al aanwezig in de emails die Acumulus stuurt en nu staat daar alleen het emailadres, bijv.
info@domein.nl

Dit zou veranderd mogen worden in:
\"Bedrijfsnaam\"

Volgens deze methode verschijnt voortaan Bedrijfsnaam als afzender in beeld bij de ontvangende partij.

Zou dit ingevoerd kunnen worden?