Hallo Gast

Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Topics - erwin-burorader

Pagina's: [1]
1
De afgelopen vrijdag vrijgegeven versie 5.0.2 (volgens wordpress.org/ 5.0.3 intern) bevat (naast deze foutieve versiebenaming ook) een ernstige fout waardoor AL uw facturen met verkeerde productprijzen naar Acumulus worden verstuurd.  Installeer daarom direct 5.0.4.

Herstellen van uw administratie:
  • Controleer vervolgens of er foutieve facturen verstuurd zijn, dus in de periode sinds installatie van 5.0.2 tot nu.
  • Noteer de bestelnummers die bij deze facturen horen en verwijder de facturen uit Acumulus.
  • Vervolgens kun je met het 'Batchgewijs verzenden van facturen naar Acumulus' scherm (WooCommerce - Verzend facturen naar Acumulus') deze oude (foute) facturen opnieuw versturen. Zet daartoe "Forceer verzenden" aan. Deze actie zal bestaande facturen in Acumulus NIET overschrijven, maar als nieuw toevoegen, vandaar het belang van het vorige punt.

NB: Deze fout zit alleen in de plugin voor WooCommerce, ander plugins hebben hier geen last van.

Excuses voor het ongemak.

2
Webkoppelingen / Error 35: TCP connection reset by peer / SSL connect error
« Gepost op: 26 september, 2017, 09:53:11 »
Vanwege veiligheidsredenen accepteert de Acumulus web service sinds 19 september 2017 alleen nog maar met TLS 1.2 beveiligde verbindingen. Deze versie wordt door de meeste systemen waar uw webwinkel op kan draaien ondersteund. Echter het blijkt dat er een aantal systemen zijn die toch kiezen voor een oudere versie, zelfs als ze deze meest recente versie wel ondersteunen. Dit uit zich via foutmeldingen als

- Bij het verzenden van een factuur naar Acumulus is er een ernstige fout opgetreden. De factuur is misschien aangemaakt, controleer dit in Acumulus zelf.
- Ernstige Fout 35: curl_exec()

Om dit op te lossen zijn er nieuwe versies (4.9.0) van de webshopkoppelingen voor HikaShop, Magento, OpenCart, PrestaShop, VirtueMart en WooCommerce uitgebracht. Deze zijn te downloaden via dit forum. Voor WooCommerce verschijnt deze nieuwe versie (4.9.1!!! die ook de compatibiliteit met WordPress 4.8.2 herstelt) vanzelf in uw admin Dashboard.


Speciaal voor OpenCart gebruikers:
Deze nieuwe versie ondersteunt nu ook OpenCart 3, maar niet meer OpenCart 2.0 en 2.2. Als u dit probleem voor deze versies wilt oplossen raden wij u aan om te upgraden naar OpenCart 2.3. Als dat niet mogelijk is vanwege te veel aanpassingen voeg dan deze regels toe aan het bestand system/library/Siel/Acumulus/Web/Communicator.php, method sendHttpPost(), regel 214:

            // Since 2017-09-19 the Acumulus web service only accepts TLS 1.2.
            // Apparently, some libraries do support this version but do not use
            // it by default, so we force it.
            CURLOPT_SSLVERSION => CURL_SSLVERSION_TLSv1_2,


Het volledige statement wordt dan:

        // Configure the curl connection.
        $options = array(
            CURLOPT_URL => $uri,
            CURLOPT_RETURNTRANSFER => true,
            CURLOPT_SSL_VERIFYPEER => false,
            CURLOPT_POST => true,
            CURLOPT_POSTFIELDS => $post,
            // Since 2017-09-19 the Acumulus web service only accepts TLS 1.2.
            // Apparently, some libraries do support this version but do not use
            // it by default, so we force it.
            CURLOPT_SSLVERSION => CURL_SSLVERSION_TLSv1_2,
            //CURLOPT_PROXY => '127.0.0.1:8888', // Uncomment to debug with Fiddler.
        );


3
Webkoppelingen / OpenCart 3
« Gepost op: 25 september, 2017, 17:47:52 »
Sinds versie 4.9.0 van de koppeling, uitgebracht in september 2017, wordt OpenCart3 ook ondersteund. De download is te vinden op de OpenCart Marketplace door te zoeken op acumulus: https://www.opencart.com/index.php?route=marketplace/extension&filter_search=acumulus&filter_license=0

Of en hoe deze extensie ook vanuit uw OpenCart administrator dashboard geïnstalleerd kan worden zal hier binnenkort beschreven worden.

Als uw situatie vereist dat er aanpassingen aan de facturen gemaakt worden voordat deze naar Acumulus verstuurd worden, kunt u gebruik maken van een voorbeeldmodule die wij ter beschikking stellen. Om deze te kunnen downloaden dient u zich apart te registreren op dit forum. Dit kan op onderstaande link:

https://forum.acumulus.nl/index.php?action=register

Zodra u de registratie afgerond heeft  is de voorbeeldmodule voor OpenCart 3.x te vinden op: https://forum.acumulus.nl/index.php/topic,6460.0.html.

Pagina's: [1]