Hallo Gast

Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Berichten - erwin-burorader

Pagina's: [1] 2 3 4 5
1
Webshopkoppelingen / Re: Wocommerce multisite Acumulus plugin
« Gepost op: 05 augustus, 2019, 21:09:08 »
De plugin is niet getest in een multi site-installatie.

Het lijkt er op dat de configuratie van de plugin, die wordt opgeslagen via de wordpress configuratie API slechts voor 1 v/d sites beschikbaar is. De andere sites kunnen er niet bij en kunnen dan de contractcode niet uitlezen. Ik denk dat als je de configuratie voor elke site apart instelt dit zou moeten werken. Ik weet allen niet hoe dit te doen en of dit überhaupt te doen is.

2
Kun je opnieuw naar die instellingenpagina gaan en op opslaan klikken. Daarna een factuur in testmodus versturen en dan de mail die je ontvangt en de inhoud van de log  naar woocommerce at acumulus punt nl sturen. Dan wordt er een ticket aangemaakt en zal ik er verder naar kijken.

3
Webshopkoppelingen / Re: BTW verlegd, factuur in concept
« Gepost op: 05 augustus, 2019, 21:00:11 »
Als ik in de code kijk zie ik deze uitleg bij de door jou vermeldde foutmelding:
                    // None of the vat rates of the invoice lines could be
                    // matched with any vat rate for any possible vat type.
                    // Possible causes:
                    // - Invoice has no vat but cannot be a reversed vat invoice
                    //   nor outside the EU, nor are vat free products or
                    //   services sold. Message: 'Check "about your shop"
                    //   settings or the vat rates assigned to your products.'
                    // - Vat rates are incorrect for given country (and date).
                    //   Message: 'Did you configure the correct settings for
                    //   country ..?' or 'Were there recent changes in tax
                    //   rates?'.
                    // - Vat rates are for foreign VAT but the shop does
                    //   not sell foreign VAT products. Message'Check "about
                    //   your shop" settings'.
                    // - Vat rates are Dutch vat rates but shop only sells
                    //   foreign VAT products and client is in the EU. Message:
                    //   'Check the vat rates assigned to your products.'.


Het i s dus lastig om aan te geven welke situatie bij jou van toepassing is. Als dirt gebeurt krijg je trouwens ook een mail met daarin het xml bericht, daar kan ik vaak wel uithalen wat er aan de hand is. Als je dat mailbericht door zou willen sturen naar woocommerce at acumulus punt nl wordt er een ticket aangemaakt en zal ik het verder bekijken. Als je die mail niet hebt, check dan je spam box  en/of je anti-spaminstellingen.

4
Ik heb even in de code gekeken wat er gedaan wordt:

- Als de winkel een buitenlands tarief hanteert bij de factuurregels, zal de Acumulus plugin dit herkennen, ook als dit hetzelfde percentage is als een NL tarief. Hiervoor dien je wel de instelling "Welke belastingklassen definiëren EU btw tarieven?" (van de Acumulus plugin) goed ingesteld te hebben.
- Echter als er geen buitenlands factuuradres aan de bestelling hangt,  zal dit leiden tot een waarschuwing omdat er geen factuurtype bepaald kan worden.
- Ook als de plugin het afleveradres zou meenemen, en het zou accepteren, zal Acumulus zelf een waarschuwing geven.
- Als er verzendkosten op de factuur staan, zal het fout gaan, want volgens mij kun je in OpenCart maar 1 belastingklasse aan verzendkosten hangen en deze dus niet laten afhangen van de inhoud van de cart. (Voor zover ik weet kan alleen WooCommerce dat met de instelling "Belastingklasse voor verzendkosten gebaseerd op artikelen in de winkelmand".) Hierdoor zit er een buitenlands en NL tarief op de factuur en krijg je de waarschuwing de factuur te splitsen.

Gezien het 3e punt zal alleen het aanpassen van de plugin niet helpen, maar zal ook Acumulus dit op de een f ander  manier moeten zien te verwerken.

BTW-rapportages e.d. binnen Acumulus heb ik geen kennis van, maar volgens mij wordt buitenlandse btw keurig gescheiden van NL btw in al deze rapportages.

Ik ben trouwens wel benieuwd hoe jij in OpenCart switcht van belastingklasses, regels of tarieven zodra je een drempel overschrijdt.

5
  Ik heb nog eens nagedacht over het gebruik van factuuradres versus afleveradres en evt consequenties:


  - Ten eerste en eigenlijk het enige dat telt: de Acumulus plugin volgt de webshop, dus btw-tarieven gebruikt in de bestelling komen terug op de Acumulus factuur. Acumulus kan niet en zal niet zelf tarieven gaan verzinnen op basis van enig adres.
  - Acumulus is een pakket waarmee facturen opgesteld kunnen worden: het enige adres dat via de API verstuurd kan worden is dus het factuuradres.
  - Als de winkel de voor de situatie juiste tarieven heeft gehanteerd,  zal de plugin deze overnemen. Er vinden wel enkele controles plaats op basis van het factuuradres van de klant. Op basis hiervan kan de plugin besluiten een waarschuwing af te geven, of als die er niet uitkomt een foutmelding.
  - De plugin zal ook aan  de hand van de gebruikte tarieven en het factuuradres, een factuurtype bepalen, een verplicht onderdeel van elke factuur in Acumulus. Ook hier geldt dat als de plugin er niet uit komt, deze een waarschuwing afgeeft.
   -In sommige gevallen zal niet de plugin, maar de Acumulus service waarschuwingen of fouten afgeven. Bij waarschuwingen wordt de factuur wel aangemaakt in de boekhouding, maar kan deze standaardwaardes (en in die gevallen zijn dat waarschijnlijk foute waardes) voor btw-tarieven bevatten. Controle en correctie van de factuur is dus belangrijk in deze gevallen.
  - Drempelbedragen gelden over alle verkoopkanalen heen. De plugin heeft daar geen zicht op en kan dus ook daarom niet tarieven gaan aanpassen (bovenop het 1e punt).

  Kortom, de "fout" begint dus al in de OpenCart software. Als het daar wel goed gaat, maar de plugin maakt er iets anders van is dat wel een fout in de plugin. Rapporteer dit dan via de issue queue middels een mail naar opencart at acumulus punt nl.

6
Hopelijk kan een specialist hier definitief uitsluitsel over geven, maar voor mij is een factuuradres een  ... factuuradres, ofwel het adres dat ik gebruik voor het opstellen van de factuur en dus welke regels van toepassing kunnen zijn.

7
Webshopkoppelingen / Re: Opencart versie 3
« Gepost op: 03 juni, 2019, 14:03:58 »
Zet in dat mailtje (dat ook direct naar opencart@acumuls.nl kan) ook de volgende info:
- Hoe heb je de extensie geïnstalleerd? (waar komt die vandaan)
- Stuur log files mee:
  * storage/logs/acumulus.log (de folder storage bevindt zich buiten de webroot!)
  * storage/logs/error.log
  * PHP error log
- Wat doet het niet?
  * kun je de instellingenpagina (van de acumulus module) bezoeken?
  * kun je via het batchscherm facturen naar Acumulus sturen?
  * worden er facturen automatisch verstuurd bij statusovergangen?

Als het aanpassen van de status van de bestellingen niet meer gaat, lijkt het er op dat er een fatal error optreedt. en als dit gebeurt sinds het installeren van de acumulus module, zal die fout optreden bij het laden van die module. Dit kan komen omdat de module niet goed geïnstalleerd is. Is bv de library mee geïnstalleerd? (system/library/siel)

8
Webshopkoppelingen / Re: Woocommerce acumulus plugin > fout credit
« Gepost op: 02 mei, 2019, 13:11:16 »
Dat probleem is opgelost, dus lijkt hier wat anders aan de hand. Zou je een ticket willen aanmaken door de mail met de melding door te sturen naar woocommerce @ acumulus . nl? Dan kan ik er naar kijken.

9
Webshopkoppelingen / Re: Woocommerce acumulus plugin > fout credit
« Gepost op: 02 mei, 2019, 10:20:27 »
Ictgirl: Er worden meer problemen gemeld in dit draadje. Welke melding(en) krijg jij? Het beste meld je dit door de mail die je krijgt (die de waarschuwingen en het verzonden bericht bevat) integraal door te sturen naar woocommerce @ acumulus . nl

10
Webshopkoppelingen / Re: Welke plugin voor facturen naar bedrijven in EU
« Gepost op: 18 maart, 2019, 16:28:02 »
Ja. Ik had de naam gekopieerd van mijn dashboard, dus dat zal een vertaling zijn. Zodra je deze plugin hebt geïnstalleerd zal die onder de NL naam in je dashboard verschijnen.

11
Ter info: dit is toegevoegd in 5.6.0.

12
Webshopkoppelingen / Re: Welke plugin voor facturen naar bedrijven in EU
« Gepost op: 18 maart, 2019, 15:32:42 »
Dat is de (gratis) "WooCommerce EU BTW Assistent" plugin. Deze controleert btw-nummers via de VIES webservice en kan zo facturen met verlegde btw maken.

Daarnaast, maar voor jou dus niet van toepassing,  kan deze plugin ook facturen met buitenlandse btw opstellen voor digitale goederen, voegt het die buitenlandse tarieven ook toe, en houdt het IP nummers bij om het land van herkomst te bevestigen.  Als winkeleigenaar dien je jezelf er van te verzekeren dat de digitale goederen ook daadwerkelijk naar het ingevulde land gedownload worden en IP nummer geldt als een bewijsmogelijkheid hiervoor.

NB: Vroeger bestond er ook de "WooCommerce EU VAT Number" plugin, maar die is niet meer actueel en opgevolgd door bovenstaande plugin.

Uiteraard werkt de Acumulus plugin samen met deze plugins.

13
Dat kan even gaan duren omdat deze instelling voor alle plugins zou zijn die ik onderhoud, maar WooCommerce op dit moment de enige is met die infobox en dus een eenvoudige manier om ze alsnog te versturen. Voordat die infobox ook in alle overige plugins zit gaat nog wel even duren. Maar goed, ander winkels zijn weer wat  duidelijker in het tonen van credit nota's als aparte entiteiten inclusief hun id, dus dan is die infobox weer niet strikt noodzakelijk.

14
Credit notas doorlopen niet, zoals een bestelling, een aantal statussen. Na aanmaak zijn ze wat WooCommerce betreft meteen afgehandeld. Daarom is ervoor gekozen om ze ook meteen te versturen. Dit is niet instelbaar. Het enige wat ik instelbaar zou kunnen maken is om ze helemaal niet te versturen en het aan de gebruiker over te laten om dat handmatig te doen. Dit zou meer in lijn zijn met de mogelijkheden voor wat betreft bestellingen, dus dit zal ik gaan wijzigen. NB: handmatig versturen kan via de infobox op de bestellingsoverzichtspagina of via het batchformulier. Maar omdat de ids van een creditnota in WooCommerce niet (eenvoudig) zijn te achterhalen is dat laatste eigenlijk geen optie.

15
Webshopkoppelingen / Re: Woocommerce acumulus plugin > fout credit
« Gepost op: 25 februari, 2019, 17:55:10 »
Er is iets fout gegaan bij het vrijgeven van versie 5.5.3 waardoor die versie niet is opgepikt door wordpress.org. Ik heb nu 5.5.4 vrijgegeven en die wordt wel getoond en zal dus vanzelf in je dashboard verschijnen.

16
Webshopkoppelingen / Re: Woocommerce acumulus plugin > fout credit
« Gepost op: 08 februari, 2019, 11:54:48 »
Dit is de 2e melding in relatief korte tijd,  dus maar eens in de code gedoken. Daar heb ik idd een fout gevonden. Ik zal proberen om later vandaag een nieuwe versie vrij te geven waarin het opgelost zal zijn.

17
Als het factuurnummer aan het order object is op te vragen, ofwel als de WooCommerce PDF Invoices & Packing Slips plugin dit als data aan de order toevoegt (of als meta data aan de post), dan kun je het bij de geavanceerde instellingen, in het veld  'description'/'beschrijving' meesturen. Daar staat normaal gesproken
    [invoiceSource::type+invoiceSource::reference+"-"+originalInvoiceSource::type+originalInvoiceSource::reference]
maar daar kun je dan iets als
    ["Factuur"+"source::invoice_id+" voor "+invoiceSource::type+invoiceSource::reference]
van maken(dan dien je dus wel weten onder welke naam het factuurnummer wordt opgeslagen(hier even genoteerd als invoice_id). Je moet dan ook even uitzoeken hoe het met refunds zit, krijgen die ook een apart factuurnummer of worden die zelf als factuur beschouwd?

Als je het echt als factuurnummer wilt meesturen (wat door Siel afgeraden wordt) zou ik, als dit snel te doen is, support voor deze plugin kunnen inbouwen. Zo niet dan zou het idd via het acumulus_invoice_send_before event gedaan kunnen worden door zelf een mini plugin te ontwikkelen op bais van onze acumulus_customise_invoice voorbeeld plugin (zie onder downloads op dit forum).

18
Webshopkoppelingen / Re: Voorraad beheren in Acumulus m.b.v. WooCommerce plugin
« Gepost op: 30 januari, 2019, 12:03:59 »
Dit staat op de lijst van nog toe te voegen functionaliteit. Ik kan hier echter nog geen datum aan plakken.

19
Webshopkoppelingen / Re: Woocommerce acumulus plugin > fout credit
« Gepost op: 14 december, 2018, 14:44:08 »
Ik heb dit aangepast voor de volgende versie (5.5.2 of 5.6.0).

Daar zul je dan hebben:
- source: webshop order of refund object/array.
- invoiceSource: Acumulus wrapper object om source heen.
- refund: als het een refund betreft is dit hetzelfde als source, anders is het leeg.
- order: de bij een refund horende oorspronkelijke webshop order object/array of de order zelf als source al een order object/array is.

De help op de pagina van de geavanceerde instellingen geeft aan of er nog meer objecten beschikbaar zijn, typisch bv Customer of Address objecten, maar dus afhankelijk van in welke webshop de plugin draait.

Voor WooCommerce verandert er eigenlijk niets, voor andere webshops juist wel

20
Webshopkoppelingen / Re: Facturen in WooCommerce
« Gepost op: 14 december, 2018, 14:13:01 »
He vanuit de plugin verzenden van facturen kan niet.Dit is een feature van Acumulus, niet van de plugin. Dus pas als de factuurgegevens naar Acumulus zijn verstuurd , kan Acumulus en factuur versturen. Omdat dit bij jou pas gebeurt in de status afgerond, zal dat nooit nog onbetaald zijn.

Als je vanuit meerdere bestelstatussen gaat  versturen, of als je dit handmatig doet, zal de plugin de betaalstatus van dat moment bepalen en aan de hand daarvan het te koppelen sjabloon bepalen. Dit bepalen van de betaalstatus gaat niet overal even soepel, meestal omdat de winkelbeheerder zijn eigen workflow afbeeld op de beschikbare statussen en het systeem dus anders denkt over het wel of niet betaald zijn dan de beheerder. In die situaties kun je terugvallen op de beschikbare actions, zie de customise-invoice module op het downloadgedeelte van dit forum.

21
Webshopkoppelingen / Re: Facturen in WooCommerce
« Gepost op: 14 december, 2018, 11:40:11 »
In Acumulus wordt aan elke factuur een sjabloon gekoppeld. Als je een factuur wilt versturen (mailen) wordt dat sjabloon gebruikt. De genoemde instelling regelt dus welk sjabloon wordt gekoppeld.

Je kunt de factuur vanuit Acumulus versturen (handmatig) of dit automatisch doen op het moment dat de plugin de factuurgegevens naar Acumulus verstuurt. Deze instelling is te vinden op het geavanceerde instellingenformulier en heet "Verstuur de factuur als PDF vanuit Acumulus."

22
Webshopkoppelingen / Re: Woocommerce acumulus plugin > fout credit
« Gepost op: 10 december, 2018, 22:05:49 »
Dat is idd hoe het nu werkt, maar dit is niet consistent met de plugins voor de andere webshops, nog met de property source "refund". Ik ga dit op een rijtje zetten en zorgen dat dit in een volgende versie consistent en bruikbaar is (je moet bv met een refund wel bij de adresgegevens kunnen koen en dat doe je via de WooCommerce order, niet het Acumulus object daaromheen (type Invoice\Source)).

23
Als je support nodig hebt stuur j een mail naar Siel (de bedrijfsnaam, Acumulus is de productnaam) op klantenservice at acumulus punt nl of via https://www.siel.nl/contact/ of het daar genoemde telefoonnummer.

Fout 401 kan maar 1 oorzaak hebben: verkeerde combi van contractcode, gebruikersnaam en wachtwoord. controleer alle 3, wijzig het wachtwoord desnoods in Acumulus als je het niet meer zeker weet, en dan zou het moeten werken.

24
Acumulus zelf ken ik ook niet zo goed.  Als de plugin werkt, naar ik begrijp met een andere gebruiker, wat is dan nog het probleem ?  Dat je deze gebruiker niet kunt wijzigen, of niet verwijderen? Ik denk dat je de rol van het hoofdaccount niet kunt wijzigen, anders kun je je zelf buiten sluiten. Gebruik dit hoofdaccount dus voor het inloggen in Acumulus zelf en gebruik  het aangemaakte extra account  voor de plugin.

Ik hoop dat dit je vragen beantwoord, anders kunje beter even contact op nemen met de service desk van Acumulus, die weten dit ongetwijfeld beter uit te leggen en te verhelpen.

25
Ging het mis in Acumulus of in de plugin? Enne, de eerste melding geeft al aan dat je naar een rol API-Gebruiker moet overstappen ;)

26
Kun je je instellingen controleren, met name de (nieuwe) instellingen "Verkoopt u producten of diensten waarbij u EU btw moet hanteren?" en "Welke belastingklassen definiëren EU btw tarieven?". Als deze geen correcte waardes hebben, krijg je idd waarschuwingen.

Let op: door een foutje in de code wordt de instelling "Welke belastingklassen definiëren EU btw tarieven?" toch gebruikt, zelfs als je hebt aangegeven dat je geen artikelen verkoopt die onder EU btw tarieven vallen.

Het is dus belangrijk dat deze instelling een correcte waarde krijgt.  Echter, door een andere foutje in de code kun je een eenmaal gemaakte selectie, niet leeg maken en dan opslaan, dan blijft de oude selectie behouden. Als de instelling dus een waarde heeft en je wilt deze verwijderen, dien je een belastingklasse te kiezen die geen kwaad kan (eentje die je niet gebruikt, desnoods maak je zo'n klasse even aan). In de volgende versie van de plugin zullen deze foutjes verholpen zijn.

Ik hoop dat hiermee de problemen op te lossen zijn, dit is iig wat ik lokaal tegengekomen ben. Zo niet, maak dan een ticket aan door een van de waarschuwingsmails (die je ontvangt als een factuur als concept wordt verstuurd) door te sturen naar de klantenservice. (Ik denk nl dat ze wel worden overgezet, maar als conceptfactuur, als ze echtn iet overgezet worden, kun je een ticket aanmaken door jouw Acumulus logbestand naar de klantenservice te mailen: home/xxx/xxx/system/storage/logs/acumulus.log)

27
Bedankt voor het melden. Vreemd genoeg was deze mij nog niet opgevallen, ondanks dat deze waarschuwing bij elke verzending gegenereerd wordt.

Door op de gegeven regel 'nature' in 'nature_shop' te veranderen, zal alles weer werken zoals het hoort. je kunt ook de meest recente versie van de library downloaden (https://github.com/SIELOnline/libAcumulus) en die over de huidige heen kopieren (home/xxx/xxx/system/library/siel/acumulus/). Versie 5.5.1 zal nog even op zich laten wachten.

28
Webshopkoppelingen / Re: Woocommerce acumulus plugin > fout credit
« Gepost op: 12 november, 2018, 21:36:19 »
1e problem: beantwoord via het aangemaakte ticket, maar het antwoord komt neer op (voor als anderen hier terecht komen, of dit volgen):

Het ontbrekende bedrag leidt slechts tot een waarschuwing en niet tot een correctieregel (waar de plugin wel toe in staat is). Dit is een (relatief nieuwe) instelling: "Acumulus geavanceerde instellingen - Uw factuurinstellingen - Ontbrekend bedrag", selecteer hier "Voeg een correctieregel toe, de factuur zal echter nog steeds als concept verstuurd worden." Dan wordt de factuur, weliswaar als concept, maar verder correct verzonden en kun je in Acumulus de productomschrijving aanpassen en de factuur definitief maken.

2e probleem: correct, met die aanpassing zal het weer werken.

29
Webshopkoppelingen / Re: Woocommerce acumulus plugin > fout credit
« Gepost op: 06 november, 2018, 21:12:58 »
Dan de vraag mbt een credit factuur. Als je geen producten invoert, maar handmatig een bedrag invult, kun je niet verwachten dat daar en productomschrijving bij gevonden kan worden. De productomschrijving zou echter 'Aanpassing teruggaafbedrag' moeten zijn. Als de factuur als concept wordt opgeslagen, krijg je daarover een mail, zou je zo'n mail naar woocomerce at acumulus.nl willen doorsturen? Dan zal ik er verder naar kijken.

30
Webshopkoppelingen / Re: Woocommerce acumulus plugin > fout credit
« Gepost op: 06 november, 2018, 20:59:18 »
Om met het laatste te beginnen: in 5.4.1 is 'originalInvoiceSource' hernoemd naar 'order'. Er was update code die dit had moeten aanpassen, maar dat is blijkbaar niet gebeurd.

Uit de changelog.txt:

5.4.1 (2018-05-13)
------------------
...
Changes:
...
- ALL: As a consequence of documenting this library from a developers view
  point, non backwards compatible changes were made that simplify or reduce the
  amount of code that needs to be written when developing a new extension:
...
  - Property source 'originalInvoiceSource' renamed to order.
  - Property source 'refund' added.
 ...

31
Webshopkoppelingen / Re: Facturen in WooCommerce
« Gepost op: 31 oktober, 2018, 20:13:32 »
Het zit niet in de planning, maar als er genoeg vraag naar is, kan dat veranderen. Misschien dat ik dit eenvoudig kan toevoegen aan de acumulus-customise-invoice voorbeld module, ik zal eens kijken en er hier op terugkomen.

32
Webshopkoppelingen / Re: Facturen in WooCommerce
« Gepost op: 30 oktober, 2018, 18:09:00 »
Nee, vooralsnog is dit niet zichtbaar voor de kant. Je zou zelf wat custom code kunnen schrijven om die link ook op andere plaatsen te tonen. Dat is niet heel moeilijk. Je kunt uit de post metadata van een bestelling/refund het "Acumulus token" halen en daarmee de link  maken (of de Acumulus library laden en de Service aanroepen om jou die link terug te geven.

33
- Factuursjabloon op basis van betaalmethode wordt niet ondersteund door de plugin. Dit zou je zelf kunnen (laten) doen mbv een eenvoudig filter/actie die uitgevoerd wordt voordat de factuur verstuurd wordt. Zie hiervoor de via dit forum downloadbare voorbeeldmodule.
- WooCommerce beschouwt de volgende statussen als betaald:
/**
 * Get list of statuses which are consider 'paid'.
 *
 * @since  3.0.0
 * @return array
 */
function wc_get_is_paid_statuses() {
   return apply_filters( 'woocommerce_order_is_paid_statuses', array( 'processing', 'completed' ) );
}
- Acumulus voegt daar refunded aan toe (factuur is nl. betaald want wordt terugbetaald via een aparte creditfactuur).

Dus wat jij wilt zou moeten werken als je instelt dat de factuurgegevens bij de statussen processing, Wachtend op betaling, of In de wacht naar Acumulus verstuurd moet worden.

Wat gaat er niet goed aan jou kant?

34
Gelieve hier een ticket voor aan te maken. Stuur daarin een of enkele van die ontvangen berichten mee.

35
Ik weet niet wat je precies bedoelt met meesturen. Acumulus kan een factuur naar jouw klant versturen zodra de factuurgegevens vanuit WooCommerce naar Acumulus verzonden worden. De Acumulus plugin kan niet de mail aanpassen die vanuit WooCommerce nar de klant verstuurd wordt om daar zijn eigen factuur met eigen factuuropmaak aan toe te voegen. De plugin kan momenteel alleen maar het verenden van een factuur initiëren bij het verzenden van de factuurgegevens naar Acumulus. (Alhoewel de API wel een functie biedt om op een ander moment de factuur (nogmaals) te versturen, is die feature (nog) niet ingebouwd in de plugin.) Dit betekent dat je de statussen waarbij de gegevens naar Acumulus verstuurd moeten worden zorgvuldig moet kiezen, zodat via alle (betall)scenario's dit op het juiste moment gebeurt, dwz op het moment dat je de factuur ook naar de klant wil mailen.

De te gebruiken factuursjabloon kun je idd afhankelijk maken va de betaalstatus. Dus dat is zeker mogelijk, de enige maar hierbij is dat de plugin de juiste betaalstatus moet vesturen. Deze wordt opgevraagd aan WooCommerce op het moment van versturen en het komt wel eens voor dat WooCommerce hier anders over denkt, maar dit lijkt op dit moment verholpen te zijn, omdat we hier zelden meer vragen over krijgen.

36
Stuur een mail met een probleemomschrijving naar woocommerce at acumulus.nl, stuur zo mogelijk mails die je ontvangen hebt met daarin het xml bericht mee.

37
Webshopkoppelingen / Re: Opencart 2.3.0.2 status niet meer op betaald
« Gepost op: 30 april, 2018, 22:08:55 »
Die voorbeeldmodule waarnaar ik verwijs in min vorige reactie is geüpdatet.

38
Webshopkoppelingen / Re: Opencart 2.3.0.2 status niet meer op betaald
« Gepost op: 29 april, 2018, 10:20:12 »
Dit is op 23-08-2017 in de code opgenomen en is op 26-09-2017 in versie 4.9.1 vrijgegeven. Ik weet niet of dit onder recent valt, maar dit is de 1e keer dat er sinds de wijziging een melding komt over een verkeerde betaalstatus vanuit OpenCart. Daarvoor kregen we regelmatig meldingen. omdat het in OpenCart niet uit te zoeken is of een bestelling betaald is of niet. De hele financiele en boekhoudkundige afhandeling van bestellingen is niet (goed) uitgewerkt in OpenCart. Het is b.v één van de weinige plugins die ik onderhoud die geen refunds ondersteunt (wel retouren, maar niet de financiële afhandeling daarvan).

Maar goed,  genoeg gezeurd, nu kijken naar een oplossing :):
Als je de betaalstatus aan jouw situatie wilt aanpassen, kun je gebruik maken van de events die de Acumulus plugin triggert. Om dat eenvoudig te maken is er een voorbeeldmodule geschreven waarmee deze events en goed gedocumenteerd zijn en die het eenvoudig maken om zelf een aanpassing te doen aan de informatie die naar Acumulus verstuurd wordt. Deze voorbeeldmodule is hier op dit forum te vinden onder https://forum.acumulus.nl/index.php/topic,4150.0.html. Het aanpassen van de betaalstatus doe je het best in de invoiceCreatedAfter() method (ondanks dat de voorbeeldcode het in invoiceSendBefore() doet).

IK zie dat ik verbeteringen die ik in de OC3 versie heb aangebracht niet heb doorgevoerd naar de OC23 versie, ik zal dit alsnog doen en binnen 2 dagen een nieuwe versie van deze voorbeeldmodule uitgeven.

39
Webshopkoppelingen / Re: Opencart 2.3.0.2 status niet meer op betaald
« Gepost op: 28 april, 2018, 19:35:31 »
De Acumulus module gebruikt de instelling "Complete Order Status" om te bepalen of een order betaald is of niet.

System - Settings - klik op edit achter (ws de enige)  store - tab 'Option' - fieldset 'Checkout ' - instelling 'Complete Order Status'.

40
De plugin maakt (nog) geen gebruik van de inhoud van dit veld. Het veld wordt aangeboden voor als de webshop-software er iets zinvols in weet te zetten of als de betreffende shop alleen mar producten of alleen maar diensten verkoopt. Op dit moment is er - voor zover ik weet - nog geen enkele webshop software die dit onderscheid maakt en opslaat in de catalogus. Blijkbaar verkoop je alleen diensten en heb je dit zo geconfigureerd.

Mede omdat dit veld zelden een zinvolle invulling kan krijgen, wordt het (nog) niet gebruikt voor het bepalen van het factuurtype, dat dus in dit soort gevallen (0%, buiten de EU) tot een fout factuurtype kan leiden, waarna Acumulus de inhoud van dit veld terecht "corrigeert". Het staat al als @todo in de code, maar was nog niet geïmplementeerd.

NB:
- de <meta-line-type> geeft aan dat het om een "product"regel gaat (dus iets vanuit de catalogus van de shop) itt bv verzendkosten, betaalkosten, cadeauverpakking,  of een kortingsregel.
- de <meta-children-not-shown> geeft aan dat het om een samengestelde dienst gaat, waarbij je ervoor gekozen hebt om de subdiensten niet te tonen.
- De <meta-vattypes-possible> lijkt hier de fout in te gaan dat zou dus 1 en 4 moeten zijn,  zelfs als je ingesteld hebt dat jouw shop alleen maar aan (NL) btw onderhevige producten of diensten verkoopt.

Dat een EU order (met verlegde btw neem ik aan) ook fout gaat, kan ik niet verklaren, want factuurtype 3 is voor zowel producten als diensten.

41
Kun je een ticket aanmaken door de plugin info (onderaan instellingenscherm en de log naar opencart [at] acumulus .nl te sturen.

42
Kun je in de tabel oc_event kijken of deze regels er in zitten (de velden event_id en date_added mogen anders zijn):

# event_id, code, trigger, action, status, date_added
386, acumulus, admin/view/common/column_left/before,  extension/module/acumulus/eventViewColumnLeft, 1, 2018-04-16 15:55:44
385, acumulus, admin/model/*/addOrderHistory/after,   extension/module/acumulus/eventOrderUpdate,    1, 2018-04-16 15:55:44
384, acumulus, admin/model/*/addOrder/after,          extension/module/acumulus/eventOrderUpdate,    1, 2018-04-16 15:55:44
383, acumulus, catalog/model/*/addOrderHistory/after, extension/module/acumulus/eventOrderUpdate,    1, 2018-04-16 15:55:44
382, acumulus, catalog/model/*/addOrder/after,        extension/module/acumulus/eventOrderUpdate,    1, 2018-04-16 15:55:44

43
Ondersteuning voor meerder valuta is nu ingebouwd in de koppelingen voor:
- HikaShop
- Magento
- OpenCart
- PrestaShop
- VirtueMart
- WooCommerce

Download versie 5.1.2 via dit forum (PrestaShop, Magento) of via de backend van je webshop (of de plugin listing website van de betreffende webshopsoftware)  (Joomla, OpenCart, WooCommerce)

44
Webshopkoppelingen / Re: Woocommerce credit factuur
« Gepost op: 05 februari, 2018, 20:02:50 »
Refunds werken. Ook het automatisch verzenden werkt correct. Probleem bij het batchgewijs verzenden is dat refund-Ids nergens getoond worden door WC/WP en je dus lastig een refundreeks kunt ingeven.

Één maar: ze werken correct voor zover WC ze correct registreert. De op dit moment enige bij mij bekende "fout" in WC is dat je bij handmatig ingevulde terugbetalingen geen btw-bedrag of % kunt ingeven.

45
De afgelopen vrijdag vrijgegeven versie 5.0.2 (volgens wordpress.org/ 5.0.3 intern) bevat (naast deze foutieve versiebenaming ook) een ernstige fout waardoor AL uw facturen met verkeerde productprijzen naar Acumulus worden verstuurd.  Installeer daarom direct 5.0.4.

Herstellen van uw administratie:
 • Controleer vervolgens of er foutieve facturen verstuurd zijn, dus in de periode sinds installatie van 5.0.2 tot nu.
 • Noteer de bestelnummers die bij deze facturen horen en verwijder de facturen uit Acumulus.
 • Vervolgens kun je met het 'Batchgewijs verzenden van facturen naar Acumulus' scherm (WooCommerce - Verzend facturen naar Acumulus') deze oude (foute) facturen opnieuw versturen. Zet daartoe "Forceer verzenden" aan. Deze actie zal bestaande facturen in Acumulus NIET overschrijven, maar als nieuw toevoegen, vandaar het belang van het vorige punt.

NB: Deze fout zit alleen in de plugin voor WooCommerce, ander plugins hebben hier geen last van.

Excuses voor het ongemak.

46
Webshopkoppelingen / Re: Woocommerce credit factuur
« Gepost op: 05 januari, 2018, 15:07:19 »
Snelle oplossing in WooCommerce zelf: https://github.com/woocommerce/woocommerce/pull/18367, zal in 3.3.0 zitten , gepland voor eind januari: https://woocommerce.wordpress.com/tag/woocommerce-3-3/.

47
Webshopkoppelingen / Re: Woocommerce credit factuur
« Gepost op: 04 januari, 2018, 16:21:17 »
Hmm, ik zie nu dat je verzendkosten op de regel zelf (gedeeltelijk) kunt terugbetalen en dat je daar wel het btw bedrag apart kunt invullen. Als je het daar correct invult gaat het goed en zal ook onze plugin goed werken. Bij het testen daarvan liep ik echter tegen een andere fout in WooCommerce aan en die heb ik maar meteen gerapporteerd: https://github.com/woocommerce/woocommerce/issues/18357

Of ik dit zelf ga oplossen in onze plugin weet ik nog niet, ik prefereer de API functies te gebruiken die aangeboden worden, maar in dit geval moet ik misschien maar de php code van die api functie kopieren en zelf corrigeren. Beide door mij genoemde gevallen waarin het fout gaat ben ik de afgelopen week tegengekomen bij support requests/forum berichten.

48
Webshopkoppelingen / Re: Woocommerce credit factuur
« Gepost op: 04 januari, 2018, 13:54:29 »
Onze plugin ondersteunt refunds als en voor zover ze ondersteund worden door de webshop software. Voor de WooCommerce plugin ondersteunen we dus refunds. Als dat niet correct zou gebeuren door een fout in onze plugin wordt die fout door ons opgelost. Als dit niet correct gebeurt door een fout in de webshop software, kan het zijn dat we de fout rechtzetten in onze plugin, maar in de meeste gevallen zullen we de factuur als concept versturen en een warning mailen zodat u de factuur kunt corrigeren alvorens deze definitief te maken.

Voor zover ik kan nagaan werken Refunds voor WooCommerce niet volledig omdat WooCommerce ze niet correct administreert. Zoals jij een refund doet, kan ik niet herhalen in een standaard WC installatie. Ik kan niet aanvinken dat de verzendkosten terugbetaald worden, nog kan ik bij een handmatig bedrag een btw percentage of bedrag opgeven (ik zit nog op 3.2.3/4.8.4 maar het lijkt me sterk dat wat jij beschrijft nou net in een van hun laatst bug fix releases is toegevoegd). Wel zie ik dat als ik een handmatig bedrag opgeef, het verschil tussen de artikelen en het totaal niet als extra regel toevoeg, nog een warning genereer, nog de factuur als concept verstuur: dat is een fout in onze plugin die in de volgende versie opgelost zal zijn, maar dan zal onze plugin de factuur als concept versturen (incl. warning) omdat er bedragen zonder btw terugbetaald worden.

49
Webshopkoppelingen / Re: WooCommerce en BTW verleggingen
« Gepost op: 19 december, 2017, 18:33:26 »
Ook hier geldt, als er een fout in de plugin lijkt te zitten, open dan een ticket en vermeld darbij dan alle relevante gegevens zoals factuur Woocommerce, bericht dat de Acumulus plugin heeft verstuurd, de Acumulus log, versienummers.

50
Webshopkoppelingen / Re: Woocommerce credit factuur
« Gepost op: 19 december, 2017, 18:30:31 »
Het is niet Acumulus die er een potje van maakt maar WooCommerce cq de EU VAT assistant.

Als je bv. als administrator zelf bedragen invult bij een teruggaaf, kun je geen btw bedrag/% ingeven, dus zal de Acumulus plugin dit als btw-vrij doorsturen. Als er op de oorspronkelijke factuur verlegde btw is toegepast, maar niet op de creditfactuur zullen we eerst naar de EU VAT assistant plugin moeten kijken of die wel ingrijpt op credit facturen om btw ook daar te verleggen. Bovendien zal ook op creditfacturen een btw-nummer en bedrijfsnaam ingevuld moeten zijn, anders accepteert de Acumulus plugin geen verlegde btw op de factuur.

Als je voorbeelden hebt waarbij WooCommerce het wel goed doet, maar de Acumulus plugin niet, open dan een ticket waarbij je alle relevante gegevens vermeldt (factuur Woocommerce, bericht dat de Acumulus plugin heeft verstuurd, de Acumulus log, versienummers).

Pagina's: [1] 2 3 4 5