Hoofdmenu
-menu

Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.

Toon bijdragen-menu

Berichten - rkerstens

#1
Nieuwe functionaliteiten / Logo grootte op facturen
04 oktober, 2012, 13:04:02
Het is een logo. Waar wordt rekening mee gehouden in een PDF? Pixels of DPI? Qua DPI zou het logo nog niet eens over de helft van een pagina moeten komen, maar dat gebeurt wel. Als ik een lage resolutie gebruik, dan zal het logo er slecht uitzien wanneer deze wordt geprint.
#2
Citaat van: AnnaliesVoor wat betreft de verschillende inkoopfactuur regels kan ik bij Bert-Jan aansluiten: dit zijn meer complexe boekingen waarbij het de eenvoud van het programma zou aantasten. Bovendien is het technisch ook een forse ingreep. Voor de gemiddelde gebruiker zal het niet heel erg vaak voorkomen dat er meerdere regels geboekt moeten worden.

Dan over de boekstuknummers: je zou in de omschrijving kunnen beginnen met een boekstuknummer (als je dat prettig vindt) zodat je daarop altijd later kunt sorteren/selecteren op het moment dat je dingen na wilt zoeken.
Bij het opsplitsen van eenvoudig toevoegen en uitgebreid toevoegen zou het toch simpel gehouden kunnen worden. Ik probeer gewoon mee te denken vanuit mijn ervaring met andere pakketten. Ik gebruik Acumulus nu als proef en loop tegen deze \'beperkingen\'. Jammer dat je mij idee eigenlijk direct afschiet met je antwoord.

Wat betreft je oplossing voor boekstuknummers, dat vind ik inderdaad wel een werkbare oplossing inderdaad. Op deze manier zie je ook meteen in het overzicht of een factuur gesplitst is.
#3
Nieuwe functionaliteiten / Logo grootte op facturen
04 oktober, 2012, 00:55:37
Heeft niemand hier verder problemen mee?
En vector logo\'s ook geen interessante toevoeging?
#4
Ik zat me inderdaad rot te zoeken hoe ik facturen met meerdere kostensoorten kon splitsen. Ik ben bij het bedrijf waar ik werk SnelStart gewend.

Misschien is het een optie om eerst algemene factuurgegevens te kunnen invoeren en daarna verschillende factuurregels te kunnen verwerken. In het begin de keuze aan de gebruiker laten of het een factuur met een enkele kostensoort betreft of met meerdere kostensoorten.

Bijvoorbeeld \'Ontvangen factuur\' en \'Ontvangen factuur (uitgebreid)\'. Zo kan het eenvoudig blijven voor een enkele boeking. Bij meerdere kostensoorten/factuurregels zou het dan als volgt kunnen:

Stap 1: Hoofdgegevens factuur invoeren (relatie, factuurnummer, datum, rekening, status)
Stap 2: Regelgegevens (omschrijving, bedrag excl. btw, btw-percentage, kostenplaats, kostensoort, percentage prive, investering)
Stap 3: Nog een regel invoegen, of factuur opslaan.

Ik zie ook geen mogelijkheid om boekstuknummers in te kunnen voeren. Is dit bewust gedaan? Boekstuknummers zouden het namelijk makkelijk maken om bijvoorbeeld facturen terug te vinden in de crediteurenmap.
#5
Nieuwe functionaliteiten / Logo grootte op facturen
01 oktober, 2012, 19:52:19
Ik probeer een jpg logo toe te voegen met een afmeting van 700x212 pixels (300dpi: 5,93x1.79 cm). Als ik de factuur dan als PDF open, dan neemt het logo de volledige breedte van de PDF in beslag.

Houdt FPDF geen rekening met de DPI van de afbeelding? Of doe ik wellicht iets verkeerd?

Overigens zou het fijn zijn als ook vector logos ingevoegd kunnen worden.
#6
Hoi,

Wellicht een beetje een oude koe uit de sloot halen. Maar ik ben wel benieuwd naar de status hiervan. Ik ben nu bezig met mijn proefperiode en op zich bevalt het pakket wel. Alleen inderdaad het logo, dat zou fijn zijn om een vector voor te kunnen gebruiken.

Ik heb zelf ervaring met de TCPDF-class waarbij dit zeer prettig werkt.

Mvg., Rogier