Hoofdmenu
-menu

Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.

Toon bijdragen-menu

Topics - Joost Baelemans

#1
hoi,

Ik bied affiliaties aan voor particulieren en bedrijven. Bedrijven sturen mij gewoon een factuur van het bedrag en die kan ik gewoon boeken. Alleen hoe doe ik dit met een particulier die mij geen factuur stuurt omdat het geen onderneming is.
Boek ik dit bij reclame kosten? Moet ik ergens vermelden dat het een uitbetaling aan een particulier is? Moet ik die particulier dan registreren in de contactenlijst bij Acumulus?

Ik hoor het graag

Met vriendelijke groet
Joost
#2
Webkoppelingen / SEPA bestand uploaden
23 maart, 2022, 21:33:23
Hoi,

We hebben het hele verhaal doorlopen om een sepa incasso te doen, alleen is nu mijn vraag, upload ik dit via mollie of via mijn eigen bank?

En wordt een factuur dan automatisch op voldaan geboekt als een incasso is voldaan?

Thx alvast
#3
Hoi,

Ik wilde graag dat bij elke product klanten worden verwezen naar een andere bedankpagina, na betaling. Dus is mijn vraag is het mogelijk om de bedankpagina aan een product te koppelen ipv betaalprofiel? Of is er een andere oplossing?
#4
Nieuws, wet- & regelgeving / Bonnen bewaren
25 januari, 2018, 09:57:05
Hoi

Een paar vragen:
Hoe lang moet ik nu voor de belasting de bonnen bewaren is dat 7 of 9 jaar?

Mogen deze bonnen ook allemaal ingescand zijn, zodat de enorme papieren stapel weg kan?

Groet

Joost
#5
Hoi Hoi

Klopt het dat er op een zakelijke bon geen bedrijfsnaam hoeft te staan als je een eenmanszaak bent?

groeten
Joost
#6
Webkoppelingen / notificatie betaling sielshop
04 oktober, 2017, 17:07:58
Hoi

Zodra iemand een product online neemt, krijg ik hiervan een bericht, echter is dit bericht gemaild naar mij voordat de betaling is gedaan.
Ik krijg geen bericht meer als de betaling is gelukt. Is dit een instelling of niet mogelijk te doen?

groet
Joost
#7
Hoi
nu kan ik per product (en dus betaal link) maar 1 kortingscode toevoegen. Door het gebruik van meerdere codes, kan ik zien waar een kortingscode vandaan komt. en wil deze allemaal voor 1 product gebruiken. Is dit mogelijk?

gr
\joost
#8
Goede dag,

We moeten thuis door privé dingen de meterkast laten aanpassen, nu is dit gewoon mogelijk alleen lastiger ivm de auto van de zaak die elektrisch wordt opgeladen.(deze wordt reeds al een jaar opgeladen)

daarom mijn vraag:
1 zijn er kosten zakelijk aftrekbaar voor het laten ombouwen van de meterkast daar dit lastiger wordt ivm auto van de zaak
2 de netwerkkosten gaan omhoog, wat niet nodig zou zijn, zonder het opladen van de auto. Is dit gedeelte dan wel aftrekbaar?

groetjes
Joost
#9
Hoi hoi,

ik denk dat ik het antwoord al weet, maar ik hoor veel tegen strijdige verhalen. Met de steeds agressievere wijze waarop winkels, cafetaria en woonhuizen worden overvallen, lijkt het mij zinvol om wat aan beveiliging te doen. Nu heb ik mijn zaak aan huis gevestigd ( dit is een praktijk en een webshop en behoorlijke hoeveelheid voorraad) en mijn vraag is dan ook, kan ik dingen zakelijk opvoeren ( beveiliging zou ik niet doen als ik de zaak niet had gehad, maar denk dat de belastingdienst daar geen boodschap aan heeft) zo moet je denken aan goed hang / sluitwerk, daarnaast een beveiligingssysteem met meldkamer en camera controle met intercom systeem.

Wat kan ik wel en wat niet aftrekbaar maken? Of is dit weer het grijze gebied van proberen en kijken wat het verhaal gaat worden?

groeten
Joost
#10
Hoi,
ik hoor heel vaak, dat je over je voorraad ook belasting moet betalen.
geldt dit ook voor een eenmanszaak?

hoe is dit in acumulus verwerkt en hoe verwerk ik dit in mijn belastingaangifte?
#11
Hoi,

Aan het einde van het jaar wil ik 5% vd winst boeken aan een goed doel, mag ik dit gewoon opvoeren als kosten post?
Iemand een idee hoe dit in zijn werk gaat? Moet ik dit dan bij acumulus boeken als diverse?
Ik moet natuurlijk wel een factuurtje krijgen van het goede doel ;)

groeten
Joost Baelemans
#12
Nieuws, wet- & regelgeving / materiaal cursus
19 juni, 2011, 11:12:01
Hoi,
even een vaag in de hoop dat iemand het antwoord hierop weet.

Ik wil over een tijdje mijn activiteiten als personal trainer gaan uitbreiden met het geven van duiklessen. Nu ben ik daarvoor de opleidingen aan het doen ( sommige in het buitenland, geloof dat ik die kosten niet kan aftrekken./...zeker niet de reiskosten verblijf etc/ naar egypte..of kan dit wel?) kan ik dan mijn reeds aangeschafte materialen die ik nodig heb voor de opleiding ( pak, ademautomaat etc) aftrekken en opvoeren?

het kan nog wel 2 jaar duren voor ik kan gaan starten namelijk

alvast bedankt
#13
Hoi,

binnenkort de aangifte 2e kwartaal BTW.
tot nu toe heb ik altijd btw terug gekregen, maar ja het is zo ver, ook ik mag gaan betalen
alleen kom ik nog niet uit boven de grens en kan dus gebruik maken van de KOR.

moet ik nu het 2e kwartaal gewoon betalen en dan dit op het einde vh jaar verrekenen met aangifte nr 4?
of moet ik nu al iets aanpassen?

groeten
joost
#14
Hoi HOi
is het mogelijk dat er vanuit acumuls een koppeling komt die mij via de agenda functie van uitlook verteld dat er een rekening betaald moet worden of dat er betaald had moeten zijn ( zowel debiteuren als crediteuren dus).
Nu ben ik elke factuur handmatig erin aan het zetten om geen betalingstermijn te laten verstrijken.

bedankt.

groeten
joost
#15
Ik heb een vraag, hoop dat iemand mij antwoord kan geven.
Een kennis van mij heeft controle gehad vd belstingdienst en die vertelden heb dat je geen bonnen mag opnemen in je administratie als er niet ook je eigen bedrijfsnaam op staat. NU zijn er steeds zaken die geen bonnen meer willen / kunnen schrijven en je het moet doen met de kassa bon met BTW erop.

nu zijn mijn vragen:
1 klopt dit ( anders heb ik heel veel bonnen die ik eigenlijk niet mag gebruiken)
2 Indien 1 correct is, hoe lossen jullie dit op?

groeten
joost
#16
Hoi Hoi
Ik heb er bijna mijn eerste jaar opzitten, en einde vh jaar wordt dus het boekjaar 2010 afgesloten. Nu heb ik veel moeten inversteren waardoor ik nog steeds netto een negatief saldo heb. Nu staan er nog wat inversteringen op de rol. Maar nu is mijn vraag, als ik nu nog meer inversteer kom ik zeker uit op een verlies wat natuurlijk fiscaal niet zo gunstig is. kan ik dit verlies meenemen naar volgned jaar zodat ik eerst die investeringen terug verdien ( nee kan de investeringen niet uitsmeren over meerdere jaren) en dan pas belasting ga afdragen of begin ik op 1/1/2011 weer op  € 0,00?