Hallo Gast

Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Berichten - erikwardekker

Pagina's: [1]
1
Speciale onderwerpen / werkruimte in koopwoning, doen of niet doen?
« Gepost op: 02 januari, 2018, 14:03:05 »
Goedemiddag,

1 april dit jaar is de overdracht van mijn nieuwe woning. Deze woning heeft beneden een aparte ruimte, voorzien van eigen opgang, toilet etc. Ik maak hier dan ook mijn werkruimte van. Ik krijg uit kennissenkring veel adviezen die elkaar nogal tegenspreken, je kent het wel gok ik!

Is het verstandig om deze ruimte ook daadwerkelijk als zakelijk aan te merken, en wat is daar dan precies het voordeel van? Ik begreep dat ik het niet aan mijn eenmanszaak mag verhuren maar dat ik het echt moet splitsen. Ook een deel van de hypotheek als schuld op de balans opnemen? Bij huur van mij prive zeg maar, zou ik denken dat ik de huurkosten kan opvoeren, net als dat ik zou doen als ik een andere ruimte zou huren. Welke kosten kan ik nu opvoeren, en welke andere voordelen maar zeker ook nadelen zijn er?

Misschien heeft iemand hier al de nodige ervaring mee, ik ben benieuwd.

Erik

2
Speciale onderwerpen / Re: Facturen uit het buitenland
« Gepost op: 06 maart, 2016, 13:36:28 »
Wellicht is de vraag al ergens beantwoord, maar ik ben nog erg nieuw in Acumulus & boukhouden an sich, vandaar deze vraag: ik heb een factuur gekregen van Facebook nav advertenties. Stel, het is een factuur twv 150 euro, maar er wordt geen VAT op vermeld. Hoe boek ik de factuur dat juist in? 
BTW op 0% en levering uit EO, waarbij ik bij Bedrag ex btw die 150 euro opneem en bij btw 0% 0 euro?

Pagina's: [1]