Hallo Gast

Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Berichten - Evangelos Alexopoulos

Pagina's: [1]
1
Hallo,

Ik ben de checklist aan het doorlopen en heb daar twee vragen over:
1. Hoewel ik mijn privé auto zakelijk gebruik, heb ik onder "Autokosten" wel 0 bedragen.
Dit komt omdat ik na de eerste 5 tankbeurten die ik als zakelijke kosten declareerde, alles weer teruggedraaid heb (sindsdien zijn al mijn tankbeurten privé kosten).
Op zich lijkt dit goed gegaan te zijn maar is dat ook zo (kan ik het controleren op een andere manier)?

2. Onder cursussen en seminaars staat dat bedrijfskosten voor 100% aftrekbaar zijn. Ik vind dit verwarrend. Tot nu toe heb ik het volgende gevolgd:

"Een cursus, opleiding of seminar kan prijzig zijn. Mits je een opleiding volgt voor jouw bedrijf, nieuwe ontwikkelingen of het op peil houden van jouw kennis, zijn de kosten aftrekbaar. De belangrijkste beperking is dat de kosten maar voor 73,5% aftrekbaar zijn. Voordeel is wel dat de volgende kosten gewoon aftrekbaar zijn:
BTW: kan je terugvragen (tenzij je vrijgestelde prestaties verricht, dan kunt je de BTW als kosten aftrekken).
Reiskosten: zijn aftrekbaar.
Verblijfkosten en hotelkosten: zijn aftrekbaar.
"

Ik heb dus 73,5% afgetrokken voor al mijn cursussen, incl. reiskosten en verblijfkosten. Is dat niet zo dat alleen het deel boven de 4500 Euro voor 100% aftrekbaar is?

Met vriendelijke groet,
Evangelos

2
Hallo Bert-Jan,

Wat is de bedoeling achter het opstarten van een nieuw project/dossier tbv niet-relatie-gebonden-uren-registratie voor 2016?
Kan ik niet de reeds aangemaakte projecten gebruiken? Zo niet, hoe kan ik projecten die ik al aangemaakt heb (die lopen tot 2025) wijzigen om ze tot 31-12-2015 te laten lopen?


Met vriendelijke groet en de beste wensen voor het nieuwe jaar,

Evangelos Alexopoulos
BI Consultant - Scrum Master \\ datahow.nl

Pagina's: [1]