Hallo Gast

Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Berichten - Werf & Wind communicatie

Pagina's: [1]
1
Nieuwe functionaliteiten / Koppeling met knab --> Sinds okt-2019 mogelijk?
« Gepost op: 10 maart, 2020, 17:31:02 »
Hallo,

Ik lees bij de algemene meldingen dat "KNAB MT940-import mogelijk" is nu.

Bericht van Acumulus: "Het is nu mogelijk om bankmutaties van KNAB te importeren in MT940-formaat. Lange tijd was dit niet mogelijk omdat het bestand te ongestructureerd was. Dat is nu door KNAB verbeterd."

Wat is het voordeel van op deze manier de mutaties inlezen? Ik deed het tot nu toe als CSV-bestand. Ik ben benieuwd naar het verschil (en hoe het dan moet).

groet,
Carla van der Werf

2
Het voordeel van vrijgesteld zijn van btw is dat je goedkoper bent voor particulieren. En je hebt geen btw-administratie en geen btw-aangiften.

Dat had ik begrepen, maar je hebt het in de post hierboven over ‘fiscaal’ voordeel. Wat is dan het fiscale voordeel? Levert het mij meer geld op, hoef ik minder te betalen, hou ik meer over?

3
Dag Bert-Jan,

Dank voor dit heldere betoog. Wat mij nog niet helemaal duidelijk is: wat is het fiscale voordeel voor ondernemers die van de KOR gebruik maken vanaf 2020? Ik lees alleen dat je geen BTW hoeft te rekenen, en ook niet mag verrekenen. Dat lijkt me eerder een nadeel. Kun je dat nog wat meer toelichten?

4
Speciale onderwerpen / Coach sessie
« Gepost op: 04 oktober, 2017, 09:19:16 »
dag mensen, hoe boeken jullie de kosten voor (zakelijke) coaches in? ik zet ze nu telkens onder cursussen/seminars etc. maar voor mij zijn dit puur zakelijke kosten die ik 100% wil aftrekken. Net als een training om vaardigheden te oefenen of een (bijspijker)studie. Er is in Acumulus geen aparte 'kostensoort' voor.

Hoor graag van jullie!

Pagina's: [1]