Hallo Gast

Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Topics - michelle84

Pagina's: [1]
1
Speciale onderwerpen / Zakelijke auto, privegebruik BTW kosten
« Gepost op: 08 oktober, 2015, 12:07:40 »
Goedemorgen,

Vorig jaar heb ik mijn eenmanszaak gestart en toen privé een auto gekocht. Ik heb mijn zakelijke kilometers bijgehouden en hiervoor een kilometervergoeding geboekt. Alle autokosten heb ik op een aparte acumulus rekening geboekt, zodat ik aan het eind van het jaar de btw naar rato van het zakelijk gebruik kon terugvragen.

Nu heb ik op 1 oktober mijn auto verkocht en ben heb een auto zakelijk operationeel geleased. Ik had rekening gehouden met de bijtelling, maar dacht dat ik verder klaar was. Nu las ik dat ik BTW moet afdragen over privekilometers. Dus moet ik alsnog een administratie bijhouden :(

Ik vind hierover eigenlijk niets terug in de handleiding. Die gaat alleen over andersom: zakelijk een priveauto rijden. Is het nu handig om alsnog alle autokosten op de aparte rekening te blijven boeken? En hoe boek ik dit bedrag dan correct op het einde van het jaar?

En nog even een zijstap: is het nu nog steeds voldoende om begin en eind kilometerstand te noteren en alleen zakelijke ritten bij te houden?

Alvast bedankt!

Groet,
Michelle

2
Speciale onderwerpen / Foute invoer ineens corrigeren - representatiekosten
« Gepost op: 19 september, 2015, 13:18:30 »
Goedemiddag,

Het afgelopen jaar heb ik gebruik gemaakt van Acumulus voor mijn boekhouding. Ik heb zelf bonnen ingevoerd. Nu heb ik een adviesbureau en ga vaak naar klanten toe. Dan haal ik onderweg weten en eet dat onderweg op. Ik heb dat tot nu toe per abuis ingevoerd als representatiekosten en de btw op 21% laten staan. Nu zie ik dat de BTW dan niet afgetrokken wordt. Ik had eigenlijk reis en verblijfkosten met 26,5% privegebruio in moeten voeren.

Is er een manier om niet al deze boekingen apart aan te passen, maar ineens? Of kan ik het totale bedrag nemen en dan een eenmalige boeking doen om te corrigeren en hoe ziet die boeking er dan uit?

Alvast bedankt voor de hulp, boekhouding is niet mijn sterkste kant ;)

Groet,
Michelle

Pagina's: [1]