Hallo Gast

Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Berichten - Boris van der Loos

Pagina's: [1]
1
Nieuwe functionaliteiten / Re: Geen totalen bij offerte
« Gepost op: 29 september, 2014, 20:17:16 »
Precies Peter! Dat zou een hoop gedoe in Acrobat schelen. Het is vooral handig als je meerdere opties voor je klant wil presenteren in je offerte. Bijvoorbeeld: 500 presentatiemappen kosten € 500 ex. En 1000 mappen kosten € 650. Dat aan/uit knopje is echt niet raar.

2
Nieuwe functionaliteiten / Re: Geen totalen bij offerte
« Gepost op: 12 juni, 2014, 10:22:24 »
Ha Guido. Daar heb je helemaal gelijk in. Zo doe ik het nu ook, maar het is natuurlijk een omweg en het biedt mijn klant maar weinig overzicht. Vandaar de vraag.

3
Nieuwe functionaliteiten / Re: Geen totalen bij offerte
« Gepost op: 12 juni, 2014, 08:41:50 »
Ha, vandaar de vraag, Bert-Jan. Ik red me er wel mee hoor, maar ik loop er vaker tegenaan dus daarom mijn post…

4
Nieuwe functionaliteiten / Re: Geen totalen bij offerte
« Gepost op: 11 juni, 2014, 19:48:52 »
Dag Annalies,

Dat zou het oplossen maar ik doen helemaal niets met Word (Mac user). Ik stuur mijn klanten altijd direct mooi PDF offertes in een strakke lay-out vanuit Acumulus. Dat is ideaal want heb ik gelijk de leesbevestiging. Al die dingen heb je niet vanuit Word, dus vandaar mijn vraag.

Groetjes,
Boris

5
Nieuwe functionaliteiten / Geen totalen bij offerte
« Gepost op: 11 juni, 2014, 16:54:53 »
Is het mogelijk dat er bij het opstellen van een factuur ook een mogelijkheid komt dat er geen 'totalen' worden afgebeeld? Soms wil ik een offerte opstellen waarin ik meerdere opties wil voorstellen. Voorbeeld: regel 1 kost zoveel (excl. BTW), regel 2 kost zoveel (excl. BTW) etc. Dit komt redelijk vaak voor. Nu wordt dat allemaal opgeteld incl. BTW waardoor de drie opties totaal een grote som vormen. Dit is verwarrend naar mijn klanten toe. Dit zou als keuzemogelijkheid perfect toegevoegd kunnen bij de buitenlandse facturen etc. Ik hoor het graag!

6
Nieuwe functionaliteiten / Re: Agenda
« Gepost op: 17 juli, 2013, 17:05:12 »
Oh, ik heb geen haast hoor. De Acumulus is op zicht prima, maar ik zou -em graag als feed in mijn agenda's op al m'n devices zien. Anders ga ik geheid zaken vergeten.

7
Nieuwe functionaliteiten / Re: Agenda
« Gepost op: 17 juli, 2013, 16:59:01 »
Mmm. doet niet veel… zelfde melding

8
Nieuwe functionaliteiten / Re: Agenda
« Gepost op: 17 juli, 2013, 16:54:06 »
Dag Bert,

Ik heb twee pogingen naar het klantenservice mailaccount gemaild. Maar hier ook nog via deze (ik had niet door dat je bijlagen kon toevoegen)

Groet,
Boris

9
Nieuwe functionaliteiten / Re: Agenda
« Gepost op: 17 juli, 2013, 16:45:38 »
Dag Bert,

Klopt het dat het nieuwe 'voeg toe aan agenda' niet werkt in de agenda op de Mac? Ik krijg na de ics download de melding dat de agenda het bestand niet kan lezen. Het lijkt me wel een erg makkelijke feature!

10
Nieuwe functionaliteiten / Overzicht dossiers
« Gepost op: 24 mei, 2012, 11:59:15 »
Ha Bert,

Kan er een bij \'overzichten\' een overzicht komen van dossiers waarbij je kunt selecteren op aanmaakdatum en op actief ja/nee?

Groetjes,
Boris van der Loos

11
Nieuwe functionaliteiten / Opslaan offertes
« Gepost op: 30 november, 2011, 09:03:13 »
Ha Bert Jan,

Excuses voor de late reactie. Ik was even verhinderd. Maar het is mij om het even waar de omschrijvingstekst komt, joh. Het zou al fantastisch zijn als -ie erin kwam! Had je nog nagedacht voor de button \'toon dossiers\'? Want daar zou je me erg blij mee maken.

Greetz,
Boris


Citaat van: Bert-Jan
OK, one vote for below.

Boris?

12
Nieuwe functionaliteiten / Opslaan offertes
« Gepost op: 18 november, 2011, 09:32:44 »
Ha Bert-Jan,

Het zou al perfect zijn als er een extra ruimte komt waarin je een tekst kunt opslaan per tijdelijke factuur/offerte. Ik loop daar iedereen keer tegenaan.

Soms moet je een offerte extra specificeren met een tekstomschrijving en daar is nu geen mogelijkheid voor. Iedere offerte zo een eigen, unieke teksttoevoegings-mogelijkheid moeten krijgen. Nu moet ik alle offerte omschrijving apart opslaan in een los tekstdocument en da\'s veel extra gedoe, vandaar de vraag. Bovendien is de \'toelichting\' in de tijdelijke factuur beperkt in het aantal leestekens…

Groetjes,
Boris

13
Nieuwe functionaliteiten / Opslaan offertes
« Gepost op: 18 november, 2011, 09:26:11 »
Ha Bert-Jan,

Nou, ik gebruik \'dossiers\' als lopende opdracht. Bij een nieuwe opdracht maak ik een nieuw dossier aan want je kunt er perfect je tijd in bijhouden (toggle) en het geeft een goed overzicht van het verloop van zo\'n opdracht. Maar wat je dan wil is een overzicht van lopende opdrachten en dat zou bij de mogelijkheid \'toon dossiers\' perfect kunnen. Een overzicht van alle dossiers. Nu moet je dat via \'relaties\' opzoeken en bij veel relaties ben je dan al snel het overzicht kwijt.

Groetjes,

Boris

14
Nieuwe functionaliteiten / Opslaan offertes
« Gepost op: 17 november, 2011, 13:46:03 »
Ha Bert,

Kan er ook ergens een button komen met \'toon dossiers\' met dan een lijst van alle dossiers. Zou je kunnen toevoegen bij \'Overzichten\' of als selectie bij \'Relaties\'

Groetjes,
Boris

Bloos
concept | creatie | communicatie

15
Nieuwe functionaliteiten / Opslaan offertes
« Gepost op: 17 november, 2011, 12:44:39 »
Ha Bert,

Een tijdelijke factuur is gewoon niet hetzelfde als een offerte. Je hebt bij een offerte vaak te maken met offerteversies vanwege het fine tunen van de offerte. En dat is tegenwoordig steeds vaker het geval in deze tijden van algehele financiële paniek (houd daar eens mee op, jongens). Maar da\'s niet het probleem. Dat komt nu. Ha!

Per offerte heb ik totaal wisselende omschrijvingen van de te leveren dienst. Daar zit -em vooral de bottelnek. Nu moet ik die tekst in het sjabloon invoeren waardoor deze unieke omschrijving niet per offerte bewaard blijft. En als je deze tekst in de tijdelijke factuur zelf zet in \'toelichting\' heb je maar een beperkt aantal leestekens. Gevolg, je wil een gemaakte tijdelijke factuur (een offerte dus) opnieuw openen en je bent je het grootste gedeelte van je omschrijvingstekst kwijt. En dan is het maar hopen dat je nog ergens een printje heb liggen van de offerte anders heb je een probleem.

Een ander ding: ik zou ook graag al mijn offertes willen maken zonder BTW berekening (dan lijk ik goedkoper…) en mijn facturen weer mét BTW berekening. Dat is nu ook niet mogelijk.

Wat mij de oplossing lijkt is dus een eigen button bij \'Nieuwe boeking\' > nieuwe offerte. Dan dezelfde opzet als \'tijdelijke factuur\' maar met de mogelijkheid van een offerte(versie)nummer en een \'opdrachtomschrijving\'-vlak erbij. En de mogelijkheid om de BTW berekening uit te zetten. En als de offerte akkoord is én afgerond dan de mogelijkheid tot \'maak factuur\' met een button.

Hoppa, vind vind je ervan?

Groetjes,
Boris van der Loos

Bloos
concept | create | communicatieCitaat van: Bert-Jan
Ik probeer te bedenken wat hier anders aan is dan de huidige werkmethode. Je kunt een factuur uitprinten als offerte en dan opslaan als tijdelijke factuur.

Het is alleen op dit moment in de lijst van tijdelijke facturen niet zichtbaar of het gaat om een offerte.

16
Nieuwe functionaliteiten / Opslaan offertes
« Gepost op: 02 december, 2010, 15:17:39 »
Ha Bert,

Kan er misschien in de factuurmodule een knopje bij naast \'tijdelijk opgeslagen facturen\' met \'opslaan offerte\' zodat je je offerte kan opslaan. En dan net zo\'n module erachter zoals \'tijdelijk opgeslagen facturen\' maar dan voor offertes. En als je dan een offerte kan factureren een mogelijkheid erin met \'maak factuur van offerte\'.

Groetjes,
Boris

17
Nieuwe functionaliteiten / Home -venster
« Gepost op: 23 april, 2010, 10:46:38 »
Is het mogelijk om op de pagina \'home\' ook de post \'openstaande facturen\' weer te geven. Dus onder \'saldo\' en \'openstaande debiteuren\'. En als je ook nog het verschil tussen deze twee zou zien heb je helemaal een snel overzicht van je \'toestand\'. Ik hoor het graag!

Later,

Boris
Bloos Reclame

Pagina's: [1]