Hallo Gast

Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Berichten - Guido

Pagina's: [1] 2 3 4 5 6 ... 14
1
Je hebt helemaal gelijk. Ik heb zojuist een update van de API uitgerold  O:-)

2
Dat is inderdaad nogal vreemd. Prestashop communiceert met de Acumulus API en die zou voor geblokkeerde jaren een foutmelding moeten afgeven. Kun je een mailtje naar de klantenservice sturen met jouw contractcode en een boeking die er toch doorheen gekomen is? Ik zoek dan even hoe dit precies verlopen is.

3
Nieuwe functionaliteiten / Re: Koppeling BD
« Gepost op: 04 april, 2023, 11:35:31 »
We zijn inmiddels gestart met de voorbereidingen voor een koppeling.

4
Nieuwe functionaliteiten / Re: Makkelijk filter regels aanmaken voor Cecilia
« Gepost op: 16 maart, 2023, 11:18:18 »
Zou het helpen als je bij het opstellen van het filter inzicht hebt in de dan nog te verwerken bankmutaties, zodat je alle informatie voor het inregelen van het filter beschikbaar hebt?

5
Nieuwe functionaliteiten / Re: Koppeling met knab
« Gepost op: 14 februari, 2023, 12:28:40 »
Ik heb gisteren een case geopend hiervoor bij Unifiedpost. Hetzelfde probleem lijkt te spelen voor Triodos bank. Zodra ik meer weet meld ik het direct.

6
Ik zou even de instructies nalopen zoals op https://forum.acumulus.nl/index.php/topic,8083.0.html omschreven. Wellicht staat een plugin toch ingesteld als zodanig terwijl je dit juist niet wilt.

Mocht je er echt niet uitkomen dan kunnen we samen met de ontwikkelaar van de plugin verder speuren op basis van prosupport. Zie ook: https://www.siel.nl/acumulus/koppelingen/support/

7
Citaat
Fout: 400 Bad Request, VXEU14: Ongeldige of ontbrekende vatrate voor countrycode op issuedate.
Belgie kent geen 9% tarief voor zover ik weet. Misschien dat daar iets mis gaat met een instelling in jouw shop.

8
In het overzicht van de e-mails in Acumulus staat een open envelopje bij elke email. Als je daar op klikt verschijnt in platte tekst de originele email.

Als je de bijlage niet wilt downloaden maar direct wilt openen dan kun je dit het makkelijkst in de instellingen van je browser aanpassen. Een poosje geleden is bij veel browsers na een update dit gedrag aangepast naar direct downloaden in plaats van openen.

9
Nieuwe functionaliteiten / Re: Meerdere kostensoorten invoeren per boeking
« Gepost op: 23 december, 2022, 16:45:54 »
De kostensoorten zijn o.a. bepalend voor onderliggende fiscale regels. Acumulus zou dan naast de btw-verdeling ook nog een bedrag moeten gaan verdelen over verschillende kostensoorten, en daar de btw verdeling weer wel of niet over moeten uitsplitsen.
Ik vrees dat dit het scherm complexer maakt in gebruik en foutgevoelig gaat zijn. In jouw situatie is wellicht het btw-tarief goed te vertalen naar een specifieke kostensoort, maar dat is uiteraard situatie-specifiek.
Een (belasting)inspecteur zal het waarschijnlijk ook duidelijker vinden als in de administratie teruggekeken wordt dat het aparte zakelijke uitgaven zijn dan dat het in 1 boeking vermengd is.

Ik snap de vraag, maar verwacht niet dat we dit moeten willen wijzigen.

10
Nieuwe functionaliteiten / Re: Koppeling met knab
« Gepost op: 01 december, 2022, 22:04:49 »
Bij de bankkoppeling bij mijn rekeningen staat 'inlezen in acumulus' bij dataacces maar 'expired' bij unifiedpost, beide hebben dezelfde begin- en einddatum.

Banken, waaronder KNAB besluiten soms om onduidelijke redenen om toestemmingen te laten vervallen. Soms ivm updates, maar meestal is niet duidelijk waarom. Over het algemeen is het verlengen van de toestemming voldoende om de mutaties weer automatisch bij te werken.

11
Webkoppelingen / Re: WooCommerce plugin - BTW verlegd wordt niet goed geboekt
« Gepost op: 18 november, 2022, 10:43:23 »
Als je zomaar tussenliggende facturen gaat verwijderen dan zal een belastinginspecteur daar niet heel enthousiast over zijn. Je kunt beter voorkomen dat geannuleerde bestellingen in Acumulus komen, of in Acumulus de annuleringen met een creditering laten wegvallen.

12
Webkoppelingen / Re: WooCommerce plugin - BTW verlegd wordt niet goed geboekt
« Gepost op: 10 november, 2022, 09:50:28 »
Kun je https://forum.acumulus.nl/index.php/topic,8083.0.html even nalopen om te zien of je de shop goed hebt ingesteld?

Waar telt het precies door mbt de drempel? In Acumulus of in de webshop?

13
Nieuwe functionaliteiten / Re: Tekst toevoegen aan factuur verbeteren
« Gepost op: 23 oktober, 2022, 21:48:13 »
Het lettertype of de grootte van de letters in de toelichting is niet instelbaar. Wel zou je de toelichting en de uitgebreide toelichting kunnen samenvoegen. Je kunt dan handmatig een lege regel tussen jouw referentie en de aanvullende teksten in de uitgebreide toelichting opnemen.

Waar verwijst jouw referentie naar? Als het gaat om een relatie-referentie of project-referentie dan kun je deze ook automatisch vanuit het factuursjabloon inschakelen (tabblad "Factuur/Herinnering/Offerte/Pakbon" van sjabloon) en eventueel een andere naam geven (tabblad "Algemeen" van sjabloon).

14
Nieuwe functionaliteiten / Re: Tekst toevoegen aan factuur verbeteren
« Gepost op: 23 oktober, 2022, 19:59:39 »
Je zou deze teksten ook als 1 geheel kunnen toevoegen in de uitgebreide toelichting van de factuur. Achter de toelichting zit een pijltje waarmee je de uitgebreide toelichting inzichtelijk krijgt. In het geval van jouw voorbeeldfactuur verwacht ik dat dit beter voor je zal uitpakken.

15
Nieuwe functionaliteiten / Re: Facturen vanuit Acumulus in spam klanten
« Gepost op: 05 oktober, 2022, 15:02:54 »
Door via.sielsystems.nl te gebruiken zorgen we er juist voor dat we betrouwbaar kunnen afleveren. Stuur de headers in de als spam gemarkeerde email aub naar klantenservice@acumulus.nl. Dan pak ik het daar op.

16
Nieuwe functionaliteiten / Re: Facturen vanuit Acumulus in spam klanten
« Gepost op: 05 oktober, 2022, 13:53:58 »
Dat is op zich een melding die afwijkt van wat standaard is voor solide mailservers. Als een server gemarkeerd wordt omdat de server zelf een ander domein heeft zou dat reden zijn om 99% van alle email op het internet niet langer te accepteren. Servers versturen soms wel voor duizenden verschillende domeinen email.

Voor email die vertrekt vanuit Acumulus is dat überhaupt niet het geval. We versturen altijd als @sielsystems.nl. Vandaar dat je ook via.sielsystems.nl terugziet.

We krijgen er verder geen klachten over, maar nemen het uiteraard serieus. De meest praktische oplossing is om de van de ontvanger het originele bericht dat als ongewenst is aangemerkt voorzien van originele headers even naar onze klantenservice te sturen. Dan kijk ik via die route even wat er precies speelt.

17
Dit soort afrondingen zijn soms lastig om te vermijden en soms specifiek voor een bepaalde installatie, situatie en/of webwinkel.

Afhankelijk van de ondersteuning die je gekozen hebt voor jouw webshop (zie: https://www.siel.nl/acumulus/koppelingen/support/ ) kunnen we via de klantenservice hier gericht op ingaan.

Mocht het om een paar, of heel specifieke orders gaan dan kun je ook de paar centen verschil met bijvoorbeeld een negatieve zakelijke uitgave wegboeken.

18
Nieuwe functionaliteiten / Re: Bankmutaties importeren en koppelen gegevens
« Gepost op: 20 juli, 2022, 12:34:12 »
Toevallig werd ik deze week door 2 gebruikers hierop gewezen. Inmiddels is dit prima mogelijk via de transactiefilters en Cecilia :)

https://www.siel.nl/acumulus/cecilia/

19
Nieuwe functionaliteiten / Re: Diverse verbeteringen herhaling facturen
« Gepost op: 18 juli, 2022, 16:31:49 »
Zojuist live gegaan: Overzichten -> Abonnementen. Hiermee kun je een standaard-product of dienst periodiek laten terugkomen en automatisch in rekening brengen.

20
Webkoppelingen / Re: Foutmelding bij onbekend factuurtype
« Gepost op: 05 mei, 2022, 11:43:07 »
Ik had er ook bij staan:
Fout: 400 Bad Request, VXEU14: Ongeldige of ontbrekende vatrate voor countrycode op issuedate.

Gebeurt dus alleen bij onze BE klanten, maar ook niet bij allemaal.

Dat kan een andere, maar gerelateerde melding zijn. Ik zou even controleren of je niet het verkeerde lage btw-tarief gebruikt voor Belgie.

21
Nieuwe functionaliteiten / Re: Titel factuur hoofdletters
« Gepost op: 15 april, 2022, 21:36:41 »
Ik heb het aangepast om deze hoofdletters niet langer te onderdrukken.
Wat belangrijk is, is dat een reeks spamfilters niet blij worden van teveel hoofdletters. Ongewenste berichten hebben namelijk onderwerpen als:

 "Nu Direct Deze Producten Tegen Enorme Korting Veel Gratis Enorm"  ;)

..waardoor onderwerpen met overvloedige hoofdletters strafpunten krijgen van de digitale postbode en de betrouwbaarheid van de aflevering onder druk zetten.

Spamfilters bij de grotere mailproviders zijn niet open over hun regels en zouden ook zomaar strafpunten kunnen toekennen omdat informatie dubbel voorkomt (afzender opgenomen in het onderwerp)

22
Je kunt nu in de relatiekaart aangeven in het 2e tabblad dat je een bepaalde betaaltermijn wilt hanteren. In het crediteuren-overzicht met ontvangen facturen wordt hier vervolgens ook rekening mee gehouden.

23
Nieuws, wet- & regelgeving / Re: Tips voor de jaarovergang van 2021 naar 2022
« Gepost op: 19 januari, 2022, 12:27:51 »
Voor WooCommerce is er een ondersteunend document beschikbaar op https://forum.acumulus.nl/index.php/topic,8083.0.html . Voor de andere plugins werkt dit vergelijkbaar.

24
Webkoppelingen / Re: Koppeling OpenKVK doet het niet
« Gepost op: 05 januari, 2022, 19:43:07 »
Ik zie dat de link starten inderdaad is opgenomen in het overzicht. Deze hoort hier eigenlijk helemaal niet. De koppeling met (Open)KvK is Acumulus-breed en beschikbaar voor elke gebruiker. Het gaat voornamelijk om de functionaliteit zoals omschreven op: https://www.siel.nl/acumulus/koppelingen/overigen/OpenKvK/

Ik zal de link repareren.

25
Webkoppelingen / Re: product koppeling
« Gepost op: 13 december, 2021, 16:53:12 »
Hallo beste leden, en ontwikkelaars.

Ik ben benieuwd of er ergens een mogelijkheid is om Woocommerce producten te koppelen met Acumulus. Zodat deze altijd 1 op 1 kloppen. Ik moet vaak prijzen aanpassen in Woocommerce en dan achteraf steeds opnieuw producten importeren in Acumulus.
Omdat wij ook veel offertes maken stroken de prijzen niet altijd. En omdat we steeds nieuwe producten toevoegen en oude verwijderen blijft dat wel een dingetje.


Dit zou mij enorm helpen. :)

Of zou dit via een API kunnen? Of beter nog kan het niet opgenomen worden in de bestaande Woocommerce koppeling, zodat ook producten automatisch gelinkt en bijgewerkt worden in Acumulus?

We zetten het op de roadmap, maar het zal nog even op zicht laten wachten voordat we hier mee aan de slag kunnen.

26
Webkoppelingen / Re: American Express nieuw CSV formaat
« Gepost op: 28 november, 2021, 10:35:42 »
Met de meest recente update van het importprofiel zou het probleem nu verholpen moeten zijn.

27
Nieuwe functionaliteiten / Re: Koppeling met knab
« Gepost op: 26 november, 2021, 16:26:38 »
Ik heb mijn rekening gekoppeld en de mutaties van KNAB komen nu automatisch binnen :) Maar...... interne overboekingen zijn niet volledig. Als ik een boeking van mijn zakelijke spaarrekening naar betaalrekening heb, dan staat de tegenrekening niet gevuld. Daardoor wordt deze ook niet automatisch verwerkt.

Als ik de mutaties naar CSV exporteer en importeer in de 'Saldo mutaties', dan heb ik wel een tegenrekening.

Kan dit gemeld / opgelost worden ajb.

Kun je via klantenservice@acumulus.nl een balletje opgooien aub? In theorie zou het probleem eerder deze maand door Unifiedpost opgelost moeten zijn voor recente transacties, maar als de tegenrekening nog steeds ontbreekt dan heb ik o.a. contractcodes en ibannummers nodig om de case aan te vullen. Het probleem schijnt verstopt te zitten in het onderliggende type dat KNAB aan de rekening toewijst.

28
Webkoppelingen / Re: American Express nieuw CSV formaat
« Gepost op: 21 november, 2021, 11:23:32 »
Dat was ons nog niet opgevallen. Zou je een onbewerkt csv-bestand naar klantenservice@acumulus.nl willen sturen zodat we het import-profiel kunnen updaten?

29
Het lijkt er op dat de plugin (als je deze gebruikt(?)) nog iets probeert op te vragen van het concept terwijl je deze al handmatig hebt verwerkt in Acumulus. Is dat iets dat herkenbaar klinkt ?

30
De facturen komen wel gewoon als concept-factuur in Acumulus ?

31
Webkoppelingen / Re: Digitale werkbon koppeling
« Gepost op: 16 oktober, 2021, 15:31:02 »
Aha, niet een werkbon voor jezelf, maar voor de klant. De meeste gebruikers sturen hier een offerte voor uit per email en laten deze per email schriftelijk bevestigen.

  • Stel de werkbon op zoals je normaal een factuur aanmaakt via: Nieuwe boeking -> Nieuwe factuur/offerte.
  • Voeg factuurregels toe.
  • Kies knop: "Opslaan als concept-factuur/offerte"

Je kunt nu de offerte direct versturen via het mail-icoon of naslaan via Overzichten -> Concept-facturen en offertes
Door offertes op te slaan en vanuit het overzicht te werken kun je eventueel wat meer gangbare offertes alvast vooraf opzetten, zonder een relatie te selecteren, zodat je niet elke keer weer dezelfde zaken hoeft toe te voegen.

Via het factuursjabloon kun je nog e.e.a. inregelen m.b.t. deze concept-facturen/offertes.

Lijkt dit misschien een beetje op wat je zoekt?

- Guido

32
Webkoppelingen / Re: Digitale werkbon koppeling
« Gepost op: 16 oktober, 2021, 11:22:41 »
In Acumulus kun je hier waarschijnlijk de uren-, en project-administratie praktisch voor inzetten.

33
Nieuwe functionaliteiten / Re: API error en tag gebruik
« Gepost op: 01 oktober, 2021, 15:03:20 »
Hey wat goed :)

34
Nieuwe functionaliteiten / Re: API error en tag gebruik
« Gepost op: 01 oktober, 2021, 13:57:18 »
Ik zie in de debugger dat het SSL-certificaat van de locatie waarop de XML wordt gehost niet helemaal op orde is. Zou je eens via https://www.ssllabs.com/ssltest/ willen kijken of er problemen met het certificaat spelen? Dan zoek ik nog even aan de kant van Acumulus verder.

35
Nieuwe functionaliteiten / Re: API error en tag gebruik
« Gepost op: 01 oktober, 2021, 13:31:11 »
Wanneer kreeg je deze melding? Ik zie toevallig dat er 10min geleden in de crashbucket van de API een melding is gekomen waarbij de API wordt aangeroepen zonder dat "xmlfile=" wordt opgegeven.

De API ontving
../invoice_add.php?https://url.. 
ipv
../invoice_add.php?xmlfile=https://url..
Gr,
Guido

36
Je kunt kijken bij: Beheer -> Gebruikers -> Rechten per type.

Maar eenvoudiger is soms, als je de gebruiker hebt aangemaakt om even met zijn/haar inloggegevens te kijken hoe e.e.a. er uit ziet.

- Guido

37
De meest beperkte rol voor gebruikers/medewerkers is die van Invoerder.

38
Nieuwe functionaliteiten / Re: Logo toevoegen aan e-mail factuursjabloon
« Gepost op: 20 augustus, 2021, 09:39:01 »
Goedemorgen,

We hebben in de afgelopen jaren met dit verzoek weinig gedaan. Deels omdat er een reeks grotere ontwikkelprojecten actief waren, maar ook moeten eerst andere ontwikkelslagen gemaakt worden om het goed op te zetten.
Ik heb even in kaart gebracht wat hier voor nodig is, en in theorie verwacht ik dat we dit in de loop van het jaar nog wel kunnen realiseren.

Iets definitiefs toezeggen kunnen we helaas niet. Soms ontstaan er randzaken die plotsklaps veel tijd kosten.
Zo hebben bijvoorbeeld de nieuwe regels rond de buitenlandse btw onder de motorkap van Acumulus enorme consequenties gehad. Dat is wellicht minder zichtbaar, maar wel extreem belangrijk geweest om goed opgezet te krijgen.

We houden jullie op de hoogte.

Gr,
Guido

39
Webkoppelingen / Re: Alle betalingen onder bankrekening
« Gepost op: 18 augustus, 2021, 22:44:35 »
Ik schuif deze vraag even naar het board met de webkoppelingen.

Heb je in de instellingen van de plugin de "account number translations" ingesteld? Als dit niet is opgegeven valt de API van Acumulus terug op de 1e rekening.

40
Nieuwe functionaliteiten / Re: Wens: Laatste boekingen
« Gepost op: 23 juli, 2021, 14:23:44 »
Dat zal helaas niet gaan. Het overzicht van laatste boekingen betreft alle boekingen in Acumulus. Omdat niet bij elke boekingsoort sprake is van een betaaldatum is dit eigenlijk niet praktisch.

Als het gaat om een afwijking in het banksaldo dan kan de methode op: https://wiki.acumulus.nl/index.php?page=controle-bank-saldo wellicht uitkomst bieden.

- Guido

41
Nieuwe functionaliteiten / Re: Koppeling met Knab
« Gepost op: 21 juli, 2021, 22:16:40 »
Is het mogelijk om een koppeling met Knab te realiseren, zodat de afschriften automatisch worden ingelezen en geboekt worden.
https://www.knab.nl/zakelijk-financieel-overzicht/boekhoudkoppeling

Groet Wim Fidder

Beter laat dan nooit. Automatische koppeling met KNAB en Acumulus. Zie ook: https://www.siel.nl/acumulus/automatische_bankkoppeling/

42
Nieuwe functionaliteiten / Re: Koppeling met Knab
« Gepost op: 21 juli, 2021, 22:13:39 »
Wat wel handig zou zijn:

- Interne overboekingen (naar en van spaarrekeningen) waarvan de nummers uiteraard bekend zijn in Acumulus, zouden automatisch kunnen

- Betalingen van een verkoopfactuur zouden (mits 100% match, het voorstel zoals nu is niet altijd 100% sluitend) automatisch kunnen

- Reeds geboekte inkoopfacturen die nog betaald moeten worden, zouden automatisch kunnen.

Nu hoeft automatisch niet letterlijk automatisch, maar wat erg handig zou zijn denk ik is als de mutaties automatisch ingelezen worden (in plaats van zoals nu handmatig een bestand inlezen). En dat je in een overzicht scherm de mutaties ziet met het voorstel van de boeking (eigenlijk wat er nu ook gebeurt als je het bankbestand verwerkt en boeking voor boeking doet) en met een vinkje een akkoord kunt geven. Inkoopboekingen zou je alleen kunnen voorstellen wanneer je bij de crediteur de bankrekening en kostensoort hebt staan maar zelfs dan, vaak betaal je niet op de factuurdatum dus dan klopt dat alsnog niet. Als je enkel alle verkopen, overboekingen en inkopen die al geboekt (maar nog niet betaald) zijn op die manier met een paar vinkjes in 1 keer kunt verwerken, zou dat een hoop schelen (in ieder geval in mijn boekhouding :)).
(inkopen < 450 euro zou je trouwens denk ik op zich, factuurdatum negerend, wel kunnen boeken, dat kan toch nooit een investering met afschrijving zijn?).


My 2 cents :)

Kan allemaal semi, en volautomatisch met onze Cecilia: https://www.siel.nl/acumulus/cecilia/

43
Nieuwe functionaliteiten / Re: Koppeling met knab
« Gepost op: 21 juli, 2021, 22:09:43 »
Er is nu een automatische koppeling beschikbaar voor KNAB :)

Zie o.a. https://www.siel.nl/acumulus/automatische_bankkoppeling/

44
Nieuws, wet- & regelgeving / Re: Webshop-eigenaren opgelet!
« Gepost op: 19 juli, 2021, 21:44:49 »
Ter info, het gaat om 723 facturen, dus hopelijk is dit op een efficiënte manier te corrigeren..

Ik denk dat er in de omzetting door CCVshop naar Acumulus iets niet goed gaat. De fouten in Acumulus worden het meest efficiënt hersteld als je deze in Acumulus verwijdert en vanuit CCVshop opnieuw laat aanbieden.

In bulk verwijderen in Acumulus gaat dan via: Overzichten -> Facturen naar klanten -> Knop: "Lijst beheer".

45
Nieuwe functionaliteiten / Re: Beginscherm met alleen facturatie
« Gepost op: 07 juli, 2021, 12:20:19 »
Ik heb zojuist een reeks opties toegevoegd. Mocht je iets missen dan hoor ik het graag.

46
Nieuwe functionaliteiten / Re: Beginscherm met alleen facturatie
« Gepost op: 06 juli, 2021, 16:50:17 »
Je kunt via beheer -> acumulus startscherm een andere beginoptie nemen. Bijvoorbeeld het scherm om een nieuwe factuur te starten. Ik ben toevallig net begonnen om hier meer optie in aan te bieden.

48
Lees aub even: https://forum.acumulus.nl/index.php/topic,4642.0.html goed door. Hierin staat toegelicht hoe te installeren en/of te upgraden.

49
Voor Joomla/Hikashop/Virtuemart zou je direct vanuit de repository op https://github.com/SIELOnline/Acumulus-for-Joomla/tags kunnen downloaden.

50
Een plugin-update is Inmiddels beschikbaar als versie 6.3.0 of hoger. Ik raad je aan om deze te installeren in de webshop.

Pagina's: [1] 2 3 4 5 6 ... 14