Hallo Gast

Recente berichten

Pagina's: 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 10
31
Nieuwe functionaliteiten / Bankmutaties importeren en koppelen gegevens
« Laatste bericht door wouter15 Gepost op 15 april, 2019, 22:22:17 »
Goedendag,

In mij beleving zit de functionaliteit voor het koppelen van gegevens op een te boeken factuur bij verwerken bankmutaties er nog niet zo lang in?!

Ik vind dit een zeer handig optie omdat het tijd scheelt bij het boeken van zakelijke kosen. Nu is het alleen zo dat sommige bedrijven geen tegenrekening doorgeven (of niet zichtbaar is in de download) waardoor Acumulus gegevens niet automatisch kan koppelen.
In de omschrijving zit echter wel de naam van het bedrijf die bij alle boekingen hetzelfde is (zie bijlage)

Suggestie 1: Maak het mogelijk om op basis van een deel van de omschrijving automatische gegevens voor een te boeken factuur te koppelen.
Suggestie 2: Maak het vinkje  'Gemengde kosten automatisch corrigeren' default bij een relatie of bij het automatisch koppelen van gegevens. Je vergeet deze dan niet te zetten.

Hoop dat deze suggesties meegenomen kunnen worden. Scheelt ons allen in totaal weer een hoop tijd.
32
Nieuwe functionaliteiten / Drag en Move regels concept factuur
« Laatste bericht door Mouka Gepost op 12 april, 2019, 10:58:35 »
Is het mogelijk om een Drag en Move functionaliteit van factuurregels bij het opstellen van een (concept) factuur te maken?

Dat bespaard veel tijd met het op en neer verplaatsen van factuurregels.
33
 ;D
34
Bedankt voor het antwoord! Dat is nu jammer.
35
Speciale onderwerpen / Re: facturen en creditfactuur
« Laatste bericht door Bert-Jan Wiegeraad Gepost op 09 april, 2019, 15:04:43 »
Volgens mij heb je het goed gedaan.
36
Hi,

Nee, dat wijzigt nu nog niet. De regeling correctie btw voor privé gebruik auto is (nog) niet aangepast. Wie weet komt hier nog jurisprudentie over  :|
37
Speciale onderwerpen / facturen en creditfactuur
« Laatste bericht door marcellus Gepost op 09 april, 2019, 12:44:08 »
Hoi, ik vraag mij af of ik een boeking juist heb gedaan. Ik heb een bank transactie die 3 facturen bevat. 2 gewone facturen die materiaal inkoop bevatten, de 3e factuur is een creditfactuur die een inkoop t.b.v. verkoop crediteert. Ik heb alle facturen apart geboekt, op dezelfde datum en met dezelfde omschrijving. De 2 facturen die materiaal inkoop bevatten, heb ik normaal geboekt als iedere andere inkoop factuur. De creditfactuur heb ik geboekt als inkoop tbv voorraad verkoop, met een -(min) voor het bedrag. Ik neem aan dat het zo juist gedaan is? Ik hoop dat ik het een beetje duidelijk kon maken zo.
38
Nieuws, wet- & regelgeving / belastingwijzigingen voor ondernemers kleine-ondernemersregeling 2020
« Laatste bericht door daido1964 Gepost op 09 april, 2019, 12:15:44 »
https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/belastingplan/belastingwijzigingen-voor-ondernemers/kleine-ondernemersregeling-wijzigt
Kleine ondernemers met maximaal € 20.000 omzet in Nederland kunnen vanaf 1 januari 2020 kiezen voor een vrijstelling van omzetbelasting. Dit betekent dat hij geen btw in rekening brengt aan zijn afnemers en dus ook geen btw meer mag vermelden op zijn facturen. Hij is daarnaast ook ontheven van het doen van btw-aangiften en bijbehorende administratieve verplichtingen. Daar staat tegenover dat deze ondernemer de btw die andere ondernemers aan hem in rekening brengen niet in aftrek kan brengen. De regeling geldt alleen voor de door hem in Nederland verrichte goederenleveringen en diensten.

Het kabinet wil hiermee de kleineondernemersregeling (KOR) vereenvoudigen voor bedrijven en de Belastingdienst. De regeling gaat ook gelden voor bijvoorbeeld stichtingen, verenigingen en bv’s.

De eerste vraag die bij mij opkomt is: Als je je bedrijfswagen privé gebruikt moet je in de 4e kwartaal 2,7% van de catalogus waarde  van je auto aan BTW betalen vanwege het privé gebruik. Vervalt dat dan ook???
39
Webshopkoppelingen / Re: Welke plugin voor facturen naar bedrijven in EU
« Laatste bericht door erwin-burorader Gepost op 18 maart, 2019, 16:28:02 »
Ja. Ik had de naam gekopieerd van mijn dashboard, dus dat zal een vertaling zijn. Zodra je deze plugin hebt geïnstalleerd zal die onder de NL naam in je dashboard verschijnen.
40
Webshopkoppelingen / Re: Welke plugin voor facturen naar bedrijven in EU
« Laatste bericht door KoffieKwaliteit Gepost op 18 maart, 2019, 15:42:34 »
Bedankt Erwin,

Deze dus neem ik aan: zie bijlage. Naam komt niet helemaal overeen met die van jou, dus better to be safe than sorry  ;)

groet, Ariën
Pagina's: 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 10