Hallo Gast

Recente berichten

Pagina's: 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 10
31
  Ik heb nog eens nagedacht over het gebruik van factuuradres versus afleveradres en evt consequenties:


  - Ten eerste en eigenlijk het enige dat telt: de Acumulus plugin volgt de webshop, dus btw-tarieven gebruikt in de bestelling komen terug op de Acumulus factuur. Acumulus kan niet en zal niet zelf tarieven gaan verzinnen op basis van enig adres.
  - Acumulus is een pakket waarmee facturen opgesteld kunnen worden: het enige adres dat via de API verstuurd kan worden is dus het factuuradres.
  - Als de winkel de voor de situatie juiste tarieven heeft gehanteerd,  zal de plugin deze overnemen. Er vinden wel enkele controles plaats op basis van het factuuradres van de klant. Op basis hiervan kan de plugin besluiten een waarschuwing af te geven, of als die er niet uitkomt een foutmelding.
  - De plugin zal ook aan  de hand van de gebruikte tarieven en het factuuradres, een factuurtype bepalen, een verplicht onderdeel van elke factuur in Acumulus. Ook hier geldt dat als de plugin er niet uit komt, deze een waarschuwing afgeeft.
   -In sommige gevallen zal niet de plugin, maar de Acumulus service waarschuwingen of fouten afgeven. Bij waarschuwingen wordt de factuur wel aangemaakt in de boekhouding, maar kan deze standaardwaardes (en in die gevallen zijn dat waarschijnlijk foute waardes) voor btw-tarieven bevatten. Controle en correctie van de factuur is dus belangrijk in deze gevallen.
  - Drempelbedragen gelden over alle verkoopkanalen heen. De plugin heeft daar geen zicht op en kan dus ook daarom niet tarieven gaan aanpassen (bovenop het 1e punt).

  Kortom, de "fout" begint dus al in de OpenCart software. Als het daar wel goed gaat, maar de plugin maakt er iets anders van is dat wel een fout in de plugin. Rapporteer dit dan via de issue queue middels een mail naar opencart at acumulus punt nl.
32
Nieuwe functionaliteiten / Re: Omzetoverzicht per klant
« Laatste bericht door Bert-Jan Wiegeraad Gepost op 26 juni, 2019, 15:33:48 »
Dat kun je bij de klantgegevens zien.
33
Nieuwe functionaliteiten / Re: Omzetoverzicht per klant
« Laatste bericht door etsearch Gepost op 26 juni, 2019, 15:28:03 »
ik zoek in ‘overzichten’ omzet per klant. Dus over alle jaren samen.
34
Nieuwe functionaliteiten / Re: Betaaldatum invullen = tevens op 'betaald' zetten.
« Laatste bericht door Odvkram Gepost op 26 juni, 2019, 12:35:55 »
Ja! Heel herkenbaar. Indien de betaaldatum opgevoerd wordt, zou (in mijn geval) altijd automatisch de status naar "betaald" gewijzigd mogen worden en scheelt een paar kliks en/of correcties later.
35
Webshopkoppelingen / Re: Opencart versie 3
« Laatste bericht door mclpeters Gepost op 24 juni, 2019, 18:28:46 »
Ietwat verlaat, maar de gegevens zijn gemaild.
36
Misschien moet ik voortaan met mijn camera voor mijn ogen Acumulussen. Bedankt Bert. =)
37
Al 11 jaar.  :)
38
Daar dacht ik ook wel aan. Ik zie ook net dat men de 'BTW vrij' keuze in een uitgave vast kan zetten. Was dat altijd zo?
39
Dat is niet nodig.

Je boekt alles btw-vrij.

Ik geloof echter dat je alsnog verlegde btw apart moet bijhouden.
40
Ondertussen heb ik mij al aangemeld voor de nieuwe KOR.
Wordt Acumulus nog op een of ander wijze aangepast aan deze nieuwe KOR?
Pagina's: 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 10