Hallo Gast

Recente berichten

Pagina's: [1] 2 3 4 5 6 ... 10
1
Stuur een mail met een probleemomschrijving naar woocommerce at acumulus.nl, stuur zo mogelijk mails die je ontvangen hebt met daarin het xml bericht mee.
2
Webshopkoppelingen / Re: WooCommerce webshopkoppeling: Diensten worden geïmporteerd als Product
« Laatste bericht door miryam Gepost op 25 mei, 2018, 13:39:04 »
Ik blijf wat vreemde problemen hebben met facturen in onze WC koppeling. Kan ik met iemand contact opnemen om hier naar te laten kijken (betaald)?

Mogelijk heb ik wat onjuiste instellingen en/of werkt de plugin niet goed samen met de EU VAT Assistant plugin van Aelia Foundation.
3
Nieuws, wet- & regelgeving / Re: Algemene verordening gegevensbescherming
« Laatste bericht door Guido Gepost op 24 mei, 2018, 16:32:18 »
Je zou ook de relatiekaart kunnen openen en alle informatie van de relatie die niet noodzakelijk is voor de factuur kunnen weghalen.
4
Nieuws, wet- & regelgeving / Re: Algemene verordening gegevensbescherming
« Laatste bericht door Petra-Z Gepost op 24 mei, 2018, 14:54:26 »
Dan doe ik dat, bedankt.
5
Nieuws, wet- & regelgeving / Re: Algemene verordening gegevensbescherming
« Laatste bericht door Bert-Jan Wiegeraad Gepost op 24 mei, 2018, 14:02:14 »
Maar ik zou dat alleen doen voor facturen die vallen onder de eisen van de vereenvoudigde factuur.

Totdat hier meer duidelijkheid over is.
6
Nieuws, wet- & regelgeving / Re: Algemene verordening gegevensbescherming
« Laatste bericht door Bert-Jan Wiegeraad Gepost op 24 mei, 2018, 13:53:19 »
Van facturen aan bedrijven en instanties moet je alle gegevens 7 jaar bewaren.

Tot de AVG in beeld kwam, was het bevel van de belastingdienst dat je alles 7 jaar moet bewaren. Dus ook gegevens van particulieren.

Met de AVG kun je bij facturen aan particulieren de relatie aanpassen. Je maakt bijvoorbeeld een relatie aan met de naam "Anonieme particulier". Je opent de boeking van de factuur en je wijzigt de relatie in deze Anonieme particulier. Daarna verwijder je de relatie die verwijderd wil worden.

7
Nieuws, wet- & regelgeving / Re: Algemene verordening gegevensbescherming
« Laatste bericht door Petra-Z Gepost op 24 mei, 2018, 13:44:23 »
Hallo,

Het kan straks voorkomen dat klanten een verzoek doen tot verwijderen van hun persoonsgegevens, maar de factuur met persoonsgegevens zal 7 jaren moeten worden bewaard voor de belastingdienst.
Nu kwam ik iets tegen over een vereenvoudigde factuur: https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/zakelijk/btw/administratie_bijhouden/facturen_maken/factuureisen/aangepaste_regels_facturen/vereenvoudigde_factuur

Als ik het goed begrijp hoeft er dan bij facturen tot 100 euro geen naam en adres van de koper op de factuur. Is dit een mogelijke oplossing wanneer iemand zijn/ haar gegevens wil laten verwijderen (vergeetverzoek), of is het hoe dan ook verplicht de 'normale/volledige' facturen 7 jaren te bewaren.

Bedankt alvast!

8
Nieuws, wet- & regelgeving / Re: Algemene verordening gegevensbescherming
« Laatste bericht door Bert-Jan Wiegeraad Gepost op 19 mei, 2018, 14:50:56 »
Het is niet wenselijk om de overeenkomst langer te laten duren dan het abonnement.

De klant is verantwoordelijk voor de gegevens. Wanneer de klant ons aan het einde van het abonnement verzoekt om alle gegevens te verwijderen, dan doen wij dat onvoorwaardelijk.
Als de klant dat niet doet, neemt de klant een risico. De klant laat belangrijke gegevens achter zonder zich er van te verzekeren dat de gegevens worden verwijderd.

Als de klant de gegevens achterlaat, dan vallen deze nog steeds onder onze privacyregels en mogen wij op geen enkele manier iets doen met deze data.

Wat gebeurt er als je jouw meubels opslaat bij een storage-bedrijf en je zegt het contract op maar je haalt jouw meubels niet op?
9
Nieuws, wet- & regelgeving / Re: Algemene verordening gegevensbescherming
« Laatste bericht door Guido Gepost op 17 mei, 2018, 16:18:13 »
Ik begrijp jullie standpunt maar de wet gaat hier toch echt tegen in.. Want zoals het er nu staat houdt het in dat jullie nog 10 maanden de gegevens op de servers kunnen houden en gebruiken zonder de verwerkersovereenkomst na te leven.

"kunnen houden": ja. : Het komt geregeld voor dat iemand er na een paar maanden achter komt dat zijn administratie toch nog niet verwijderd had moeten worden..

"kunnen gebruiken": nee. : Hiervoor is artikel 4.1 beschikbaar:

Opdrachtnemer verplicht zich jegens opdrachtgever nimmer handelingen met betrekking tot de persoonsgegevens van de betrokkenen te verrichten, die resulteren en/of kunnen resulteren in een wettelijke kwalificatie van opdrachtnemer als verwerkingsverantwoordelijke.

De verwerkersovereenkomst loopt inderdaad door tot het einde van de contractuele verplichtingen. Echter blijft deze van kracht zolang de verwerker nog beschikking heeft over persoons gegevens van de opdrachtgever.

We hebben technisch gezien de beschikking over de persoonsgegevens maar we kunnen en mogen er niets mee. (Artikel 4.1). Volgens mij "beschikt" SIEL juridisch gezien nooit over de gegevens. En zodra de contractuele verplichtingen aflopen stopt ook alle verwerking van deze gegevens.


Dank voor de input.. Ik ben benieuwd wat onze jurist er van maakt :)

- Guido
10
Nieuws, wet- & regelgeving / Re: Algemene verordening gegevensbescherming
« Laatste bericht door Bert-Jan Wiegeraad Gepost op 17 mei, 2018, 15:46:07 »
Ik denk wel dat het zoiets wordt.

Alleen vraag ik mij nu toch serieuzer af of wij die gegevens wel zolang moeten bewaren hoewel dat vele levens redt.

Misschien gaan we terug naar een maand.
Pagina's: [1] 2 3 4 5 6 ... 10