Hallo Gast

Recente berichten

Pagina's: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10
51
Nieuwe functionaliteiten / Re: Accorderen van offertes
« Laatste bericht door Dave Gepost op 08 september, 2020, 12:48:48 »
Na bijna een maand nog geen reactie???
52
Webshopkoppelingen / Re: Acumulus facturen in Woocommerce: sjabloon & naar klant?
« Laatste bericht door erwin-burorader Gepost op 31 augustus, 2020, 20:39:20 »
Voordat ik jouw 2 vragen beantwoord, eerst even wat opmerkingen:
ad b) Dit kan ook automatisch door in te stellen bij welke statussen de factuurgegevens van een bestelling naar Acumulus verstuurd moeten worden.
ad c) Wat bedoel je met definitief aanmaken?  Als ze als concept verstuurd worden, is mijn eerste reactie dat er iets fout gaat, ofwel vanwege de instellingen ofwel iets wat de plugin over het hoofd ziet c.q. waar deze de fout in gaat.
ad c) Dit zou dus De bepaling van het factuurtype kunnen zijn dat je blijkbaar in bepaalde gevallen dient te corrigeren. Als de plugin voldoende informatie heeft,  zou een factuur voor producten naar buiten de EU correct getypeerd moeten worden (type 4). Dit vereist echter wel dat WooCommerce dit ook goed doet (en dus geen btw rekent).

NB: Recentelijk hebben we gezien dat de keuze van de plugin om bijkomende kosten, bv verzend of betaalkosten, altijd als service aan te duiden. niet helemaal correct is. Het is beter als deze het hoofdbestanddeel (van de echte "regels") van de factuur volgt. In de volgende versie zal dit ook zo zijn. Ik heb even in de code gekeken en dit lijkt niet de oorzaak te kunnen zijn van het niet vast kunnen stellen van factuurtype 4 voor producten buiten de EU.

Antwoord 1) De plugin kent momenteel een instelling voor keuze van het factuursjabloon op basis van betaalstatus. Keuze hiervan op basis van betaalstatus  EN land  is momenteel niet mogelijk via de instellingen. Het is echter wel mogelijk om via wat custom code die regeert op een filter van onze plugin, de factuur aan te passen voordat deze naar Acumulus wordt verstuurd. Zie hiervoor de voorbeeldplugin die via dit forum is te downloaden (nog even wachten op versie 6.x hiervan omdat de huidige download, versie 5.x niet compatibel is met versie 6.x van onze plugin). We gaan deze feature trouwens heroverwegen voor een volgende versie, maar dat kan nog even duren en we weten ook nog niet hoe dit er dan uit zal gaan zien, dus voorlopig lijkt het schrijven van wat custom code de snelste en zekerste manier.

Antwoord 2) Dit kan door op het "Acumulus geavanceerde instellingen" formulier de optie "Verstuur de factuur als PDF vanuit Acumulus." onder het kopje "PDF Factuur" aan te zetten. Daarvoor dient de factuur dus wel correct verstuurd te worden, d.w.z: niet als concept, en wil je dus het factuursjabloon correct ingesteld hebben, zie antwoord op vraag 1.

53
Vraag & aanbod / Rittenregistratie
« Laatste bericht door svdbremer Gepost op 31 augustus, 2020, 17:03:57 »
Op zoek naar een gemakkelijke en voordelige rittenregistratie? Track Assistant biedt een automatische rittenregistratie oplossing, waarbij de App automatisch herkent wanneer je in de auto stapt, hoe je rijdt en wanneer de rit beëindigd is. De ritgegevens worden dan automatisch naar je online account gestuurd voor rapportages en veiligheid (back-up). Niet alleen voor een enkele auto, maar ook voor deelauto's waarbij de rit door de juiste bestuurder op de juiste auto geregistreerd wordt.

Andere pluspunten:
- bij gecombineerde zakelijk & privé ritten worden alleen de voor privé omgereden kilometers geteld, conform de richtlijnen van de Belastingdienst
- import van oude administraties mogelijk
- controle toets of de rittenregistratie wel aaneengesloten is en daarmee voldoet aan de eisen van de Belastingdienst

De oplossing is een maand lang gratis uit te proberen. Bevalt het niet, dan zit je nergens aan vast. Het verloopt automatisch. Alleen als je het wilt blijven gebruiken, kan je het omzetten in een betaald abonnement van €4,99 incl BTW per maand.

Meer info is te vinden op: https://www.trackassistant.com
54
Vraag & aanbod / Re: Gezocht: Acumulus-expert om tussenbalans in te voeren
« Laatste bericht door Bert-Jan Wiegeraad Gepost op 28 augustus, 2020, 13:40:42 »
Dankje Esther.
55
Vraag & aanbod / Re: Gezocht: Acumulus-expert om tussenbalans in te voeren
« Laatste bericht door Esther van der Meer Gepost op 28 augustus, 2020, 12:06:22 »
Hai Marit,

stuur me maar een mailtje (esther@meerovercijfers.nl), dan kan ik je er vast wel mee helpen.
56
Vraag & aanbod / Gezocht: Acumulus-expert om tussenbalans in te voeren
« Laatste bericht door Marit Hazeleger Gepost op 28 augustus, 2020, 11:44:55 »
Goedendag. Ik gebruik sinds 2011 Acumulus voor mijn niet al te ingewikkelde boekhouding. Tot volle tevredenheid. Helaas is er bij de eerste invoer in 2011 van alles mis gegaan, waardoor ik volledig onbetrouwbare totaalgegevens heb. Omdat ik echter vanaf 2011 wel alle overige invoer juist heb ingevoerd kon ik wel steeds mijn kwartaalaangiftes e.d. gewoon doen - per periode beschik ik over de juiste gegevens. Maar ik kan niet mijn V&W of balans eruit opmaken. Ook kan ik niet zien waar ik nu precies sta met mijn bedrijf. Ik heb al een paar pogingen ondernomen om dit op te lossen, maar het invoeren van een beginbalans of tussenbalans om de gegevens aan te passen aan de actuele jaarrekening(en) is mij tot op heden niet gelukt. Ik ben op zoek naar iemand met veel kennis van Acumulus die mij hierbij kan helpen. Ik wil dit heel graag oplossen, want mijn digitale boekhouding komt volstrekt niet overeen met mijn papieren boekhouding.
57
Webshopkoppelingen / Acumulus facturen in Woocommerce: sjabloon & naar klant?
« Laatste bericht door lars Gepost op 23 augustus, 2020, 23:27:04 »
Dit weekend heb ik de eerste bestellingen in mijn Woocommerce webshop ontvangen en so far so good.
a- Klanten bestellen en betalen via Payal,
b- ik exporteer de data naar Acumulus via "Send a batch of invoices to Acumulus"
c- dan maak ik de facturen definitief aan in Acumulus (oa type goedzetten in geval van producten naar buiten EU)
d- die data zie ik perfect terugkomen in het "Acumulus" widget vakje bij de order

Maar dan komen nu mijn vragen:
1. (Hoe) kan ik aan facturen die ik van Woocommerce naar Acumulus schiet een bepaald Factuur-sjabloon meegeven (concreet "Engelstalig, betaald" of "Nederlandstalig, betaald)?
Of moet dat dan even in stapje C zodat ik een tekstje kan tonen dat de factuur al betaald is.

2. (Hoe) krijg ik die Acumulus factuur automatisch per e-mail bij m'n klant?


58
Nieuwe functionaliteiten / Accorderen van offertes
« Laatste bericht door Dave Gepost op 14 augustus, 2020, 14:49:56 »
Hoi iedereen,

Al enkele jaren maak ik met plezier gebruik van Acumulus. Een functie wat ik echter mis is het online accorderen van offertes. 
Voor zover ik weet zit dit niet ingebouwd in het pakket. Anno 2020 mag je best wel verwachten dat dit er in zit, als ik kijk naar andere boekhoudpakketten.

Ik zou dit graag als feature willen aanvragen. Voor in de tussentijd:  Is er een andere manier om met Acumulus iets van een akkoordfunctie te koppelen?

Vriendelijke groet,

Dave
59
Nieuwe functionaliteiten / Re: Betaling verkoopfactuur nog wel toestaan in afgesloten boekperiode
« Laatste bericht door Guido Gepost op 05 augustus, 2020, 21:39:13 »
Misschien doe ik iets niet goed, maar ik kan het probleem nog niet reproduceren. Om wat voor type boeking gaat het? Of gaat het om een factuur die al in de administratie staat waarvoor nu een betaaldatum/status wordt aangepast?
60
Nieuwe functionaliteiten / Re: Betaling verkoopfactuur nog wel toestaan in afgesloten boekperiode
« Laatste bericht door veenie Gepost op 05 augustus, 2020, 21:22:04 »
Als ik het systeem goed begrijp wel.

Omschrijving   Periode   Betaal-registraties   Status
Boekperiode Q1-2020   01-01-2020 t/m 31-03-2020   Geblokkeerd    Gesloten
Boekperiode Q2-2020   01-04-2020 t/m 30-06-2020   Geblokkeerd    Gesloten
Pagina's: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10