Hoofdmenu

Recente berichten

#1
Speciale onderwerpen / Re: vooruitbetaling als tegoed...
Laatste bericht door Annalies Janssens - 09 juli, 2024, 22:08:22
Soms is het simpeler dan je denkt....

Maak onder Beheer, bankrekeningen een rekening "vooruitontvangen bedragen leverancier X"
Na opslaan ga je naar het tabblad speciaal en pas aan naar Passiva overig (het is feitelijk een schuld).

Als je dan zo'n voorschot ontvangt, dan een interne overboeking VAN vooruitont bedragen Naar zakelijke rekening

Op het moment dat de werkelijke verkopen bekend zijn, maak je een factuur en die zet je betaald op je rekening "vooruitontv bedragen"
Het is dan handig om een apart factuursjabloon aan te maken waar je dan op de factuuromschrijving iets zet van
"factuur wordt afgeschreven van de door u betaalde voorschotten"

Als je via overzichten, saldo op deze rekening kijkt, dan zie je precies wat er nog over is en of er weer een nieuw voorschot betaald moet worden. Door het printen van dit overzicht kun je ook aan je klant inzichtelijk maken hoe het resterende tegoed is opgebouwd
#2
Speciale onderwerpen / vooruitbetaling als tegoed in ...
Laatste bericht door DBrand - 09 juli, 2024, 12:02:14
Ik verkoop 9% en 21% btw producten in onze webshop, en een ander bedrijf wil deze producten dropshippen via ons, met hun eigen label die wij er dan opplakken en verzenden.

We hebben het idee gekregen dat dit bedrijf ons vooraf een bepaald bedrag betaald, wij voor dat bedrag producten verzenden en als het bedrag op is dan betalen ze ons opnieuw vooruit een bedrag. Als een soort "tegoed" constructie dus. Dit is voor ons erg waardevol omdat wij op die manier bijvoorbeeld geen extra inkooprisico lopen etc etc.

Het probleem is dat de producten die we willen verkopen dus zowel 9% en 21% btw producten zijn. En van te voren kunnen we natuurlijk niet voorspellen in welke verhouding deze producten verkocht worden. Op welke manier kunnen we dit netjes (en zo makkelijk mogelijk!) in acumulus verwerken? Iemand een idee?
#3
Webkoppelingen / VXEU14 Error
Laatste bericht door fkuypers - 08 juli, 2024, 11:41:57
Hulp gevraagd:

Ik heb een Wordpress webshop, www.steampunk-heaven.de  en ik moet de BTW volgens de duitse 19% berekenen voor de correcte BTW afdracht.
Om dit automatisch te kunnen doen vanuit WooCommerce gebruik ik : EU/UK VAT Compliance for WooCommerce (Free). En daarbij laad ik ook de BTW tabel voor de BTW berekening voor de diverse landen. ( Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland in mijn geval)
Om een of andere reden krijg ik de laatse tijd ,onderstaande error, en worden deze facturen ook niet in Acumulus meer geladen.   

Error: 400 Bad Request, VXEU14: Invalid or missing vatrate for countrycode at issuedate.

Ik heb alle settings nagekeken maar kan niets vreemds vinden , ook de BTW tabel opnieuw geladen, maar de error blijft.

Alles draait op de laatse Wordpress en plugin versies....

Wie heeft een idee waar het probleem zit?

Alvast bedankt.
Groeten
Frank
#4
Webkoppelingen / Bericht van klant tonen op fac...
Laatste bericht door basbas - 03 juli, 2024, 08:37:17
Hi, we willen graag de optionele opmerkingen/berichten van klanten die ingevuld zijn in het bestelproces (in Woocommerce) gaan tonen op de factuur.
In de instellingen van Acumulus in Woocommerce geef ik de volgende waarde mee aan het veld Uitgebreide toelichting:  source::getSource()::get_customer_note()

Maar hoe toon ik de inhoud van deze waarde op de factuur die door Acumulus gegenereerd wordt?

Thanks! Groeten Bas
#5
Nieuwe functionaliteiten / Re: Extra ontvanger van factuu...
Laatste bericht door HtV - 02 juli, 2024, 12:56:24
Je kan in het email/bcc-veld bij het sjabloon dat je gebruikt een extra email-adres invoeren met een komma als scheidingsteken.
Is geen cc maar alleen bcc natuurlijk.
#6
Nieuwe functionaliteiten / Extra ontvanger van factuur to...
Laatste bericht door elmoxx - 02 juli, 2024, 10:28:51
Bij elke factuur die ik stuur, laat ik de bcc naar mezelf sturen zodat ik zeker weet (en makkelijk kan controleren) dat eea correct verstuurd is. Dit BCC veld is ideaal maar hierdoor dus altijd reeds gevuld.. ->

Naast de 'aan' voor het mailadres van ontvanger, en de 'bcc' voor het mailadres van mezelf, zou ik ook graag een 'cc' en een extra 'bcc' veld zien om een email ook nog als cc naar een 2e ontvanger te kunnen sturen. Ik heb 2 usecases die mij regelmatig voorkomen:

- De klant wil de factuur ontvangen op 'facturatie@domein.nl'  maar ook graag een cc naar zijn/haar eigen mailadres binnen de organisatie, bv 'naamdirecteur@domein.nl' Hier zou het extra cc veld perfect zijn.

- Ik werk regelmatig met commissie-deals, waarbij - omdat ik de klant aangereikt heb gekregen - de aanreiker van die klant een % van de omzet aan mij mag factureren. Om hier transparant in te kunnen zijn, wil ik de aanreiker automatisch een bcc sturen van de factuur die ik aan de klant gestuurd heb. Hier zou dus het extra bcc veld zeer welkom zijn.

Dank alvast en het zou super zijn om een dergelijke functionaliteit in het systeem te zien!  (Wellicht is het ook een mogelijkheid om gewoon meerdere mailadressen in de bestaande 'aan' en 'bcc' velden toe te voegen; in dat geval zou ik enkel ook een 'cc-veld' behoeven ).
#7
Webkoppelingen / Re: Verzoek: Shopify gemengde ...
Laatste bericht door JackSkinner - 01 juli, 2024, 14:22:51
Citaat van: iceeyz op 07 november, 2023, 19:39:02Momenteel levert de standaard Shopify Order export optie een .csv met geen BTW info per orderregel, waardoor Acumulus de order skipt bij het importeren.
Begrijpelijk, maar vermoeiend :).
website
Zou het mogelijk zijn de orders wel in te laten lezen, maar deze als conceptorder weg te schrijven?
Het zou enorm schelen als bijvoorbeeld relaties al wel vast worden aangemaakt, alsook de order met orderregels, waarbij alleen met het handje de bedragen en BTW tarieven gecorrigeerd moeten worden.

Alvast bedankt.

Een ander/complexer alternatief is om de importfunctionaliteit uit te breiden met alternatieve veelgebruikte formaten, zoals Matrixify, die bijv. ook uit de gratis ablestar-cli komt rollen. Deze kan wel per line-item btw informatie weergeven.
Hoi! Ik begrijp je frustratie met de standaard Shopify export. Het is zeker mogelijk om een workaround te creëren. Een oplossing zou inderdaad kunnen zijn om de orders als conceptorder in te lezen, zodat je handmatig de ontbrekende BTW informatie kunt toevoegen. Dit vereist echter wat maatwerk in Acumulus. Als je technische kennis hebt of een ontwikkelaar kent, zou je kunnen overwegen om een script te schrijven dat de Shopify .csv omzet naar een formaat dat Acumulus wel accepteert, bijvoorbeeld door gebruik te maken van de Matrixify-structuur die je noemde. Voor een meer geavanceerde oplossing zou je kunnen kijken naar het uitbreiden van de importfunctionaliteit van Acumulus om verschillende formaten te ondersteunen. Het klinkt misschien ingewikkeld, maar het kan op de lange termijn veel tijd besparen.


#8
Webkoppelingen / Re: Woocommerce afrondingsvers...
Laatste bericht door Guido - 17 juni, 2024, 15:05:43
Ik vind het eigenlijk helemaal niet zo ver gezocht :)

Als de afronding niet per factuurregel uitgevoerd wordt kan de prijs voor een product voor de klant afhankelijk zijn van de manier waarop de bestelling loopt. Bijvoorbeeld 1 euro 23 los, en 1 euro 24 als er nog iets anders op de factuur staat..
#9
Vraag & aanbod / Acumulus expert gezocht voor i...
Laatste bericht door Lissa - 12 juni, 2024, 22:15:08
Ik verwerk al jaren diverse administraties in Acumulus en dat zijn er nu zoveel dat ik op zoek ben naar een teamlid die 8-12 uur per week gaat meehelpen in het verwerken van de boekingen en bij voorkeur ook de administratie in zoverre kan voorbereiden voor de BTW aangifte.

Dit kan online, maar kan ook bij mijn kantoor in Epe.
#10
Nieuwe functionaliteiten / Featurerequest bankmutaties
Laatste bericht door Lissa - 12 juni, 2024, 12:04:07
Nu worden bankmutaties verwerkt en loopt de bank leeg. Maar als er dan ergens een boeking verwijderd wordt of  iets anders gewijzigd wordt dan klopt het saldo niet meer en zie je ook de transactie niet meer terug bij de bank. Dit is heel foutgevoelig, zo zit ik nu van 7 rekeningen alle maanden na te lopen voor een klant dat kost onnodig veel tijd.

Kan het niet zoals bij de meeste andere boekhoudpakketten dat de ingelezen bankmutaties in het saldo-overzicht komen en dat de boekingen dan aan de transactie gekoppeld kunnen worden. En ook dat bankmutaties niet te makkelijk verwijderd kunnen worden. Het verwijderen moet wel mogelijk blijven voor als bankmutaties bijvoorbeeld dubbel geïmporteerd zijn.

Zo wordt voorkomen dat:
- saldo's niet meer kloppen en er ineens uren besteedt worden aan het uitzoeken van het saldo.
- ondernemers direct vanuit de bank zitten te boeken in plaats van netjes de facturen te boeken. Ik zie namelijk dat er regelmatig direct vanuit de bank op betaaldatum geboekt wordt in plaats van factuurdatum, vaak liggen de facturen dan in een heel ander tijdvak dan de betaling. En doorgaans klopt de BTW niet omdat er niet naar de inkoopfacturen gekeken wordt, sterker nog, deze ontbreken vaak en dan moeten mijn klanten dan alsnog op zoek naar de documenten omdat ik zonder documenten geen controle van de boekhouding kan doen.

Ik denk dat door op deze manier met de bank te gaan werken we naar veel betere boekhoudingen toe gaan, ongeacht of een boekhouder de controle doet of dat een ondernemer alles zelf doet.